Golden Earring terug op Retropop

Kovacs bevestigd voor Futurestage

Wouter Bessels ,

De Haagse groep bestaat vijftig jaar en komt volgend jaar terug naar Emmen: Golden Earring staat net als in 2014 op het hoofdpodium van Retropop. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Kovacs is de eerste act die is bekendgemaakt voor de Futurestage. De 15e editie van het festival vindt plaats op 4 juni 2016.

De band heeft net de EP The Hague uitgebracht, waarmee het 50-jarig bestaan wordt gevierd. Al 45 jaar bestaat Golden Earring uit Barry Hay (zang), George Kooymans (gitaar), Rinus Gerritsen (bas) en Cesar Zuiderwijk (drums).

Kovacs speelt op de 15e Retropop op de Futurestage; het podium voor nieuwe en aanstormende bands dat tijdens de afgelopen editie zijn primeur beleefde. De band, met zangeres Sharon Kovacs als blikvanger, was afgelopen jaar niet van de festivalpodia weg te slaan en deed een uitverkochte clubtour ter promotie van het in april uitgebrachte debuut Shades of Black.

Voor de Nederpopstage is Powerplay bevestigd. De groep speelt daar in een bezetting met oprichter Jan van der Meij. Avanti was in 1982 het door Hans Vermeulden geproduceerde debuut van de band. Van der Meij speelde daarvoor in Vitesse, net als bassist Peter van Straten. Twee jaar geleden kwam Radio Harlem uit, de eerste cd van de groep sinds tien jaar.

UPDATE 18 december 2015:

HAEVN en Europe zijn toegevoegd aan de line-up.

UPDATE 8 januari 2016:

Frank Boeijen, Ten Sharp en The Charlies zijn toegevoegd aan de line-up.

Kaartverkoop is gestart

De kaartverkoop voor de 15e editie van Retropop is inmiddels gestart. De online kaartverkoop (losse kaarten en combitickets met camping) loopt via Ticketmaster.

Daarnaast is er de lokale kaartverkoop bij 28 voorverkooppunten in Drenthe, Groningen en Overijssel. Bij deze verkooppunten zijn alleen losse festivaltickets te koop. De verkooppunten verkopen geen camping- en/of combitickets. Voor meer informatie, ga naar www.retropop.nl.