Oh ja joh?! met Robin Brock

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Robin Brock stond in juni met Jon Tarifa op Parkpop maar is nu al bezig met een volgend hoogtepunt: 9 november komt zijn debuutalbum ‘Use your discretion’ uit en deze wordt diezelfde avond gepresenteerd in de Supermarkt. De zanger en toetsenist bracht eerder de single ‘Move’ uit en stond op The Hague Jazz, Jam de la Crème en het Life I Live festival. Robin speelt vanavond tijdens de Haagse Pop Week om 22.45 uur in de Bieb maar beantwoordt eerst de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Robin Brock

Leeftijd & Bday
26 (15-07-86)

Social Networks
Ik heb denk ik wel alles behalve Twitter maar ik gebruik vooral Facebook. Ik heb geen Twitter omdat ik het moeilijk vind om daar een gesprek te beginnen. Ik wil de mogelijkheid hebben om een dialoog te starten en dat is met Facebook makkelijker dan met Twitter.

Broers/zussen
Een broer Tristan en een zusje Lianne.

Huisdier
Als het zou kunnen zou ik een hond hebben, maar ik heb maar weinig tijd.

Sport
Tegenwoordig squash ik, maar ik sport wel minder intensief dan vroeger. Toen deed ik zo’n 4 keer per week aan rugby. 

Beste gewoonte
Ik heb veel energie en dan hoofdzakelijk positieve energie.

Slechtste gewoonte
Die energie kan soms nog weleens doorslaan in alle kanten opvliegen. Ik ben een chaoot.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Na de laatste studiodag ben ik samen met mijn band in het Paard Café gaan vieren dat de opnames er op zaten. Op een gegeven moment kwam het idee om een videoclip te schieten. Ik was dronken en besloot op dat moment maar alvast mooie vrouwen te gaan zoeken die in onze videoclip wouden figureren. Je moet je voorstellen dat er een dronken gast op je afkomt die heel enthousiast aan alle vrouwen in de kroeg vraagt of ze mee willen doen. Veel dames vonden het niet zo leuk. De videoclip is er nooit gekomen.

Favoriete plek in Den Haag?
De Grote Markt. Ik kan daar ’s middags een koffie drinken en ’s avonds een biertje.

Stamkroeg
Op muzikaal vlak kom ik vaakst in de Pater. Leuke jamsessies, gezellige mensen en je kent er zo’n beetje iedereen. Ik kom ook graag in de Zèta.

Beste Haagse initiatief/festival
Jam de la Crème. Het is Haags en uitgegroeid tot een groot en tof initiatief. Ik vind het leuk dat het niet een eenmalige actie is en de organisatie het groots aanpakt. 

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
Je hoort toch wel vaak dat Haagse scene uit rockmuziek bestaat maar er gebeurt nog zoveel meer. Het is eigenlijk zonde om van te voren daar al een beeld bij te hebben.

Haagse band van het moment
Fexet. Die jonge gastjes zijn fucking tof bezig. Toen ik zo oud was speelde ik ook punk, maar als ik zie wat ze met hun muziek en energie bereiken vind ik dat echt te gek.

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Ik mis niemand.

Mijn muzikale hoogtepunt
Na het mixen van de plaat reden we vanuit België naar huis en hebben we de plaat opgezet. Ik was heel erg trots. We hebben er heel veel werk in gestoken dus het was mooi om de plaat eindelijk af te horen.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..
Het optreden van De Staat op de Grote Markt. Ik weet eigenlijk niet meer zo goed waarom het optreden mij is bij gebleven, maar het was een waanzinnig optreden. Te gekke band.

Tieneridool
Toen ik tiener was luisterde ik naar verschillende soorten muziek. Mijn idool was eerst Kurt Cobain en later Freddy Mercury.

Beste nummer aller tijden
‘Blitzkrieg Bop’ van The Ramones, zo simpel maar het werkt. Een ander nummer wat tot de beste nummers aller tijden hoort is ‘Saturn’ van Stevie Wonder. Waanzinnig mooi met kazige synthesizers maar een geweldige opbouw.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was ‘Californication’ van Red Hot Chili Peppers. Goede plaat, maar niet hun beste. De eerste plaat die ik kreeg was de single van Fallen Angel. Dat was de band van een neef van een schoolvriend van me en kwam uit Australië.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik heb gekocht was ‘The Life and Soul’ van Mamas Gun. Die vond ik minder sterk dan het debuutalbum. De laatste plaat die ik heb gekregen kan ik me niet meer herinneren. 

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Als wij in de Pijpela staan roepen we altijd ‘Prince’ naar de DJ. Het maakt dan niet uit wat er wordt gedraaid, alles van Prince is prima.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?
Mag het ook een single zijn? ‘One More night’ van Maroon 5 dan maar. De eerste plaat van Maroon 5 vond ik leuk maar het werd daarna steeds slechter. Bij deze single vraag ik me echt af wat ze aan het doen waren.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Rihanna en Beyonce.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Flat Eric, de gele pop die in de videoclip van ‘Flat Beat’ van Mr. Oizo zit. Ik moest altijd ontzettend om hem lachen. 

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
’S Ochtends. Dan zijn mijn oren nog schoon en komt het het best binnen.

Bron van inspiratie
Het leven en dan zowel het leven dat ik leid als het leven dat ik niet leid.

Dit heb ik altijd bij me..
Mijn telefoon en mijn pet.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een boot. Ik moet er niet aan denken om op een onbewoond eiland te zitten.

Quote
Ik heb me door Rick Jillissen laten vertellen dat ik vaak ‘als het ware’ zeg. Ik let daar nu ook echt op.

Droom
Natuurlijk zou ik graag een nummer 1 hit willen scoren, willen spelen op de vetste festivals van de wereld en een supermodel met een mooi huis willen hebben, maar het liefst wil ik als ik oud ben muziek kunnen maken zoals ik dat nu doe, namelijk met plezier.