Oh ja joh?! met Timon Domela

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Pas een jaar is Mullet bij elkaar maar de band is niet onopgemerkt gebleven: na de winst van de publieks- en promotieprijs bij Talent Event konden optredens tijdens De Versafdeling, The Hague Bandstand, HPC Winterfest en Club 3voor12 Den Haag niet uitblijven. Met het uitbrengen van hun eerste demo 'This Isn't Coldplay' wist de band nog meer naamsbekendheid te krijgen en met een debuutalbum in de planning heeft de band grootste plannen. Zanger Timon is pas 16, maar droomt nu al van het spelen op grote festivals als Rock in Rio of Download.

Naam
Timon Domela

Leeftijd
16 (12 juli 1995)

Social Networks
Ik probeer zoveel mogelijk te doen op Twitter maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Facebook. Het is een handig medium om Mullet te promoten en contacten te onderhouden.

Broers/zussen
Een broertje Damian (13). Hij speelt piano.

Huisdier
Nee, ook nooit gehad. We hebben wel een tijdje nagedacht over een hond, maar het is zielig om zo'n beest de hele dag alleen thuis te laten.

Sport
Ik voetbal en longboard. Voetballen doe ik in een vriendenteam en longboarden is heerlijk met dit weer. Ik probeer het zo veel mogelijk te doen.

Beste gewoonte
Ik probeer altijd iedereen tevreden te houden en mijn tijd zo te verdelen dat iedereen aandacht krijgt.

Slechtste gewoonte
Mijn beste gewoonte is ook mijn slechtste gewoonte. Het is meestal onmogelijk om iedereen tevreden te houden.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik schaam me niet voor iets specifieks. Ik vind het jammer om je ergens voor te schamen en daar je tijd mee te verdoen.

Favoriete plek in Den Haag?
Musicon. Dat is echt mijn tweede huis. Al mijn spaargeld gaat naar het huren van oefenruimtes en op andere momenten kijk ik er graag naar bandjes.

Stamkroeg
Wederom Musicon. Ik ken er veel mensen en er spelen vaak leuke bands.

Beste Haagse initiatief/festival

Qua festivals kijk ik elk jaar uit naar Parkpop. Goede sfeer, leuke bands en het is gratis. Qua initiatieven moet ik denk ik wel Ready To Play zeggen. Zij hebben ons echt heel erg geholpen te komen waar we nu zijn.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
De Haagse muziekscene mag wel wat minder gesloten zijn. Naar mijn idee moet je in een bepaalde groep of kliek zitten om connected te blijven.

Haagse band van het moment
B Sharp. Toffe gasten met energieke en leuke optredens.

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Ik vind het nog steeds zonde dat Tim Akkerman weg is gegaan bij DI-RECT. Die band is een hele andere kant opgegaan. Daar is niks mis mee, maar ik ben wel voorstander van de puberale liedjes die ze vroeger speelden.

Mijn muzikale hoogtepunt
Dat was toch wel spelen in een uitverkocht Paard met de finale van Talent Event.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven...
Het optreden van Lino Vishnudatt op Kaderock 2011 heeft me echt geraakt. De solo's die hij er uit gooide waren heerlijk.

Tieneridool
Op dit moment luister ik vooral veel naar Rage Against The Machine maar vroeger luisterde ik veel naar DI-RECT. Ik denk dat ik door hun wel ben gaan zingen.

Beste nummer aller tijden
Ik vind het altijd heel jammer om één favoriet te kiezen, omdat het bij mij elke week anders is. Ik luister nu heel graag naar het nummer 'Heroes get remembered, legends never die' van Four Year Strong: twee gitaren die heel erg tegen elkaar in spelen en ook nog twee zangers die totaal verschillende zanglijnen zingen. Dat vind ik een heel tof nummer.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Over The Moon' van Di-rect. De eerste plaat die ik kreeg was een cd van Herman van Heen, 'Alfred Jodocus Kwak'.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'Neighborhoods' van Blink-182. Ik vind het een toffe cd, maar wel tegenvallend in vergelijking met eerdere cd's. De laatste cd die ik kreeg was de nieuwe EP van The Breakfast Club.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik vind het altijd heerlijk om van die hele slechte hakmuziek te horen. Op YouTube moet je maar eens zoeken naar 'hak extra hard'. Heel erg fout, maar wel lekker.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?
Ik heb laatst ergens een kerst-cd van de Toppers gevonden. Dat vond ik echt verschrikkelijk.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Kesha.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Het zou toch wel koel zijn als Pokemon echt kon zijn, dus dan kies ik voor Ash Ketchum. Hij is 10, gaat op wereldreis, vangt een paar Pokemons en zijn moeder vindt het allemaal prima.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Dat kan elk moment van de dag zijn, maar ik geniet wel extra van muziek als ik op de fiets zit of in bed lig.

Bron van inspiratie
De meeste inspiratie haal ik uit levenservaringen. Muzikaal gezien ben ik geïnspireerd door bands als Blink-182.

Dit heb ik altijd bij me...
Mijn iPod. Ik heb een lange tijd rondgelopen met een doosje waar allemaal geluiden uitkwamen. Daar zat ik vaak veel gesprekken mee te verpesten dus ik heb hem aan mijn drummer gegeven.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Ik heb laatst Cast Away gezien en kies dus voor een bal met een gezicht. Dat bleek heel praktisch te zijn op een eiland.

Quote
'When the power of love overcomes the love of power the world will know peace'. Dat is van Jimi Hendrix en vind ik een mooie quote.

Droom

Ik hoop later niet vast te zitten aan een saai kantoorbaantje, maar mijn geld te verdienen met muziek. Ik zie het ook wel zitten om op een groot festival te spelen als 'Big Day Out', 'Download' of 'Rock in Rio.'