Oh ja joh?! met Timothy Dunn Oh ja joh?! met Timothy Dunn

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Timothy Dunn

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Met het winnen van de Amsterdamse Popprijs, deelname aan de Sena PopNL Award 2010 en een dikke lijst optredens in het verschiet, is Klopje Popje een band die absoluut niet stilzit. Timothy Dunn is de bassist van dit energieke gezelschap en tevens conservatorium student. Vanavond Speelt Klopje Popje tijdens Club 3VOOR12 Den Haag in het Paardcafé.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Met het winnen van de Amsterdamse Popprijs, deelname aan de Sena PopNL Award 2010 en een dikke lijst optredens in het verschiet, is Klopje Popje een band die absoluut niet stilzit. Na de onlangs verschenen EP 'recalcitrant Dagblad' zijn de mannen nu alweer bezig met het schrijven van een nieuw schijfje. Timothy Dunn, bassist van dit energieke gezelschap en conservatorium student, is daarnaast de entourage van Bombay Show Pig, speelt in een singer-songwriter band en wil ook nog een nieuwe metalband opzetten. Vanavond Speelt Klopje Popje tijdens Club 3VOOR12 Den Haag in het Paardcafé.

Naam
Timothy Thijs Dunn

Leeftijd
22 (24 december 1987)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ja, ik heb een Hyves-profiel, maar ik ben meer van het vriendjes accepteren en er verder niks meer mee doen. Ik vind het ook niet mooi er uit zien. MySpace heb ik ook, met wat eigen liedjes, maar niet zoveel vrienden. Ik ben meer een actieve Facebooker.

Broers/zussen
Een zusje van 18; Lonneke

Huisdier
Nee. Ik ben allergisch. Ik heb vroeger wel vissen gehad maar dat is niet zo leuk. Ik zie nog steeds het beeld voor me, dat ze in de wc waren beland.

Sport
Ja, hardlopen. Ik doe het niet zo consequent, maar het is puur voor mijn conditie. Ik heb vroeger bij een club gelopen maar kon dat niet meer combineren met alle dingen die ik nu doe.

Beste gewoonte
Ik denk dat ik veel passie in bepaalde dingen kan steken, zoals Klopje Popje. Ik trek de wagen een beetje voort, als dat nodig is.

Slechtste gewoonte
In hectische tijden kan de stress oplopen en plan ik dingen verkeerd. Dan gaat het helemaal mis en krijg ik nog meer stress.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Er is niet een bepaald moment waarvoor ik me schaam, maar ik kan me soms wel schamen als ik bijvoorbeeld per ongeluk ergens een windje laat.

Favoriete plek in Den Haag?
Mijn huis. Daar ben ik het meest en kan ik alles doen dat ik wil.

Stamkroeg
Supermarkt, Grote Markt. Het klinkt misschien cheesy maar ik ben er wel vaak.

Beste Haagse initiatief/festival
Fonds 1818. Die steunen zo ontzettend veel. Ik vind eigenlijk het hele initiatief van de Haagse muziekscene wel goed.

Irritant in de Haagse muziekscene
Hypes. Ik heb het idee dat er soms een grote baas in de Haagse muziekscene rondloopt, die zegt wat de koele bands zijn en dat de rest van de mensen dat dan klakkeloos overnemen.

Haagse band van het moment
Bombay Show Pig. Ik hou gewoon van die sound, de koortjes en de energie.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Er zijn voor mij op dit moment geen bands, die nog niet in spotlight staan, die ik onderschat vind.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik vind de Haagse muziekscene overschat. Mensen kunnen bekend worden in deze scene, maar vaak is het Den Haag en niet verder. Het gebeurt vaak dat bands zich hier doodspelen en niet verder kijken.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Garfield. Een lui leven zonder zorgen.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik kan wakker liggen van mijn eigen gedachten. Ik moet altijd wel ergens over nadenken.

Tieneridool
Elrond de Animagus. Al zijn ideeën waren revolutionair en hij wilde vernieuwing brengen in de wereld.

Beste nummer aller tijden
Ik heb geen direct nummer maar het album 'The bedlam in Goliath' van The Mars Volta vind ik heel vet en 'Honeyburst' van Tim Christensen ook. Van The Mars Volta ben ik echt overdreven fan.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Nevermind' van Nirvana en de eerste plaat die ik kreeg was van Five, 'Invincible'. Ik heb nog op de basisschool met vrienden een nummer van ze geplaybacked en ik was toen Jay.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Ik download heel veel maar een plaat die me echt is bijgebleven is 'Interspheres - Atmoshperes' van The Intersphere. De laatste plaat die ik kreeg was 'Frances the Mute' van The Mars Volta.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
'Yeah yeah' van Bodyrox ft Luciana.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Maakt niet uit, altijd.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik een boek lees of als ik slaap.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Alle bands die tegenwoordig autotuner gebruiken. Ik vind het een uit de hand gelopen grapje, fake ass shit.

Bron van inspiratie
Ik kan uit alles inspiratie halen. Ik heb weleens een liedje over een boom geschreven. Dat nummer is alleen nooit in de hitlijsten gekomen.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een survivalkit. Dan ga ik kijken of ik net zo ver kan komen als Bear Grylls (heeft op Discovery Channel een eigen survivalprogramma met de naam Ultimate survival, red.).

Quote
We moesten een keer spelen en toen zei Elrond "Wij zijn Klopje Popje en jullie zijn het publiek". Dat vond ik toen wel heel erg grappig.

Droom
Dat ik mijn leven kan bouwen in de muziekscene. Het lijkt me heel vet om een sessie bassist te worden, veel albums op te kunnen nemen en liveshows te kunnen doen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag