Oh ja joh?! met Serge Naberman

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Serge Naberman, frontman van KoninginneNach Bandverkiezing finalist Rebelstar, heeft al de nodige naamsbekendheid geworven in Den Haag. De zanger en gitarist kan je bijvoorbeeld kennen van The Playmates, Mooie Meneren en The Stains en produceerde onder andere het eerste album van Young and Desperate. Op dit moment is Serge druk bezig met het opnemen van de nieuwe plaat van Rebelstar in zijn eigen studio en oefenruimte in Zevenhuizen.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Serge Naberman, frontman van KoninginneNach Bandverkiezing finalist Rebelstar, heeft al de nodige naamsbekendheid geworven in Den Haag. De zanger en gitarist kan je bijvoorbeeld kennen van The Playmates, Mooie Meneren en The Stains en produceerde onder andere het eerste album van Young and Desperate. Op dit moment is Serge druk bezig met het opnemen van de nieuwe plaat van Rebelstar in zijn eigen studio en oefenruimte in Zevenhuizen.

Naam
Serge Naberman

Leeftijd
40 (4 mei 1969)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ik heb zelf geen Hyves-profiel, maar Rebelstar wel. Hetzelfde geldt voor MySpace. Afschuwelijk is dat ook, hoe je dat voor elkaar moet krijgen. Dat HTML enzo.

Broers/zussen
Nee.

Huisdier
Ja, helaas wel. Ik ben allergisch maar er lopen twee Perzische katten thuis rond. Tricol en Witte.

Sport
Ja, ik probeer twee keer in de week te hardlopen. Vroeger speelde ik ook voetbal maar daar ben ik mee gestopt omdat ik muziek wou maken.

Beste gewoonte
Mijn beste gewoonte is dat ik altijd klaar en open sta om mensen muzikaal op weg te helpen. Ik vind het juist wel leuk als mensen mij benaderen om hun plaat op te nemen.

Slechtste gewoonte
Ik moet altijd als laatste ergens weg. Zeker als ik gespeeld heb, wil ik altijd tot het einde blijven.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik schaam me niet. Ik ben wel meerdere keren op mijn bek gegaan op het podium. Ik heb ooit meegedaan met de Soundmixshow, twntig jaar geleden, en toen deed ik met een bandje Bon Jovi na. Ik ging zwaar op m'n muil. Je zag me op een gegeven moment in een hoekje liggen en ik probeerde er nog wat van te maken (zie het YouTube filmpje onderaan). Een paar jaar geleden was er bij een optreden ook een onwijs groot podium en heel veel lichten. Ik loop naar achter en pleur zo achterover. Aan de andere kant, moet je je daar voor schamen?

Favoriete plek in Den Haag?
Het begin van de A12, bij het Malieveld. Hoe je Den Haag binnen rijdt en weer weg rijdt, dat vind ik helemaal gaaf.

Stamkroeg
De Paap. Waarom? Omdat ik daar geboren ben!

Beste Haagse initiatief/festival
Ik vond het KoninginneNach Bandverkiezing traject te gek!

Irritant in de Haagse muziekscene
Mijn band speelt muziek die je zou kunnen betitelen als oldschool hardrock en bij de kritiek die wij dan krijgen is het vaak 'is dit vernieuwend? nee, weet niet'. Je hebt zoveel bandjes en dan denk ik soms wel van; leer eens spelen joh! Het lijkt wel soms wel bijna alsof sommige muzikanten denken 'oh bij die band hebben we niks te vrezen, dus die zijn wel gaaf.'

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik denk dat er nog weleens onderschat wordt, hoeveel mensen er nog van oldschool hardrock houden.

Overschat in de Haagse muziekscene
Iedereen vindt zichzelf al snel heel wat in Den Haag maar er is bijvoorbeeld geen enkele Nederlandse band met succes in Amerika.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Ik zou liever iemand willen zijn die in het echte leven bestaat. Ik ben altijd fan geweest van Kiss. Een fictief personage? Ik weet het niet. Ik vond Sjors en Sjimmie altijd wel leuk en ik ben dan Sjimmie.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Niet zozeer van problemen, maar ik kan 's nachts wel wakker liggen omdat ik zeker zo'n drie keer per week pas om vier uur 's nachts thuis ben. Dan is het maandag, dinsdag of woensdag en dan merk ik toch dat ik wat moeilijker in slaap kom. Dan lig ik weer te spoken thuis.

Tieneridool
Kiss! Nog steeds, groter dan ever.

Beste nummer aller tijden
Ik vind 'Angels' echt epic van Robbie Williams, maar 'Are you gonna go my way' van Lenny Kravitz vind ik ook gaaf. Zeker toen 'Angels' uitkwam, was het echt goed. Ik vind het knap als je zoiets kan maken.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Denis' van Blondie. De eerste plaat die ik kreeg was 'Alive II' van Kiss

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was een cd van de band van Nikki Sixx. De laatste plaat die ik heb gedownload was van Kings of Leon, ook heel goed. Ik weet niet meer welke plaat ik voor het laatst heb gekregen.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
'Smack my bitch up' van The Prodigy. Die is helemaal vet en de clip is ook kicken.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als die op record staat, dan moet je goed luisteren.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik op record druk of als ik mezelf niet meer kan horen.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Bastiaan Ragas. Zelfingenomen afschuwelijke kerel. Ik weet niet of hij zo is, maar zo komt hij wel over. Als je het hebt over overschat, dan is zo'n iemand overschat.

Bron van inspiratie
Het leven.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn meisje. Dan zouden we gewoon overnieuw beginnen op de wereld.

Quote
'Iedere dag boven de grond, is een fantastische dag'

Droom
Touren in Amerika. Een fantastisch land met veel mogelijkheden. Ik heb nog nooit wekenlang in een tourbus gezeten. Dat hele gevoel dat je op tour bent met je bandje, dat is nog steeds een droom.

 

Serge Naberman in de Soundmix Show: