3voor12 Den Haag

CB17: Kamaal Williams

Geïmproviseerd dansfeestje voor de die-hards

‘This is shit that makes your body move.’ Kamaal Williams laat er geen twijfel over bestaan: we zijn hier om te dansen. Dat zal ook de reden zijn dat de Engelse toetsenist een drummer heeft meegenomen die alleen maar fijne grooves van over de hele wereld lijkt te kunnen slaan, om over de bassist nog maar te zwijgen. 

Het is mooi te zien hoe de bandleden constant met elkaar communiceren. Het optreden lijkt dan ook vrij spontaan te zijn. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat het trio het zo naar zijn zin lijkt te hebben. Het maakt wel dat het optreden soms aan de verkeerde kant van gepriegel lijkt te belanden, maar gelukkig weten de muzikanten dat meestal net op tijd te voorkomen. Een uur lang Kamaal Williams is echter wel voor de die-hards.

Kamaal Williams en zijn kornuiten zou je met hun instrumentale krachtpatserij eerder op State-X New Forms verwachten dan op Crossing Border, maarja, dat bestaat niet meer.  En laten we eerlijk zijn: het verleggen van grenzen is waar Crossing Border voor staat.

Het moment: Iedere keer als de bandleden iets heel cools doen klinkt er een onversterkte, triomfantelijke schreeuw van het podium. Het spelplezier spat er vanaf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12