3voor12 Den Haag

CB17: Priests

Een vroeg einde voor Priests

Nadat Ali Bader vijftien minuten ongevraagd langer doorgaat met het vertellen van een vrij incoherent verhaal in matig Engels, krijgt het publiek erg de behoefte aan wat muziek om op te dansen. De Amerikaanse punkrockband Priests is er om deze wens in vervulling te brengen.

Ondanks het feit dat ze net een hele Europese tour achter de rug hebben, betreedt het kwartet het podium met veel energie. De set begint met eigenaardige geluiden, waarop de drumster Daniele Daniele een verhaal voorleest. Er komt eindelijk een einde aan het voorlezen wanneer de bandleden keihard op hun instrumenten rammen. Het lijkt of ze meer herrie willen produceren dan muziek, maar het publiek kan het waarderen. Om afwisseling te brengen in de set spelen ze een rustiger nummer, waardoor het daaropvolgende nummer extra energie op doet wekken. Ondertussen stroomt de zaal langzaam leeg, maar dit zorgt ervoor dat de springende luchtgitaristen overblijven.

Het moment: Zodra zangeres Katie Alice Greer aankondigt nog twee nummers te spelen, schreeuwt een man uit het publiek “Play a song we can dance to!” Hierop krijgt hij een reactie van een mede-festivalganger “Fuck you.” De commotie die op dat moment ontstaat in het publiek zorgt ervoor dat de zangeres geïrriteerd het podium verlaat. De band volgt haar na een aantal verbaasde blikken te hebben gewisseld.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12