Split single voor I Took Your Name

Interview met Chris van der Ploeg

Jan Stam ,

I Took Your Name is het soloproject van Chris van der Ploeg. Voorheen was hij actief als gitarist/songschrijver bij de Asser Indierockband S5 (stonden in 1999 in finale Grote Prijs NL) en het Groningse Audiotransparent (met daarbinnen veel leden van S5). In 2011 deed Chris zijn eerste solo-optreden en dat beviel hem erg goed. De laatste twee jaar deed I Took Your Name 80 optredens, waaronder de Popronde in 2014.

I Took Your Name is geen doorsnee singer-songwriterproject, maar een man met een elektrische of akoestische gitaar die liedjes maakt en uitvoert, soms met wat ambient-invloeden.
Optreden doet hij het liefst in kleine intieme locaties. Hier komen zijn performance en zijn liedjes ook het best tot hun recht. "Mijn act is geen entertainment voor de massa."

Split 7" single

Op 29 maart kwam de eerste single van I Took Your Name uit. De single is overigens een zogenaamde 'split 7”' met daarop één song van I Took Your Name en één song van Alain Fournier. De split-single is te downloaden, maar is ook in een kleine oplage (500 stuks) als fysiek exemplaar verkrijgbaar.

Toekomstplannen

Het plan is om in 2016 een volledig album uit te brengen in combinatie met een releasetour. "Zowel bij de opnames van de songs als tijdens de tour wil ik graag met andere muzikanten samenwerken", zegt Chris. "Vooral op tournee is het een stuk gezelliger én het geeft meer inspiratie wanneer je onderweg met meerdere muzikanten reist en samenspeelt."

Staan er nog leuke optredens op stapel?

"Aankomend weekend ga ik een minitourtje doen in Duitsland. De start is in Keulen op een festival vergelijkbaar met Eurosonic. Ik speel daar in een kleine en intieme alternatieve locatie. De tour beslaat vier optredens."

Waar kunnen we je de komende tijd nog meer zien?

"Op 26 april treed ik op in Den Andel en 6 juni in Zwolle. Er staat misschien ook nog een optreden in Emmen aan te komen."

Info

Info over de single en over I Took Your Name is te vinden via:

Website
Bandcamp
Facebook