Oh ja joh?! met Paula Udondek Oh ja joh?! met Paula Udondek

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber I Foto's: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Paula Udondek

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber I Foto's: Eefje Lammers ,

Actrice, presentatrice en schrijfster Paula Udondek is ook dit jaar weer druk met het voorbereiden van een nieuwe editie van het Check Mo Festival, eind januari in het Paard. Daarnaast is Paula ook nog bezig met de klassieke kindervoorstelling 'Beertje Paddingtons eerste concert,' doet ze presentaties voor bedrijven, leidt ze debatten en is ze ambassadeur van de hersenstichting. Maar wat houdt Paula nou allemaal bezig en wat is haar Haagse band van het moment?

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Actrice, presentatrice en schrijfster Paula Udondek is ook dit jaar weer druk met het voorbereiden van een nieuwe editie van het Check Mo Festival, eind januari in het Paard. Daarnaast is Paula ook nog bezig met de klassieke kindervoorstelling 'Beertje Paddingtons eerste concert,' doet ze presentaties voor bedrijven, leidt ze debatten en is ze ambassadeur van de hersenstichting. Maar wat houdt Paula nou allemaal bezig en wat is haar Haagse band van het moment?

Naam
Paula Mkoyo Udondek. Mkoyo betekend 'geboren in de nacht' in het Nigeriaans.

Leeftijd
42 (15 februari 1967)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ik heb geen Hyves of Myspace profiel. Ik heb altijd het idee dat ik die profielen constant moet bijhouden en met iedereen met communiceren. Ik kijk bij dat soort dingen altijd eerst de kat uit de boom.

Broers/zussen
Ik heb een zus, Wilma, en heb laatst allemaal familie in Nigeria ontmoet. Een paar hebben dezelfde vader. Ik heb nog een halfbroer in Oostenrijk wonen en nog een halfzus en halfbroer in Den Haag wonen. Meestal zeg ik voor het gemak dat ik een zus en een broer heb, omdat ik daar mee ben opgegroeid.

Huisdier
Een hond (Doerak,) twee katten (Weezel, Pikachu) en een paard (Anza.)

Sport
Vroeger heb ik wel even fanatiek geschermd en paardgereden. Nu ik zelf een paard heb, rij ik 6 dagen per week. Ik heb nog wel een crosstrainer in de kamer staan, maar daar kijk ik alleen naar.

Beste gewoonte
Ik kan goed luisteren.

Slechtste gewoonte
Dat ik ook heel veel kan kleppen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest? 

Nu schaam ik me niet meer, maar als er dan net iets is gebeurd, dan is het toch wel anders. Toen ik nog op de toneelschool zat, wilde ik heel graag in een voorstelling spelen van Richard de Derde. Ik vond het allemaal eng, had een borreltje genomen, zag de regisseur en wou het vragen. Toen zei ik 'Ik wil heel graag auditie doen, want ik wil mee doen aan Richard de dertiende.' Hij antwoordde: 'Ja maar sorry, dat is nooit geschreven.' Toen kreeg ik een heel rood hoofd en zag ik het als een blunder. Hij had me wel onthouden en vertelde me dat die het leuk vond, dat ik dat zei. Uiteindelijk maakte het niks uit, want ik heb de rol gekregen. Vroeger kon ik me om dat soort dingen druk maken.

Favoriete plek in Den Haag?
Het strand en de duinen. Lekker, natuur. Ik geloof wel dat dat een plek is, waar ik mijn hoofd leeg kan maken en kan opladen.

Stamkroeg
Ik heb eigenlijk geen stamkroeg maar ik zit wel vaak in de buurt van de Grote Markt. Het Paard vind ik ook nog steeds erg leuk.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik vind Haags Pop Podium erg gaaf en het Musicon heeft ook altijd leuke festivals. Bij Jam de la Creme ben ik bijvoorbeeld nog nooit geweest maar het idee en de locatie vind ik dan toch wel heel erg leuk. Ik vind alles in Den Haag wat met een beetje enthousiasme wordt gebracht tof.

Irritant in de Haagse muziekscene
Dat er vooral Pop/Rock in Den Haag is. Ik vind het heel een lekker genre, maar ik ben zelf, bijvoorbeeld voor Check Mo, opzoek naar ander soort muziek of andere bandjes. Dat vind ik maar moeilijk te vinden en dat vind ik irritant. Het moet er zijn maar omdat ik kennelijk niet goed in het circuit zit, vind ik dat lastig.

Haagse band van het moment
Er zijn genoeg leuke nieuwe bandjes waarvan ik het niet weet. Vorig jaar vond ik Levi Selvani heel leuk; lekker zomers. NiCad vind ik ook erg goed.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Wat toch wel vaak gebeurt, is dat je voor een festival toch wel een publiekstrekker moet hebben of het smeuig moet maken. Of dat de pers het te weinig belicht of dat je als muziekliefhebber, geen idee hebt van het bestaan van het festival. Als je een festival kent, heb je een referentiekader en ga je er al sneller heen, dan wanneer je het niet kent of geen idee hebt wat je te wachten staat.

Overschat in de Haagse muziekscene
Sommige dingen die dus wel veel publiciteit krijgen.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Geen idee. Ik denk Barbella, maar die zou ik eigenlijk helemaal niet willen zijn. Ik kan me eigenlijk nauwelijks meer herinneren wat het was, maar vroeger vond ik gewoon dat ze leuke kleren aanhad.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?

Dingen die ik nog moet doen. Ik weet dat het geen zin heeft, maar ik kan er toch van wakker liggen.

Tieneridool
Ik ben zo gek geweest op Adam Ant en de zanger van Madness. De ene was blond, de ander donker, de ene met een make-up kop en ander met stekeltjes maar ik vond ze geweldig. De muziek, aankleding en performance was gewoon leuk.

Beste nummer aller tijden
Bittersweet Symphony van The Verve.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
Ik ben wel echt van de LP generatie en de eerste plaat die ik kocht was van Peter en de Wolf van Walt Disney. De eerste plaat die ik kreeg was de Kikkerkoning. Dan ging ik dat nadoen en kreeg ik er keelpijn van. Mijn broer is 10 jaar ouder en luisterde veel soulmuziek, mijn zus naar disco. MIjn vader was van de jazz en mijn moeder van de klassiek. Ik hoorde dus wel veel muziek. Ik denk dat mijn eerste single van Abba was.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'Day & Age' van The Killers, de laatste plaat die ik kreeg was van James Morrison.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Hangt van het feestje af maar ik vind het lekker om te dansen op The Prodigy. 'Smack my Bitch up' bijvoorbeeld.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Dat kan de hele dag door.

Wanneer moet het stil zijn?
Dat kan per dag anders zijn maar het liefst luister ik toch de hele dag door muziek.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Zo hard ben ik helemaal niet! Als ik iets niet wil horen, dan luister ik gewoon niet.

Bron van inspiratie
Dat is heel tegenstrijdig maar dan zou ik toch zeggen de stilte. Gek he? Het gevoel van stilte, een beetje de natuur en mensen kijken geeft mij wel inspiratie.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee... 

Mijn Ipod met alles erop en eraan.

Quote
Ik heb laatst een trendwatcher een leuke horen zeggen, voor zelfstandig ondernemers: 'decolleté op acquisitiehoogte en opdrachten binnen halen.'

Droom
Dat wat ik doe, ik wel zo goed mogelijk doe. Dus eruit halen wat er inzit en plezier hebben. Veel lachen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag