Oh ja joh?! met Wouter Nohlmans Oh ja joh?! met Wouter Nohlmans

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Wouter Nohlmans

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Nadat Lianan Shee stopte, bleef het een tijd stil rondom gitarist Wouter Nohlmans. Toch heeft Wouter niet stilgezeten; met zangeres Marloes van Elswijk vertrok hij bijvoorbeeld voor optredens naar Engeland en Frankijk en hij speelde in de band van X-Factor winnares Sharon Kips. Op dit moment speelt Wouter in de Haagse band The Tonomats en in William Wixley; voorheen 3FM Serious Talent en geselecteerd voor de Popronde 2009. Deze week beantwoordt Wouter de vragen van de Oh ja joh?! vragenlijst.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Nadat Lianan Shee stopte, bleef het een tijd stil rondom gitarist Wouter Nohlmans. Toch heeft Wouter niet stilgezeten; met zangeres Marloes van Elswijk vertrok hij bijvoorbeeld voor optredens naar Engeland en Frankijk en hij speelde in de band van X-Factor winnares Sharon Kips. Na het conservatorium speelde hij als sessiegitarist in menig project en coverband maar zijn voorkeur blijft uitgaan naar eigen repertoire. Op dit moment speelt Wouter in de Haagse band The Tonomats en in William Wixley; voorheen 3FM Serious Talent en geselecteerd voor de Popronde 2009. Deze week beantwoordt Wouter de vragen van de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Wouter Nohlmans

Leeftijd
30 (30 december 1979)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ik heb geen Hyves en MySpace. Ik ben daar eigenlijk nooit echt privé geïnteresseerd in geweest. Ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat ik het allemaal denk te moeten bijhouden.

Broers/zussen
Drie broers; Pim (27) Bob (25) Max (24)

Huisdier
Ik heb een gruwelijk grote spin en heb vroeger ook een hamster gehad. Ik wilde heel graag met hem knuffelen maar dat wou hij nooit. Als kind heb ik ook een hondje gehad, maar die beet mijn vriendje en toen moest hij weg.

Sport
Fitness. Vroeger deed ik ook nog aan waterpolo, karate en atletiek en ik speelde samen met mijn broers badminton voor de deur.

Beste gewoonte
Ik ben heel zorgzaam.

Slechtste gewoonte
Ik ben soms niet zo attent. Ik kan snel afgeleid zijn en op korte termijn erg vergeetachtig. Als ik teveel prikkels krijg, op een feest bijvoorbeeld, loop ik met een big smile op mijn face maar de kans is groot dat ik je niet zie en zonder iets te zeggen langs loop. De een noemt me dan een arrogante lul en de ander zegt weer dat ik niets door heb.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik kan echt zulke lompe dingen doen en dan vergeet ik het gewoon. Het sauna verhaal: Ik dacht; wees eens hip en doe die shit gewoon. Dus ik met iemand naar de sauna. Yep totally in je blote bats. Ochtendjasje, handdoekje en van kamertje naar kamertje. Gruwelijk spannend voor een preutse batzwans als ik, maar één moment spande de kroon. We hadden besloten om met -5 naar buiten te gaan om te gaan stomen in het buitenbubbelbad. Ik had alles meegekregen, behalve slippers voor mijn voeten. Dus ik liep 5 minuten op de vrieskou van de achtertuin, hing mijn ochtendjas aan het kapstokje naast het bubbelbad die al behoorlijk vol zat. Buttnaked loop ik naar die bubbelkuil waar iedereen zo laag lag dat ze met de hoofden niet boven mijn kuiten uitkwamen. Ik voelde mij al behoorlijk staan totdat ik mijn voet in het bubbelbad deed. F@€*^ heet!! Ik heb daar tien minuten met mijn snikkel voor hun hoofden staan slingeren, voordat ik gewend was aan de temperatuur van het bubbelbadje. Toen ik eenmaal zat heb ik God gedankt en ben daar het eerste uur niet meer uitgeklommen.

Favoriete plek in Den Haag?
De pier.

Stamkroeg
Het Paardcafé. Ik ben er nooit maar daar heb ik gewoon het meest geschiedenis liggen. Ik speelde mijn eerste optreden in de Paap met Lianan Shee en kwam er toen achter dat ik Den Haag echt een gave stad vond. Hier in Den Haag was het echt een soort cultuurtje waarbij iedereen naar elkaar kwam kijken en elkaar hielp. Op het moment lijkt het behoorlijk te zijn veranderd.

Beste Haagse initiatief/festival
Monsterpop. Dat vond ik geniaal; lekker dichtbij en allemaal oude knarren met liefde voor muziek. De ideale springplank voor jonge bandjes. Daarnaast vind ik Stork On Air te gek. Ik heb daar een half jaar geleden met WIlliam Wixley gespeeld en vond het een leuk initiatief. Goede studio. Verder oogt Den Haag in het algemeen al erg sterk als het gaat over de liefde voor muziek met alle initiatieven van vrijwilligers en muziekliefhebbers.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind dat de bands in Den Haag zich teveel op eilandjes begeven. Misschien ligt het ook aan de industrie maar ik vind het in Den Haag wel minder tolerant geworden.

Haagse band van het moment
Di-rect. Naast het feit dat die band al jaren meespeelt in de scene vond ik het ook wel heel eerlijk dat ze zeiden, dat als de ideale zanger niet werd gevonden, de band ook zou stoppen. Ik vond het ook een leuk programma.

Onderschat in de Haagse muziekscene
The Levi's. Maar dat is vanwege Gypsie (Tim Polderman, drummer). Das was mijn mentalcoach.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik vind het te makkelijk om iets te overschatten en af te zeiken.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Ik zou die vent wel willen zijn die de Haagse Harrie boekjes heeft gemaakt (Marnix Rueb). Ik vind het geniaal. Ik ben onlangs ook naar Avatar geweest. Dat zou ik ook weleens willen.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Liefdeloze mensen.

Tieneridool
Michael Jackson. Waarom? Het is gewoon de King op Pop.

Beste nummer aller tijden
‘Bohemian rhapsody’. Dat heeft mijn vader eringepropt!

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was van MC Hammer. Ik kocht hem voor 'Can't Touch This' maar die stond er helemaal niet op. De eerste plaat die ik kreeg, weet ik niet meer maar het eerste cassettebandje was 'Thriller' van Michael Jackson.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was een verzamel-cd van Doe Maar. Ik krijg niet vaak cadeautjes dus de laatste plaat die ik kreeg kan ik me niet meer herinneren.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Iets van Buena Vista Social Club of Manu Chao

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Na het eten op het strand als het zonnetje onder gaat. Een beetje het gevoel alsof je naar 'Morning View' van Incubus luistert. Zij doen het alleen in de ochtend..

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik klaar ben.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Geen idee. Nogmaals; ik vind afzeiken te makkelijk maar als ik dan die gast van Idols zie, dan vind ik dat zeiken wel weer mag. Die gast met die brede bek, een hanenkammetje en een bril, Herman heet hij. Tegen zo'n iemand is het misschien wel beter dat je zegt dat hij niet moet gaan zingen.

Bron van inspiratie
Het leven. Ik maak genoeg leuke en slechte dingen mee, om erover te kunnen schrijven. Daarnaast ook films.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Het zeilschip van mijn oom en tante zodat ik weer weg kan.

Quote
Als ik iets niet tof vind, dan zeg ik 'dat is echt geen potje'.

Droom
Dat ik mijn huur kan betalen van muziek, een mooie wijze vrouw trouwen en beginnen aan mijn elftal van kleine woutertjes!!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag