3voor12 Den Haag

The Indien gaat ondanks alles gewoon door

Tweede single 'Longtime Lover' van 2020 staat als een huis

Het jaar werd door The Indien al sterk afgetrapt met 'Blame You', wat we toen Corona alleen nog in China een ding was typeerden als "vibey", met een "twangy gitaartje" en "een flinke bite".

Optredens in Nederland en in de UK moesten opnieuw worden gepland, en ook releaseplannen moesten helemaal anders, zei bassiste Janneke Nijhuijs dit voorjaar. Inmiddels staat er voor dit najaar (29 november in Paard) weer een tour gepland.

En met 'Longtime Lover' is er dus ook een nieuwe single met meteen een video. Vanaf het eerste "I'm longing for, I need to know" is frontvrouw Rianne Walther onmiskenbaar te horen. Begeleid door afwisselend mellow en upbeat riffjes een verstopt orgeltje blijft het steeds terugkerende "Where were you, when I needed you" na vier minuten echt wel hangen. Deze single staat als een huis.

En die clip... Samengevat: Walther maakt gitarist Casper Talsma van kant, en andersom. Ze graven een kuil. En dat allemaal in fantastische outfits, of – voor de liefhebbers – in ontbloot bovenlijf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12