3voor12 Den Haag

Alison's Fall brengt Bad Time Stories uit

En hangt de EP meteen aan de grote klok (die van de Grote Kerk)

Voor Alison's Fall was de Museumnacht in Pulchri Studio vorige week een voorproefje. Afgelopen vrijdag was het echt zo ver: in de middag 288 treden van de Grote Kerk beklimmen, in de avond naar de Zwarte Ruiter. Waarom? Omdat de EP Bad Time Stories na twee jaar nu echt wereldkundig is.

De EP opent met het stuwende 'Insane', een stevige aftrap van de plaat. Het rustigere 'Innocence' voelt bijna pop-achtig aan, zonder dat het ten koste gaat van het kenmerkende rockgeluid van het familiebedrijf. In het nummer 'I Get It' experimenteert de Haagse rockgroep met verschillende geluiden, met name in de bewerking van de vocalen die door te zingen over "artificial life" perfect op de inhoud aansluiten. Met het vierde nummer 'Manipulator' laat de band een maatschappijkritische kant horen. Zingen over een "puppet master", "start a riot in every state" en "freedom of speech"  – actueler kan niet.

Alison's Fall zet met de vier nummers vier verschillende verhalen neer met een bijpassend geluid. Tegelijkertijd is de EP een samenhangend geheel dat zich laat kenmerken door een krachtige baslijn en nog krachtigere stem van Floortje van der Kooy, strakke gitaarriffs van Pepijn van der Kooy aangevuld met opzwepende ondersteuning door Martin Brummelkamp (drums) en Douwe Hoonhout (multi-instrumentalist).

Broer en zus Van der Kooy legden in een gesprek met 3voor12 Den Haag uit de EP te zien als "Een visitekaartje om te laten weten dat we er weer zijn.”. Conclusie: in 15 minuten laat de band zien na twee jaar meer dan relevant te zijn. Misschien nog wel krachtiger dan ooit, op de EP maar zeker ook live (zoals 3 november in Cinetol in Amsterdam).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12