Oh ja joh?! met Remi Storm

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Een lange tijd werd er maar weinig vernomen van 27 Ways To Win maar de Haagse band heeft niet stil gezeten: Drummer Jochem Jautze voegde zich bij de band en het vijftal won onlangs Rockslag 2012. Remi Storm speelde eerder bas in de band Gye Deen maar speelt nu al een paar jaar toetsen en verzorgt de samples bij 27 Ways To Win. Naast muzikant is hij werkzaam als bedrijfsleider bij Café Jeans. Willie Wartaal en het TaBass-Co DJ Team staan daar dit weekend achter de draaitafels tijdens het openingsweekend. Remi beantwoordt deze week de vragen van de Oh Ja Joh?! Vragenlijst.

Naam
Remi Storm

Leeftijd
27 (15 januari 1985)

Social Networks
Nee, daar heb ik een pleurishekel aan. Als mensen me willen zien dan moeten ze maar bellen en niet kijken naar een paar foto's. Ik vind het nep.

Broers/zussen
Een broertje Yan.

Huisdier
Nee, niet meer. Ik heb er geen tijd voor. Wat moet je zo'n beestje geven als je nooit thuis bent?

Sport
Ik kickboks drie keer per week en voetbal in een vriendenteam.

Beste gewoonte
Ik ben erg zorgzaam.
 

Slechtste gewoonte
Ik beoordeel mensen te snel maar ik vind het eigenlijk geen slechte eigenschap omdat de mijn vooroordelen meestal wel kloppen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik heb nooit spijt en schaam me zelden.

Favoriete plek in Den Haag?
Het strand. Ik word daar echt vrolijk van.

Stamkroeg
Paardcafé. De sfeer is goed en het is in vergelijking met andere tenten langer open.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik was dit jaar erg verrast door Walk The Line. Relaxte sfeer en leuke acts. Daarnaast lijkt het me heel tof om een keer in de Grote Kerk te mogen spelen.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
Het is toch teveel 'ons kent ons'. Veel festivals boeken dezelfde acts en naar mijn idee is dat ook niet goed voor de sfeer. Kijk naar Schollenpop en Plein Open; Vorig jaar was het ontzettend kut weer en was het rustig. Waarschijnlijk omdat de bezoeker die acts daarvoor al ergens anders had gezien, los van het feit dat het ook wel is klote weer is.

Haagse band van het moment
Ik heb de laatste tijd maar weinig bands gezien maar ik was onder de indruk van The Upstairs. Ze hebben een rauwere en volwassenere sound en een toetsenist speelt nu mee. Ik was aangenaam verrast en ben benieuwd wat zij gaan doen. Rät N FrikK vind ik ook erg vet!

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Billy The Kit. Dat was wel een van de vettere bands van Den Haag.

Mijn muzikale hoogtepunt
Ik vind het moeilijk om een hoogtepunt te noemen maar ik vond bijvoorbeeld Check Mo erg tof. Ondanks dat het op een zondagavond plaats vond was het erg druk in het Paard en toen wij begonnen met onze nummers stond de zaal al te springen. Toen baalde ik echt dat we maar twee liedjes mochten spelen omdat het ons veel energie gaf.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..
Een van de eerste optredens waar ik ooit heen ging was Slayer in de Statenhallen. Ik heb flink staan beuken en kwam bont en blauw thuis. Een ander optreden wat me is bijgebleven is het optreden van The Rolling Stones op het Malieveld. Ondanks dat het regende vond ik het onwijs kicken.

Tieneridool
2 Unlimited en Michael Jackson. Ik vond die muziek vroeger ontzettend vet. Een ander idool was Michael Schumacher. Ik keek altijd formule 1 met mijn pa op de bank. Ik heb zelfs nog een brief gestuurd naar het televisieprogramma 'Geef Nooit Op' om te kunnen karten met Schumacher.

Beste nummer aller tijden
Ik ben echt een muziekhoer, ik luister vrijwel alles dus een beste nummer aller tijden kan ik niet noemen. De laatste tijd luister ik veel naar het nummer 'Stylo' van Gorillaz. Dat stuk waar die neger gaat zingen zet ik altijd heel erg hard in de auto maar het is voor mij niet het beste nummer. Misschien wel 'Feeling Good' van Muse. Het is een cover maar toch heel erg goed.

 

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was een cassettebandje 'Yabba-Dabba-Dance 3' met nummers van Sketman John en Two Unlimited. De eerste plaat die ik kreeg was denk ik een verzamel-cd van top 40 hits.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Cd's zijn zo jaren '90. Ik koop eigenlijk alleen maar cd's op festivals en luister verder muziek via het muzieksysteem in het cafe. De laatste plaat die me echt is bijgebleven is de cd 'Plastic Beach' van Gorillaz maar die heb ik niet gekocht. De laatste cd die ik heb gekregen was van Gary Clark, Jr.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
De laatste dingen die ik heb aangevraagd waren van Muse. Hysteria of Starlight bijvoorbeeld. Lekkere zuipmuziek.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?
Een cd van Nickelback. Maakt niet uit welke, het is allemaal kut. Ik zag een optreden in Portugal waar mensen stenen gingen gooien. Ik begrijp dat wel, die gasten zijn niet rock 'n roll.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Die Ierse griet van Californication. Ze speelde ooit in een andere film en zij is gewoon een hele mooi vrouw. Megan Fox mag ook.

 

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Dexter. Ik vind hem bruut.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik net wakker ben. Sinds ik gestopt ben met roken heb ik dat echt nodig.

Bron van inspiratie
Alles om me heen. Dat kan Heineken zijn maar ook een kater.

Dit heb ik altijd bij me..
Een ketting en een ring.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Al mijn handige vrienden zodat we een soort megastores kunnen bouwen met studio's, kroegen en winkels.

Quote
Ik zeg vaak 'kikke'.

Droom
Muzikaal gezien zou ik graag een keer in de Grote Kerk willen spelen maar Tokyo Dome lijkt me ook kikke.