Oh ja joh?! met Tim Polderman

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Tim Polderman is voor velen een bekende Haagse kop; hij is werkzaam als stagehand in het Paard, werkt in het Musicon en klust in de zomers bij op verschillende festivals. Daarnaast is hij drummer van de rockband The Levi's, de winnaar van de KoninginneNach Bandverkiezing 2009. Na het optreden op de Nach maken The Levi's zich klaar voor het festivalseizoen waarbij ze onder andere op Vlietpop zullen spelen.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Tim Polderman is voor velen een bekende Haagse kop; hij is werkzaam als stagehand in het Paard, werkt in het Musicon en klust in de zomers bij op verschillende festivals. Daarnaast is hij drummer van de rockband The Levi's, de winnaar van de KoninginneNach Bandverkiezing 2009. Na het optreden op de Nach maken The Levi's zich klaar voor het festivalseizoen waarbij ze onder andere op Vlietpop zullen spelen.

Naam
Tim Polderman

Leeftijd
27 (9 november 1981)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Bij MySpace heb ik geloof 300 vriendjes. Hyves? Al sla je me dood...

Broers/zussen
Eén zus, Marlies. Ze is 30 jaar.

Huisdier
Niet dat ik weet. Mijn huisgenoten hadden wel katten. Prachtige beesten maar je moet ze verzorgen en ik wil nog wel op vakantie kunnen.. Op mijn oude dag wil ik wel een hond.

Sport
Fietsen. Vroeger heb ik heel veel gezwommen (Tim zijn vader is badmeester).

Beste gewoonte
Ik ben een gast die altijd doorknalt; ik probeer altijd door te zetten.

Slechtste gewoonte
Ik lul absoluut te veel. Soms zit je in situaties en dan denk je 'Oei, misschien had ik mijn bek moeten houden’.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik ben ooit in de H&M gepakt voor een winkeldiefstal die ik niet had gepleegd. Dat was wel beschamend. Dat je een jaar lang de H&M niet meer in kan gaan en maar iedereen verteld dat je er 'gewoon geen zin in hebt want de H&M is toch maar kut.'

Favoriete plek in Den Haag?
Zomers op het strand, daar kan ik echt van genieten. Maar dan heb ik het wel echt over de zomer want verder kom ik er niet.

Stamkroeg
VaVoom

Beste Haagse initiatief/festival
De PopHotSpot en dan daarbij de SuperMarkt.

Irritant in de Haagse muziekscene
Het ego dat bij veel Haagse bandjes stijgt. Dan doen ze leuke dingen maar hebben ze eigenlijk nog helemaal niks bereikt.

Haagse band van het moment
Er is veel leuks gaande maar nog niet denderend ontwikkeld dat ik denk: 'dat is de Haagse band van het moment.' Ik denk dat we echt nog een jaar moeten wachten tot de echte leuke Haagse bands gaan groeien. Ik werk in de Haagse muziekscene en je ziet heel veel talent om je heen maar dat moet zich ook nog vormen tot leuke bands met goede songs.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik weet het niet, dat gaat heel ver. Iedereen krijgt naar mijn idee aandacht, je moet alleen zelf je best er voor doen.

Overschat in de Haagse muziekscene
De scene. Iedereen heeft toch wel een beetje het idee dat het in Den Haag helemaal oké is, maar loop er dan maar uit. Buiten Den Haag worden we bekeken als iets groots, maar dat valt tegen. Weinig bands weten maar buiten Den Haag te komen.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Ik heb niet echt een voorbeeld maar Johnny Bravo vind ik wel een mooie. Gast met veel woorden maar eigenlijk weinig inhoud.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik kan niet wakker liggen, ik slaap altijd.

Tieneridool
Guns N’ Roses. Daar is het muzikaal gezien allemaal begonnen. Mijn vader draaide veel oude rock maar toen ik Guns N’ Roses hoorde, ben ik pas zijn muziekcollectie uit de kast gaan trekken. (Tim deed vroeger veel Guns N’ Roses na met Bas van Wageningen van Di-rect).

Beste nummer aller tijden
Er is naar mijn idee geen beste nummer aller tijden. Er zijn wel nummers die ik vaak kan luisteren zoals  'Cold feelings' van Social Distortion.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was van Guns N' Roses, ‘Use Your Illusion II’, de eerste plaat die ik kreeg was Use Your Illusion I.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was een LP van Chuck Berry, de laatste plaat die ik kreeg was een demo van een bandje, 'Rise' van Starcatcher.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik heb er een hekel aan wanneer alleen een coupletje en refreintje van een bepaald nummer wordt gedraaid. Ik wil complete nummers horen! 

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Ik luister altijd naar muziek, ook al zit het in mijn hoofd. Ik sta op met muziek en ga ermee naar bed.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik slaap.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik heb een schijthekel aan Kane. Ze mogen nu wel kalmeren want ze hebben het alleen in Nederland gemaakt. Je bent ook maar een Haags bandje. Jullie doen het absoluut goed hoor, respect daarvoor, maar die attitude!!

Bron van inspiratie
Muziektechnisch de oude rock 'n roll en het leven.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Helemaal niks. Dan sterf je tenminste snel. Wat is er mooier dan een rondje om het eiland te lopen en vervolgens neer te vallen?

Quote
Ik heb niet echt een quote; nogmaals, ik lul te veel!

Droom
Plezier behouden bij het muziek maken.