3voor12 Den Haag

CB18: Lewsberg

Rotterdamse rechttoe-rechtaan rock 'n roll

Er vallen ook rechttoe-rechtaan vierkwartsmaat te ontdekken op Crossing Border 2018. Ze komen uit de vingers van de drummer van Lewsberg, de laatste band die mag spelen in de festivaltent Katrina. Niet dat Lewsberg rechttoe-rechtaan muziek speelt. Hun sound is op dezelfde leest geschoeid als The Velvet Underground en Joy Division. Puntige postpunk met melodische gitaarlikjes.

Frontman Arie van Vliet speelt stoïcijns zijn akkoorden en zingt droogjes zijn teksten. Bassist Shalita Dietrich beweegt haar heupen maar kijkt even stoïcijns. Ondertussen breekt op gezette tijden Lewsberg's sologitarist Michiel Klein de tent af met zijn indrukwekkende, tegen noise leunende solo's.

De lichttechnicus doet enthousiast mee en maakt er een flitsende show van, tot ergernis van de band. "Zouden we iets minder lichteffecten mogen?" vraagt de frontman droogjes. Het levert een gniffel op bij het publiek.

Het moment: nadat Klein al minuten lang aan zijn gitaar aan het sjorren is en een berg aan noise door de ruimte heeft geslingerd, eindigt de band abrupt maar heel strak en allemaal tegelijkertijd. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12