3voor12 Den Haag

CB17: Benjamin Booker

Gerag en gevoel met Benjamin Booker

Blues, garage, punk, trash, soul – Benjamin Booker kan het allemaal. Als de 28-jarige zanger met zijn band het podium oploopt zet hij het straffe ritme van ‘The slow drag under’ in.

Sam Hirschfelder gaat aan het begin van Have you seen my son flink tekeer op zijn drums. Mikki Itzigsohn – met een basgitaar net zo rood als haar lippenstift – is ook goed te horen. Op haar opzwepende ritme met een goed portie distortion gaat het publiek los. Van de zaal tot aan het balkon: hoofden en voeten bewegen.

Voor Believe van zijn nieuwe album 'Witness' zet Booker zijn gitaar aan de kant. Het publiek hangt aan de lippen van de man uit Florida als hij een zwoele soul-stem opzet. Al zingend doet de Amerikaan nog een stap naar voor, heeft hij even contact met het publiek, en gaat daarna los met een gitaarsolo.

Met een afwisselende set van harde punk, lossere blues en gevoelige soul vermaakt Benjamin Booker het publiek van Crossing Border ruim drie kwartier. Een vol The Raven suist nog even na als de Amerikaan met zijn band na een “dankje, dankje, dankje” het podium verlaat.

Het moment: Tijdens Violent shiver gaat niet alleen het publiek, maar ook de band, los. Gitarist Zuk moet na drie minuten stuiteren even bijkomen met een diepe zucht, hij is kapot. De band lacht en Booker doet zijn jasje open.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12