Vaudeville Festival ook in Assen

Laat je verleiden door muziek, dans en zang in een sausje van sensualiteit.

Femke van Arendonk ,

Dit jaar is er niet alleen in Utrecht een Vaudeville Festival, maar ook in Assen. Het festival strijkt neer in het groen van de Gouveneurstuin, een prachtige locatie voor een heet festival als het Vaudeville. Wat kunnen we precies verwachten op zondag 16 augustus?

Lesje geschiedenis

Vaudeville is een specifiek genre van entertainment dat tussen 1880 en 1930 in de Verenigde Staten en Canada zeer populair was. Er waren verschillende acts en activiteiten zoals toneelstukken, korte films, muziek en dans. Veel van de acts werden geleend van circusacts, freak shows of andere vormen van entertainment. De Vaudeville festivals waren uniek door de enorme verscheidenheid van artiesten.

Ook in de Gouveneurstuin valt er van alles te zien en te doen. Zo zijn er een aantal voorstellingen zoals het muzikale cabaret van Maartje en Kine, een steltenact, een vlooiencircus en rondlopende Burlesque dames. Zij treden later op in de speciale burlesque tent. Je kunt ook kiezen voor het volgen van een workshop, zoals djembé spelen of een workshop ketelkoken.

Muziek

Natuurlijk staan er ook een aantal muzikanten tijdens het festival te spelen. Onder andere Nathan Green, Anouk en Yora, Wessel Klooster, The Blind Roofers en hoofdact The Tiger Lillie beklimmen de verschillende podia.

Lekker eten kan tussen de bedrijven door bij de verschillende foodtrucks die in de Gouveneurstuin staan opgesteld en er is een vintage markt waar je leuke dingen kan kopen.

De prijs

De prijzen van de kaartjes liggen tussen de €7,50- en €17,50.
Kinderen van 0-11 jaar zijn gratis, maar wel het liefst met begeleiding. Kaarten zijn te bestellen via de website of aan de deur van de Gouveneurstuin.

Dit speciale festival wil je niet missen, dus kom zondag 16 augustus naar de Gouveneurstuin in Assen en laat je verrassen en verleiden door alles dat er te zien is.

Voor meer informatie: klik op de link voor de website