Oh ja joh?! met Zoe Reddy Oh ja joh?! met Zoe Reddy

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Zoe Reddy

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Podiumbeest Zoe Bowie (echte naam Zoe Reddy) kan bij haar Bimbo Electrico maar moeilijk stil staan. Ze danst over het hele podium en weet met haar zangkunsten en energie het publiek te omarmen. De muzikante is daarnaast ook in kleinere settings te zien met haar singer-songwriter act en speelde ze eerder in de Haagse band Kanina. Dit jaar moet het album uitkomen van Bimbo Electrico maar eerst hoopt zij haar diploma te halen voor de master Artistic Research.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Podiumbeest Zoe Bowie (echte naam Zoe Reddy) kan bij haar Bimbo Electrico maar moeilijk stil staan. Ze danst over het hele podium en weet met haar zangkunsten en energie het publiek te omarmen. Zo werd Bimbo Electrico al eerder derde bij de Grote Prijs van Zuid-Holland en waren ze de supportact van Chicks On Speed en Alec Empire. De muzikante is daarnaast ook in kleinere settings te zien met haar singer-songwriter act en speelde ze eerder in de Haagse band Kanina. Dit jaar moet het album uitkomen van Bimbo Electrico maar eerst hoopt zij haar diploma te halen voor de master Artistic Research.

Naam
Zoe Reddy

Leeftijd
24 (9 augustus 1986)

Social Networks
Ik heb een persoonlijk Facebook profiel, maar beheer ook het profiel van Bimbo Electrico. Facebook is makkelijk en handig voor muzikanten; het is bijvoorbeeld mogelijk om je muziek te delen via Soundcloud en Reverbnation. Ik heb ook een MySpace profiel, maar daar heb ik al twee jaar niet gekeken.

Broers/zussen
Twee broers, zij wonen in Australië; Christian en Haywood.

Huisdier
Ik ben vaak in de studio van Martijn (DJ/producer) en daar is een kat. Toody heet hij, vernoemd naar de zanger van Dead Moon.

Sport
Joggen, yoga en feesten. Toen ik 18 was heb ik yogales gegeven, maar dat doe ik niet meer, want daar ben ik te onrustig voor.

Beste gewoonte
Ik ben erg enthousiast. Ik ben altijd wel ergens voor in.

Slechtste gewoonte
Ik kan maar moeilijk 'nee' zeggen. Ik ken mijn grenzen niet en neem daardoor vaak teveel hooi op mijn vork. Daarnaast ben ik altijd te laat.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Klinkt misschien een beetje arrogant, maar ik schaam me nergens voor. Ik heb natuurlijk wel dingen gedaan, waarvan ik de volgende dag denk 'joh, mafkees' maar dan leer je daar weer van.

Favoriete plek in Den Haag?
De studio van Bimbo Electrico. Ik maak er al een paar jaar muziek, dus het voelt gewoon als thuis. Een andere favoriete plek is mijn atelier tegenover het Malieveld; mooi uitzicht en een grote ruimte waarin ik alles kan doen.

Stamkroeg
Ik heb niet echt een stamkroeg maar ik ga wel zeker één keer per maand naar de bar van Hotel Des Indes. Daar ga ik met mijn moeder champagne drinken. Een hele goede service en een mooie plek.

Beste Haagse initiatief/festival
State-X New Forms: Een fantastisch festival. De line-up is heel divers en de programmeurs volgen niet de standaard trends. Ik vind Antilounge ook een heel goed initiatief.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind het jammer dat mensen in Den Haag zich vaak niet open stellen voor andere muziekstijlen. Er wordt teveel in hokjes gedacht. Als men bijvoorbeeld alleen van drum ‘n bass houdt, gaan ze ook alleen naar dat soort optredens. Dat vind ik echt jammer.

Haagse band van het moment
Fine China Superbone. Superleuke gasten, strakke band en een volle sound.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Je leest heel vaak recensies over optredens in het Paard of de Supermarkt, maar tenten als de Vinger, Bazart of 330live komen maar weinig in de publiciteit. Dat vind ik jammer, want ze programmeren wel toffe acts.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik kan geen specifieke band of act noemen. Als je de ballen hebt om tijd te steken in een band of festival, dan moet je dat gewoon lekker doen en er voor gaan.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Ziggy Stardust. Ik ben mijn hele leven al verliefd op Bowie en het is gewoon zo mooi gedaan; de combinatie van Rock n Roll en Glamour, een conceptalbum, het verhaal. Het ziet er fantastisch uit.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Gitaarspelen vind ik heerlijk. Als ik bezig ben, ga ik niet slapen. Als ik in bed lig kan ik wel wakker liggen over de toekomst. Wat ik bijvoorbeeld ga doen als ik ben afgestudeerd. Je hebt geen zekerheid als je muziek of kunst maakt dus dat komt soms echt omhoog.

Tieneridool
David Bowie. Mijn ouders zijn ook grote Bowie fans, dus ik ben er echt mee opgegroeid.

Beste nummer aller tijden
Ik kan zoveel nummers noemen maar het mooiste nummer vind ik 'Life on Mars' van David Bowie. Het drama, het pianospel en de manier waarop hij het zingt breekt elke keer weer mijn hart.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was de ‘Greatest Hits’ van Janis Joplin. De eerste plaat die ik kreeg was een cd van Spice Girls.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was van Fever Ray, het soloproject van de zangeres van The Knife. De laatste plaat die ik kreeg was ‘A Love Supreme’ van John Coltrane.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘Lust for life’ van Iggy Pop. Een rauw en herkenbaar nummer met een goede beat.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik thuis kom van een feestje, want dan kan ik zelf de muziek kiezen.

Wanneer moet het stil zijn?
Nooit.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
30 Seconds To Mars. Ik vond Jared Leto fantastisch in Requiem for a Dream, maar bij die band vind ik hem nep. Zo van: “Come on kids, we're gonna revolutionair the world.” Kesha vind ik ook heel vervelend.

Bron van inspiratie
De mensen om me heen, cult iconen en bepaalde situaties.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Albert Heijn, Gall & Gall, mijn vrienden en een gitaar.

Quote
Ik zeg heel vaak “Jezus, Mary & Joseph” en “groovy”.

Droom
Heel veel verschillende soorten muziek maken en over de gehele wereld optreden. Ik ben heel gelukkig in Den Haag, maar zou het ook leuk vinden om in een ander land als Frankrijk of Duitsland te wonen. Ik heb nu al in drie landen gewoond, dus kom maar op met de volgende!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag