Orange Skyline genomineerd voor Drentse Talentprijs Cultuur

Uitreiking op 23 maart

Jan Stam ,

De band Orange Skyline maakt kans op de Drentse Talentprijs Cultuur. Deze wordt op 23 maart uitgereikt in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De catchy indierock en super energieke performance van Orange Skyline is afgelopen jaar door velen binnen de Nederlandse popscene in positieve zin opgevallen. Ook de jury van de Drentse Talentprijs Cultuur kon niet om de band heen en heeft de band genomineerd voor deze prijs die in 2011 gewonnen werd door Tangarine.

De bandleden van Orange Skyline hebben allen hun roots in Zuidlaren. De spil van de band word gevormd door de broers Niels en Stefan van der Wielen (beiden zang/gitaar).

Agents After All

Hoogtepunten van Orange Skyline in 2014 waren het winnen van de Global Battle of the Bands NL, waarmee de groep Nederland in 2015 vertegenwoordigde bij de wereldfinale in Oslo, evenals haar deelname aan de Popronde (als één van de meest geboekte bands) en de Sena Performers POPnl Award. Met dat laatste optreden sleepte de band ook veel boekingen binnen én werd getekend bij boekingskantoor Agents After All.

Het jaar 2015 begon ook direct al goed: begin januari werd de band uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, wat een speelplek op Noorderslag opleverde.

Initiatief K&C

Naast Orange Skyline zijn nog vier Drentse talenten (uit andere disciplines) genomineerd.

De Drentse Talentprijs Cultuur is een initiatief van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur. In totaal zijn 61 personen en groepen door inwoners van Drenthe voorgedragen voor een nominatie. De prijs heeft als doel getalenteerde personen en verenigingen in Drenthe te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen.

Vorig jaar werd de prijs gewonnen door de Klazienaveense actrice Rosa da Silva.

De prijs wordt op maandag 23 maart uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De winnaar ontvangt 2500 euro en een sculptuur van glaskunstenaar Edith Benedictus.