Within Temptation op VestingPop

Metalband na tien jaar terug in Zuidoost-Drenthe

Wouter Bessels ,

Metalband Within Temptation speelt op zaterdag 12 september tijdens de eerste editie van VestingPop in Coevorden. De groep completeert de line up van het tweedaagse festival op een terrein naast sportpark de Klinkenvlier aan de Europaweg.

VestingPop debuteert met een allegaartje aan namen. De eerste dag bevat met optredens van onder andere Jannes, Jeroen van der Boom en Memphis Maniacs muzikaal vertier voor velen, maar de dag daarop is voor de wat meer doorgewinterde muziekliefhebber veel aantrekkelijker, met optredens van Nielson, Within Temptation en afsluiter Di-Rect.

Di-Rect was afgelopen voorjaar nog in Theater De Muzeval in Emmen te zien en stond in 2010 op Sweelpop, terwijl Nielson twee jaar geleden op datzelfde festival stond.

Voor Within Temptation betekent dit optreden na zeven jaar de terugkeer naar Drenthe. In 2008 stond de groep op het TT Circuit in Assen in het voorprogramma van Iron Maiden.

Drie jaar eerder speelde de band op de 24e editie van Sweelpop in Zweeloo. Daar openden Sharon den Adel en consorten het programma al vroeg in de avond, aangezien de groep nog diezelfde dag het vliegtuig nam naar Finland om daar een aantal concerten te geven.
Helemaal gesmeerd verliep de organisatie rondom dat concert niet. Honderden fans lagen al de hele middag voor de hekken van sportpark ’t Alterbarg te wachten voordat zij erin mochten, maar toen de hekken opengingen, bleek dat er maar één ingang beschikbaar was, zodat er een lange rij ontstond. Gevolg was dat de meesten maar een fractie van het uur durende optreden van de groep hebben gezien. Zij krijgen op 12 september in Coevorden een herkansing.

Within Temptation maakte het afgelopen jaar indruk met haar theatertournee, waarbij gebruik werd gemaakt van een 3D-decor. Een fijnzinnig staaltje promotie voor het begin 2014 verschenen album Hydra.

De kaartverkoop voor VestingPop is inmiddels gestart. Kijk voor meer informatie op www.vestingpopcoevorden.nl