Vaudeville Festival strijkt neer in Assen

Muziek, dans en zang in een sausje van sensualiteit

Femke van Arendonk ,

Dit jaar is er niet alleen in Utrecht een Vaudeville Festival, maar ook in Assen. Het festival strijkt neer in het groen van de Gouverneurstuin, een prachtige locatie voor een heet festival als het Vaudeville. Wat kunnen we precies verwachten op zondag 16 augustus?

Lesje geschiedenis

Vaudeville is een specifiek genre van entertainment dat tussen 1880 en 1930 in de Verenigde Staten en Canada zeer populair was. Er waren verschillende acts en activiteiten, zoals toneelstukken, korte films, muziek en dans. Veel van de acts werden geleend van circusacts, freak shows of andere vormen van entertainment. De Vaudeville festivals waren uniek door de enorme verscheidenheid van artiesten.

Vaudeville staat voor sociale cohesie binnen cultuur; de organisatie vindt samenwerken belangrijk. Ze heeft met minimale middelen het festival mogelijk gemaakt dankzij medewerking van lokale organisaties.

Ook in de Gouverneurstuin valt er van alles te zien en te doen. Zo is er het muzikale cabaret van Maartje en Kine, een steltenact, een vlooiencircus en lopen er Burlesque-dames rond. Zij treden later op in de speciale burlesque-tent. Je kunt ook kiezen voor het volgen van een workshop, zoals djembéspelen of een workshop ketelkoken. Ook is er een ruilkraam: bezoekers kunnen kleine items meenemen om te ruilen.

Muziek

Natuurlijk zijn er ook optredens van musici, onder andere van Nathan Green, Wessel Klooster, The Blind Roofers en hoofdact The Tiger Lillie. Voor het volledige tijdschema kun je hier klikken.

Lekker eten kan tussen de bedrijven door bij de verschillende foodtrucks die in de Gouverneurstuin staan opgesteld. Ook is er een vintage markt waar je leuke dingen kan kopen.

De prijs

De prijzen van de kaartjes liggen tussen de €7,50- en €17,50. Kinderen van 0-11 jaar kunnen gratis naar binnen, maar graag wel onder begeleiding. Kaarten zijn te bestellen via deze link of aan de deur van de Gouverneurstuin.

Wanneer je op het festival een selfie maakt bij de fotobooth van Vaudeville en deze op facebook plaatst, dan kun je een hotelovernachting in een luxe kamer voor twee personen winnen.

Ook rijdt er vanaf station Assen een nostaligische festivalbus. Deze bus brengt je naar het festivalterrein voor € 1,00.

Dit speciale festival wil je niet missen, dus kom zondag 16 augustus naar de Gouverneurstuin in Assen en laat je verrassen en verleiden door alles dat er te zien is.