3voor12 Den Haag

Son Mieux is niet kleurenblind

De lente begint met nieuwe single ‘Multicolor’

Doe je ogen dicht en het is de eerste 17 seconden net alsof Robbie Williams ‘Let me entertain you’ gaat inzetten terwijl iemand anders daar de melodie van ‘Daddy Cool’ overheen knalt. Gelukkig hoor je vrij snel de aangename stem van Camiel Meiresonne en blijkt dit alles niet waar.

Is het een compliment dat de gedachten afdwalen naar veel te strak geproduceerde en (helaas) tijdloze popklassiekers? Misschien. Het laat zien dat Son Mieux een meer dan volwassen band is, waar kosten noch moeite op de productie worden gespaard. En ja, soms komen nummers uit de computer rollen die lijken op alles dat al eerder is gemaakt, maar toch blijven hangen. Dit is er daar een van.

Met zinnen als “in this view I see all the colours in you” afgewisseld met het herhalen van “multicolor” voegt dit nummer weinig diepgang aan het oeuvre van Son Mieux toe. Couplet, brug, refrein en voor het gemak een aantal keer de titel van het nummer noemen. We hopen dat Son Mieux niet de kant van de megalomane producties opgaat, en dit werk net als op het laatste album The Mustard Seed blijft afwisselen met kwetsbare akoestische nummers.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12