Versgeperst: muziek in Drenthe met kerst

Waar kan je de komende dagen bandjes checken?

José Super ,

Kerst, de tijd van muziek, lekker eten, gezelligheid. 3voor12 drenthe heeft de muzikale activiteiten in Drenthe rondom kerst voor je op een rijtje gezet.

HoppaH! speelt op kerstavond (24 december) in JC Goeroe, Schoonebeek. De groep speelt Nederlandstalige powerfolk met Europese invloeden.

Eerste kerstdag is klaarblijkelijk een dag om bij te komen, want in de muzikale agenda van Drenthe staat op deze dag niets gepland.

Op tweede kerstdag staan er twee muzikale activiteiten op het programma:

Houd je van folk? De Finse Folkband Ants in the Pants speelt in Café de Cerck in Beilen. Ants in the Pants is een duo bestaande uit Ilona Ala-Leppilampi en Lasse Suurkari. Naast dat ze beide zingen, speelt Ilona viool en Lasse gitaar. Een akoestisch duo.

Houd je van metal? De achtste editie van 'A Very Heavy X-Mosh' wordt gehouden in Metal Front Coevorden. De zaal gaat om 20.00 uur open en draait de metalbar volop de door bezoekers samengestelde Metal Top 50.
GodPuppet, een melodische trashmetal band, start rond de klok van 21.30 uur. De leden van de band komen uit omgeving Nordhorn/Lingen.
Vervolgens speelt de grindcoreband Teethgrinder uit Zwolle. Begin dit jaar kwam Theetgrinder's gelimiteerde 7" inch (splatter vinyl) debuut Hellbound uit die werd geproduceerd door JB van de Wal (Aborted, Herder). In 2015 wordt Theetgrinder's full length CD verwacht.
Daarna kunnen de strakke broeken en de kogelriemen weer tevoorschijn worden gehaald voor een partij Heavy Thrashing Speed Metal van Nederlandse bodem. Uit Hoogeveen om precies te zijn. Overruled is een vet kwartet dat de interactie met het publiek opzoekt waarbij het haast onmogelijk is om niet te headbangen.
Dan de laatste band: Men neme een line-up bestaande uit een stel halfnaakte glamrockers in spandexbroeken en een paardenkop. Voeg daar een mix van Schultenbräu, Schlager Musik, slagroom, massageolie, ganzen en een reuze komkommer aan toe. En zie hier: het recept van de ultieme cock-rock van The Rectum Raiders uit Amsterdam. Op het podium zijn het beesten, en ze doen je springen en zweten op hun geweldige feministische glam-punk composities van epische proporties. Waarschuwing: een show van The Rectum Raiders bezwangert iedere manspersoon binnen een 3 meter radius.