3voor12 Den Haag

De Kraaien zijn persoonlijker terug dan ooit

Maar nog steeds super lomp en lekker Haags

Het is een tijdje geleden dat we een track van De Kraaien behandelden. De muziek die de überhagenezen maakten, leek sinds Prins Clit In Paanham niet meer deel uitmaakt van de groep iets te gortig voor de muziek die doorgaans op 3voor12 verschijnt. 

Nu is 'Korte Metten', de eerste single van Bernd Gansebev en de zijnen in aanloop naar het nieuwe album, verschenen en dat is een verademing ten opzichte van de laatste releases van de band. Het nummer dat vertelt over het zichzelf verdoven en de gevolgen daarvan klinkt volgroeider en dichter bij de artiest dan dat we ooit bij De Kraaien zijn geweest. Zoals de band zelf zegt: "Volwassener, Dieper, Persoonlijker maar nog steeds Hard en Haagsch."

Misschien komt deze ontwikkeling door de samenwerking met topproducer Niels Zuiderhoek, waarmee de groep eerder al werkte maar die ook Jonna Fraser, Maan en de laatste plaat van DI-RECT van producties voorzag. De beat is onheilspellend, achtervolgend maar traditioneel nog lekker lomp en Haags. Dit alles gecombineerd met een spannende videoclip met een hoofdrol voor een discount Keanu Reeves. Het maakt ons benieuwd naar wat Bernd en de andere Kraaien nog op de plank hebben liggen. De Kraaien lijken helemaal terug te zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12