Oh ja joh?! met Rudi ‘van Velzen’ Sibma Oh ja joh?! met Rudi ‘van Velzen’ Sibma

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Remco van der Ham | Foto's: Eefje Lammers,

Oh ja joh?! met Rudi ‘van Velzen’ Sibma

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Remco van der Ham | Foto's: Eefje Lammers, ,

De Haagse drummer Rudi Sibma is vooral bekend van zijn slagwerk bij Roel van Velzen, maar hij speelt ook nog bas en zingt in zijn eigen coverband The Triplets. Als we Rudi de vragen voor Oh ja joh?! voorleggen is hij net terug uit Bern van de EK-wedstrijd Nederland - Roemenië en stond hij een paar dagen ervoor met VanVelzen in de Arena als voorprogramma van Bon Jovi.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Naam
Rudi ‘van Velzen’ Sibma

Leeftijd
22 (8 november 1985)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
“Ik heb alleen Hyves, daar heb ik er 640 of zo.”

Broers/zussen
“Ik heb één broertje, Spike, en twee zusjes, Woody en Dixie.”

Huisdier
“Heb ik niet. Ik ben ook allergisch voor katten en huismijt en zo.”

Sport
“Drummen is op zich ook al intensief, maar ik doe wel aan tennis en af en toe ga ik ook nog fitnissen. Maar alleen als het niet te druk is met optredens.”

Beste gewoonte
“Ik ben erg zelfverzekerd.”

Slechtste gewoonte 
“Ook dat ik zo zelfverzekerd ben denk ik. Het kan op sommige mensen overkomen als arrogantie. Maar mijn zelfverzekerdheid heeft me wel ver gebracht.”

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest? 
“Dat was zo’n negen jaar geleden. Ik speelde toen nog met mijn vader in een band, hij op bas en ik op drums. We waren toen aan het opbouwen voor een optreden toen de eigenaar van de tent ineens scheldend binnen kwam. Hij begon ruzie te maken met mijn vader en zei dat we heel snel moesten oprotten of hij zou alle spullen inclusief drumstel eruit gooien. Toen hij over het drumstel begon werd ik natuurlijk ook boos en begon me er mee te bemoeien. Ik pislink op die man en toen bleek het een vriend van mijn vader te zijn. Ze hadden gewoon een grap uitgehaald. Ik schaam me nog steeds als ik hem tegen kom.”

Favoriete plek in Den Haag? 
“Het Binnenhof. Dat vind ik een hele mooie plek. Als Hagenaar loop je er zo voorbij onderweg van de ene naar de andere kroeg en besef je niet hoe mooi het eigenlijk is. In een andere stad zouden we er foto’s van maken maar in je eigen stad loop je er zo voorbij.”

Stamkroeg 
“Ik ga vaak naar De Paap, maar ook wel naar het Paard.”

Beste Haagse initiatief/festival 
“Parkpop. En ik vind het ook leuk dat er hier zoveel jamsessies zijn. Ik ken zelfs mensen die uit Breda komen om hier in de Pater te jammen. Er is veel ruimte voor creativiteit.”

Irritant in de Haagse muziekscene 
“Muzikanten zijn jaloers en gunnen elkaar maar weinig.” 

Haagse band van het moment 
“The Triplets, de band waarin ik zing en bas speel. Ik vind ons één van de leukste coverbands van Den Haag.”

Onderschat in de Haagse muziekscene 
“De Haagse jazzscene vind ik erg onderschat. IK heb me er niet heel erg in verdiept, maar als ik bijvoorbeeld bij de jazzsessie in Pavlov ben zie ik daar echt enorm goede muzikanten.”

Overschat in de Haagse muziekscene 
“Ik weet er wel een paar, maar dat vind ik weer zo lullig om te zeggen…”

Welk fictief personage zou je willen zijn? 
“De personage Paul uit Grand Theft Auto 4. Dat spel spelen we altijd in de kleedkamer met VanVelzen. Hij komt uit Polen en ging naar New York om geld te verdienen. Hij doet daar dan allemaal klusjes voor de maffia. Ik vind hem heel stoer.”

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen? 
“Over onderhandelingen in mijn werk. Dan lig ik wakker van wat ik dan moet zeggen om niet over me heen te laten lopen maar om ook weer niet te moeilijk te doen.”  

Tieneridool 
“Michael Jackson. Toen ik klein was had ik zelfs een leren Michael Jackson-pak. Nu pas ik er alleen niet meer in.”

Beste nummer aller tijden 
“Dat verschilt per genre, maar als ik er een moet kiezen ga ik voor ‘Suddenly’ van Billy Ocean. Dat vind ik een erg mooi nummer.”

De eerste plaat of cd die je kocht of kreeg? 
“Dat was die met die jongen met die gitaar. Joël. Ik weet er niet zo veel meer van, maar dat liedje vond ik zo mooi. ‘Een doodgewone kat’ heet dat liedje volgens mij.”

De laatste plaat of cd die je kocht of kreeg? 
“Ik heb laatst ‘Everything You Want’ van Kane gekocht. Die was in de aanbieding. Normaal koop ik nooit cd’s van Nederlandse artiesten. Ik hoop altijd dat ik er een krijg…”

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje 
‘Killing in the name’ van Rage Against The Machine. Zo heb ik toch nog wat stoers gezegd.”

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren? 
“Als ik aan het einde van de dag op weg naar huis ben, in de auto vanaf een optreden. En dan lekker ‘Suddenly’ luisteren.”

Wanneer moet het stil zijn? 
“Dat is eigenlijk ook wel een goed moment om even geen muziek te hebben. En tijdens de sex. Ik vind het vreselijk als er bijvoorbeeld een tv aanstaat op de achtergrond. Zij mag overigens wel geluid maken hoor.”

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen? 
“Nick & Simon. Of eigenlijk alle palingpop wel. Daar houd ik absoluut niet van. Nou, die gig bij Jan Smit kan ik nu ook wel vergeten…”

Bron van inspiratie 
“Sting is dan de eerste die bij me opkomt.”

Naar een onbewoond eiland neem ik mee... 
“Een akoestische piano. Daar kan ik de dagen wel mee vullen.”

Quote 
“Het leven is een leerweg. Die heb ik ooit eens van mijn vader gehoord. Die uitspraak kun je vaak toepassen als er iets vervelends is gebeurd af wanneer je iemand moet steunen.”

Droom 
“Mijn kinderdroom is eigenlijk al uitgekomen. Maar als je eenmaal succesvol bent in de muziek ga je weer naar andere dingen op zoek. Gewoon gezond en gelukkig blijven dan maar.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag