Oh ja joh?! met Tim Scheepens

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Het is een tijd stil gebleven rondom The Getaway, maar inmiddels is de punkrock band terug met de dubbel-cd 'What If / Hero’. De cd wordt aanstaande donderdag gepresenteerd in De Supermarkt. Bassist Tim Scheepens schoof aan voor deze Oh ja joh?! en had geen twijfel over zijn onderschatte Haagse band: “The Peptones! Ik hoop echt dat die gasten ooit nog een deal krijgen bij een label, want zij maken ontzettend aanstekelijke rockmuziek.”

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Het is een tijd stil gebleven rondom The Getaway, maar inmiddels is de punkrock band terug met de dubbel-cd 'What If / Hero’. De cd, die is opgenomen door Chris Muller in de Holland Spoor Studios, wordt aanstaande donderdag gepresenteerd in De Supermarkt. Bassist Tim Scheepens schoof aan voor deze Oh ja joh?! en had geen twijfel over zijn onderschatte Haagse band: “The Peptones! Ik hoop echt dat die gasten ooit nog een deal krijgen bij een label, want zij maken ontzettend aanstekelijke rockmuziek.”

Naam
Tim Scheepens. Doopnamen? Die ga ik niet vertellen voor dit ding, pleur op!

Leeftijd
31 (1 maart 1978).

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ja, ik heb een Hyves profiel. Vrienden? Een stuk of 78. Ik vind het wel grappig maar ik ben geen vriendenverzamelaar. Een MySpace profiel hebben we alleen met de band.

Broers/zussen
Een broer en zus; Bastiaan (28) en Stephanie (26).

Huisdier
Ik heb geen huisdieren. Ik heb wel vroeger een cavia gehad maar die kotste zijn bak onder en lag op een gegeven moment met zijn pootjes ondersteboven.

Sport
Ik loop hard, fitness en fiets veel. Ik heb ook nog lang aan wedstrijd zwemmen gedaan en aan aikido.

Beste gewoonte
Mijn geduld en gevoel voor mensen.

Slechtste gewoonte
Ik kan ontzettend slecht plannen; ik ben iemand van het laatste moment.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik had een keer een klote dag en was toen naar Cremers gegaan met een vriend. Hij had een joint gedraaid, ik nam een paar trekjes en moest later van al het bier naar de wc. De trap op naar boven was al lastig en het begon allemaal al te draaien. Toen ik eenmaal in het wc-hokje stond, ging het licht ineens uit en pleurde ik om. Ik kop zo met m’n harses een handdoekenbakje om en lig vervolgens op de grond, gekruld om de wc-pot heen. Ik kon echt niets meer en ze hebben me van de trap af moeten dragen en naar huis moeten brengen.

Favoriete plek in Den Haag?
Ik vind Clingendael erg mooi; lekker tot jezelf komen. Ik heb op de een of andere manier ook iets met de Tramtunnel; Ik vind het een aparte plek in Den Haag en ik vind ook dat het bij deze stad past.

Stamkroeg
Ik heb niet echt een stamkroeg maar doordat we repeteren in het HPC, hangen we daar ook veel. Alle tentjes op de Grote Markt vind ik ook leuk.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik vind Plein Open erg leuk vanwege de locatie en het jonge talent. De Haagse PopWeek vind ik ook een goed initiatief.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind irritant aan de Haagse muziekscene dat het de Haagse muziekscene is. Heel veel dingen blijven in Den Haag, terwijl ze daar buiten ook wel iets kunnen.

Haagse band van het moment
The Peptones. Als je het dan over onderschat hebt, dan heb je het over The Peptones. Ik hoop echt dat die gasten ooit nog een deal krijgen bij een label, want zij maken ontzettend aanstekelijke rockmuziek. Cooper vind ik ook vet.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik denk dat er nog wel iets kan gedaan worden aan het oefenbeleid. Het HPC ligt bijvoorbeeld op een mooie locatie, maar er zou meer moeten komen.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik vind het overschat dat een aantal muzikanten uit Den Haag denken dat ze het ei van Columbus hebben uitgevonden. Vervolgens gaan ze met een bepaald bandje aan de haal en daarna hoor je er eigenlijk niks meer van. Ik heb ook een beetje het idee dat het telkens dezelfde soort bandjes zijn, die de aandacht krijgen. Er loopt nog meer talent in Den Haag rond.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
The Avatar. Het lijkt me grappig om nog eens iemand met een kluit aarde omver te gooien. Of als ik een pleuris hekel heb aan iemand, een of andere windhoos te creëren. Zo van: "Ga jij maar even een poosje in Friesland spelen."

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik kan heel slecht tegen onrecht en het feit dat de wereld langzaam naar de klote gaat.

Tieneridool
Toen ik nog aan wedstrijd zwemmen deed, had ik wel een paar sportidolen. Op muzikaal gebied luisterde ik vroeger veel naar Incubus en AC/DC.

Beste nummer aller tijden
Ik vind 'Don't you (forget about me)' gecovered door Life of Agony, ontzettend goed. Dat nummer mogen ze echt op mijn begrafenis draaien. Daarnaast behoren  'Streets of Philadelphia' van Bruce Springsteen en 'Don't fear the reaper' van Blue Oyster Cult ook tot de favorieten.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was van Dog Eat Dog. De eerste plaat die ik heb gekregen was 'Bad' van Michael Jackson.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'An Ocean Between Us' van As I Lay Dying. Hele pittige metal is dat. De laatste plaat die ik kreeg, kreeg ik alweer een tijd geleden. Dat was 'Bullet In A Bible' van Green Day.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
'Papa was a Rolling Stone.' Een oud, ontzettend gaaf soulnummer.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik thuis kom van mijn werk en als ik zit te studeren.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik een mooi liedje aan heb staan of als ik slaap. Als ik slaap moet het stil zijn en zo donker mogelijk.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
De Jeugd van Tegenwoordig. Ik snap ze niet; de muziek, de teksten en het imago.

Bron van inspiratie
Mijn vrienden en mensen die een kansloos gevecht aangaan. Dat je eigenlijk weet van tevoren dat je toch niet winnen maar toch voor de volle 100% voor gaat.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een stapel boeken, een leeg schrift en een pen.

Quote
"Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts." Dat is van Winston Churchill.

Droom
Het verschil maken in de maatschappij of in een bepaalde situatie.