Oh ja joh?! met Raymond Riet Oh ja joh?! met Raymond Riet

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Raymond Riet

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Raymond Riet is de nieuwe drummer van Headlife en beleeft vanavond zijn debuut op het Zeeheldenfestival. Na twee uitverkochte shows in het Paard van Troje keren zij in januari weer terug naar de grote zaal van de Haagse poptempel en zal de band ook volgend jaar een aantal optredens geven in Berlijn. Eerder speelde Raymond in Excitors, Chronicle Kings, TreeSkin, Joy en The Groovy's en gaf hij drumles in Scheveningen. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Raymond Riet is de nieuwe drummer van Headlife en beleeft vanavond zijn debuut op het Zeeheldenfestival. Na twee uitverkochte shows in het Paard van Troje keren zij in januari weer terug naar de grote zaal van de Haagse poptempel en zal de band ook volgend jaar een aantal optredens geven in Berlijn. Eerder speelde Raymond in Excitors, Chronicle Kings, TreeSkin, Joy en The Groovy's en gaf hij drumles in Scheveningen. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Raymond Alexander Riet

Leeftijd
31 (18 april 1980)

Social networks
Ik heb een Twitter-account maar daar doe ik niet zo heel veel mee. Ik wil vooral tweets van andere lezen. Voor bands ben ik wel actief op andere social media zoals Facebook. Mensen krijgen dan toch een idee en leven mee met de dingen die je doet.

Broers/zussen
Een broer: Gilbert. Vroeger draaide hij nog weleens een plaatje en speelde hij bas, maar verder is hij niet actief op muzikaal gebied.

Huisdier
Geen. Dat is niks voor mij. Ik voel er weinig voor om me te moeten haasten om een kat eten te moeten geven of een hond uit te laten.

Sport
Een beetje hardlopen, fietsen en zwemmen. Het is niet dat ik elke dag aan het trainen ben, maar zeker wel twee/drie keer per week.

Beste gewoonte
Ik ben eerlijk en kan ergens helemaal voor gaan. Als ik in een bandje zit, dan ga ik ook echt voor één bandje. Natuurlijk doe ik er soms wel wat naast, maar als ik merk dat dat teveel wordt dan kap ik er ook gelijk mee.

Slechtste gewoonte
Ik doe soms teveel dingen tegelijk. Dan ben ik bijvoorbeeld aan het werk, ga ik iets eerder weg bij een meeting om nog te kunnen sporten, prop ik daarna een bak nasi naar binnen in de auto en zit ik vervolgens weer hier.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Een aantal jaren geleden speelde ik in twee bands en heb ik de fanbase van de ene band benaderd om te stemmen op een contest voor de andere band. Achteraf gezien was dat niet zo netjes en had ik het niet gedaan, maar destijds wilden we graag die wedstrijd winnen.

Favoriete plek in Den Haag?
Het strand en de Grote Markt. Ik kom er soms om te hardlopen en in de winter is er bijvoorbeeld niemand. Dan kom ik echt tot rust. De sfeer op de Grote Markt vind ik heel relaxt.

Stamkroeg
Ik heb niet echt een stamkroeg, maar ik kom graag in de Zwarte Ruiter of de Zèta. Er zijn altijd wel bekenden en de sfeer is goed.

Beste Haagse initiatief/festival
Parkpop. Ik heb daar nog nooit gespeeld en dat is toch wel een droom. Op een gegeven moment waren we met een bandje heel dichtbij om daar te spelen, maar uiteindelijk is het toch niet gelukt.

Irritant in de Haagse muziekscene
Het is toch wel een beetje 'ons kent ons'. Als bepaalde mensen je niet tof vinden, is het lastig om hier iets voor elkaar te krijgen.

Haagse band van het moment
Ik was tijdens Life I Live erg onder de indruk van F. Zo'n vier/vijf jaar geleden hebben we met TreeSkin samen met F in het Paardcafé gespeeld. Toen waren ze denk ik allemaal nog zestien, maar ze hadden al een goede sound. Nu zijn die gasten wel heel erg gegroeid; een strakke set met goede liedjes.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Of F onderschat wordt weet ik niet, maar ik denk dat die gasten wel heel ver kunnen komen.

Overschat in de Haagse muziekscene
Geen idee. De dingen die uit Den Haag komen en het presteren om ook daarbuiten succes te krijgen, daar mogen we trots op zijn.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Dexter. Ondanks dat hij een weirdo is en allerlei dingen doet die niet kunnen, heb ik toch sympathie voor dat personage gekregen. Het kan niet en niemand moet ook ooit zoiets in zijn hoofd halen om te doen, maar het is voor mij wel pure ontspanning om te kijken.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Als ik een drukke dag heb gehad en laat thuis ben, dan kan ik nog wel even wakker liggen. Ik heb soms ook dat ik lig te dromen, vervolgens wakker word en daar dan lang genoeg nog over na ga denken.

Tieneridool
Ik had vroeger geen idool maar ik vond Extreme - en dan niet perse het nummer 'More than words' - heel inspirerend.

Beste nummer aller tijden
Het beste nummer aller tijden is er niet, maar 'Rosanna' van Toto en de oudere nummers van Michael Jackson staan toch wel hoog op mijn lijstje; Tijdloze, goede nummers.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Pornograffitti' van Extreme. De eerste plaat die ik kreeg was 'Van Halen Live - Right Here, Right Now'.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was een verzamel-cd van Deep Purple. De laatste plaat die ik kreeg was 'Doo-wops & Hooligans' van Bruno Mars.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik zou niet zo snel een nummer aanvragen, maar dan zou ik toch kiezen voor 'Testify' van Rage Against The Machine. Ik heb een tijdje in Amerika gewoond en ben in 2007 naar het optreden van Rage geweest toen ze net weer bij elkaar waren. Het optreden was in een soort van vallei met 45.000 toeschouwers en het had daarvoor net geregend. Ze openden met dit nummer; iedereen schreeuwen, stagediven en overal modder. Dat vergeet ik niet snel meer.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik onderweg ben.

Wanneer moet het stil zijn?
Na een lange dag werken of repeteren.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik vind dat niemand hoeft te zwijgen maar Bon Jovi is wel een beetje vergane glorie. Natuurlijk heb ik ook veel respect voor die band omdat ze er nog steeds zijn en zo'n groot publiek trekken, maar de Bon Jovi tijd is toch wel geweest.

Bron van inspiratie
Reizen. Ik ben een Azië-fanaat; ik houd van het eten, de insteek en de sfeer. Dat is gewoon echt een heel ander leven, heerlijk.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een duikbril en een zwembroek.

Quote
Ik lag een keer lam op de bank met een maat en we waren toen een hele slechte film aan het kijken. Daar kwam de quote voorbij: “Live for nothing, die for something”. Die vonden we toch zo fucking corny, daar hebben we een uur om in een scheur gelegen.

Droom
De droom is nog steeds om zoveel mogelijk mensen bereiken met je muziek en daarvan rond te komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag