Oh ja joh?! met Sebas Simoen

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Susanne Kooijman | Foto's: Eefje Lammers ,

Sebas Simoen is bekend als bassist bij Woot. De band staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Wat veel mensen nog niet weten is dat Sebas en Thijs (drummer van Woot) al sinds hun zesde samen muziek maken. Sebas zit momenteel op de Herman Brood Academie in Utrecht, maar hij wil heel graag naar het conservatorium in Amsterdam. Deze week beantwoord hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Sebas Simoen is bekend als bassist bij Woot. De band staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Wat veel mensen nog niet weten is dat Sebas en Thijs (drummer van Woot) al sinds hun zesde samen muziek maken. Sebas zit momenteel op de Herman Brood Academie in Utrecht, maar hij wil heel graag naar het conservatorium in Amsterdam. Deze week beantwoord hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Sebastiaan C Simoen (“De tweede naam blijft geheim!”).

Leeftijd
19 (7 november 1991)

Social networks
Facebook ben ik het meest mee bezig, dat is nu ook het populairst onder iedereen. Ik had Hyves, maar dat is nu een beetje dood. Ik heb het geprobeerd te deleten, maar het lukt niet.

Broers/zussen
Ik ben enigst kind. Ik vind het altijd heel raar als mensen dat dan zielig vinden, alsof ik heel eenzaam ben opgevoed. Ik heb juist heel veel liefde, zorg en aandacht gekregen. En veel geld ook! Ik heb altijd veel bij mijn ouders gebietst. Ik wilde vroeger wel altijd nog een broertje of een zusje, maar het is er nooit van gekomen.

Huisdier
Ik hou van katten. We hebben er twee thuis; Jacob en Smoesie. Ik bedacht de naam Smoesie toen ik vier was en het beest leeft nog steeds!

Sport
Ik zou wel moeten sporten, het is toch beter voor je. Ik wil vaak naar de sportschool, maar dan heb ik een kater en blijf ik in bed liggen. Ik zit er wel aan te denken om toch te gaan, al is het maar om te rennen op een loopband. Sporten is ook een goede manier om frustratie weg te werken.

Beste gewoonte
Ik vind iedereen altijd heel erg aardig. Behalve als iemand echt iets heel lulligs tegen mij zegt of zo. Ik neem ook heel snel dingen van mensen aan, ben heel goedgelovig. Je zou het wel sociaal kunnen noemen.

Slechtste gewoonte
Ik ben goed in te laat komen, al was ik vandaag zelfs iets te vroeg. Maar ik kom vaak te laat, ook op school. En mijn goedgelovigheid kan soms ook in mijn nadeel werken. En ik kan wel laks zijn. Ik ben heel slecht in plannen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik was een keer uit met mijn vrienden en toen zijn we beland in het Paardcafé. Ik had die avond echt heel veel gedronken. Ik was nog wel in staat om te praten en te lopen, maar ik was toch behoorlijk weg. Toen werd ik aangesproken door een meisje, die ik blijkbaar over de tafel had gegooid en ik heb tegen iedereen aan lopen schreeuwen en duwen. Ik wist het niet meer, maar de volgende ochtend kwam het allemaal weer terug. Toen baalde ik wel heel erg van mezelf.

Favoriete plek in Den Haag
Grote Markt

Stamkroeg
Paardcafé, daar ben ik het meest.

Beste Haagse initiatief/festival
Walk the Line en Crossing Border. Walk the Line heeft een speelse opzet, het is niet zo serieus. Er komen bands uit de hele wereld, die net op het punt staan om door te breken. Op Crossing Border hebben we met Woot gespeeld. We merkten dat het publiek dat daar komt veel respect heeft voor de bands die er staan.

Irritant in de Haagse muziekscene
Je moet oppassen dat wanneer je eenmaal in Den Haag iets bekender bent, je niet in Den Haag blijft hangen. Je moet de keuze maken om ook buiten Den Haag te spelen. Je wordt heel snel in de Haagse scene opgezogen.

Haagse band van het moment
Ik vind The Deaf en Di-rect allebei heel goed. Spike kan echt z’n ei kwijt in The Deaf. En het nieuwe Di-rect vind ik echt tof. Als ik zin heb om los te gaan ga ik naar The Deaf, maar wil ik echt goede songs horen dan luister ik naar Di-rect. En So What moet ik toch ook noemen, daar zijn we echt vrienden mee geworden. En we genieten van elkaars muziek.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Niemand, bands in Den Haag weten over het algemeen snel naam te maken.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik heb wel iemand in gedachten, maar dat ga ik echt niet zeggen.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Hank Moody van Californication, het sluit totaal niet aan bij mijn karakter maar daarom vind ik het juist wel gaaf.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
De dood, daar ben ik wel veel mee bezig. Ik kan heel erg over dingen piekeren, niet eens over één ding maar over van alles. Ik maak het mezelf altijd heel moeilijk. Ik kan over de dood heel erg piekeren, zelfs tot een punt dat ik ook echt bang voor de dood word.

Tieneridool
The Beatles en Miles Davis. Dat is muziek waar ik mee opgegroeid ben.

Beste nummer aller tijden
Daar geloof ik niet in. Dat is echt een sfeerding. Het hangt echt van mijn bui af.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
Dat was een cd van de Vengaboys, die kreeg ik van mijn ouders. Ik kreeg ook eens een plaat van mijn vader van Crosby, Stills, Nash & Young. Dat was wel wat stoerder dan de Vengaboys.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste die ik heb gekocht is de nieuwste van Bombay Bicycle Club.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘I love London’ van Crystal Fighters

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik onderweg ben. Dan ga ik met mijn iPod op een beetje mijn eigen wereldje in. En op een feestje natuurlijk.

Wanneer moet het stil zijn?
Na een lange dag repeteren. Dan hoef ik echt geen muziek meer te horen.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Lastig, want dat zijn er best wel veel. Go Back To The Zoo, die mag ik gewoon niet. Het zal deels jaloezie zijn, want ze spelen echt overal. Maar van mij mogen ze best weg.

Bron van inspiratie
Dat is heel breed, als ik iets leuk vind of mooi vind dan haal ik daar meestal onbewust mijn inspiratie uit.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn basgitaar, vrienden, mijn vriendin, heel veel muziek en drank. Eigenlijk neem ik sex, drugs en rock ’n roll mee!

Quote
“Too young to die, but old isn’t great.”

Droom
Gezond blijven en oud worden. En hopelijk ga ik niet pijnlijk dood, maar vredig in mijn slaap. En kijk ik terug op een goed leven. Maar eerst nu nog heel veel muziek spelen en veel van de wereld zien. Ik wil rijk worden, maar niet te rijk. Veel lieve mensen leren kennen. Gewoon een mooi leven hebben gehad en tevreden terug kunnen kijken.