3voor12 Den Haag

CB17: Matteo Myderwyk

Zen in een pianobubbel

Van pingelen op een supermarktkeyboardje naar een piano op het Crossing Borderpodium. Een flinke overgang die pianist Matteo Myderwyk vanavond moeiteloos maakt. In een muisstil en propvol Koorenhuis speelt hij nummers van zijn laatste cd.

Onder de vlag van het gerenommeerde indie label Excelsior presenteerde de Amsterdammer in mei van dit jaar zijn debuut cd ‘To move’. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze om tijdens een festival een ‘kale’ pianist neer te zetten, maar de keuze lijkt toch een geslaagde.

Vanaf de eerste noten sluit hij het publiek op in een soort pianobubbel waar ze pas drie kwartier later weer uit vrijgelaten worden. Zelfs degenen die niet van pianomuziek houden, moeten aan het eind toegeven dat de geïmproviseerde stukken een zekere hypnotiserende waarde hebben. Tussen al het muzikale geweld van vanavond biedt Matteo Myderwyk een lekker zen rustpuntje.

Het Moment: Het eind van het optreden waar de Amsterdammer wat onbeholpen aankondigt zijn doos met cd’s nu eens niet thuis vergeten te zijn. "Wie er één wil kopen, dat kan. Wil je er gewoon één hebben, dan kan dat ook. Dan ben ik er tenminste van af."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12