Oh ja joh?! met Nick Boezaard

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

The Stream, eerder Plug-It-In bij Next Best Band, brengt binnenkort haar nieuwe EP 'Full House' uit waarna in augustus de eerste single wordt gepresenteerd. Drummer Nick Boezaard speelt ook in de bands Cut Here en Red Cherry en studeerde af aan het conservatorium. Nick drumde eerder bij Nine Volt, The Roundsquares en Soundsystem en combineert nu zijn huidige bands met het lesgeven bij MusicStation en werken in de kroeg. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Nicky Boezaard

Leeftijd

25 (12 juni 1987)

Social networks
Ik heb een Facebookprofiel, maar daar doe ik weinig mee. Als ik met iemand wil afspreken dan bel ik wel. Ik vind Social Media wel handig voor bands, maar ik hoef gelukkig niet dat contact te onderhouden.

Broers/zussen
Een broer, een zus en twee halfzussen.

Huisdier
Twee goudvissen: Mark en Paula. Mijn vriendin wil graag een kat maar ik vind ze smerig. Wij hebben geen afgesloten slaapkamer en als zo'n beest dan in je bed gaat liggen vind ik dat toch vies. De goudvissen waren een mooie middenweg.

Sport
Ik doe niet aan sport. Vroeger heb ik wel gevoetbald maar zo leuk vond ik het nou ook weer niet. Ik heb ook geskatet.

Beste gewoonte
Ik ben eigenlijk altijd wel op tijd. Vaak ben ik zelfs tien minuten te vroeg. Ik vind het irritant als mensen mij laten wachten.

Slechtste gewoonte
Ik kan heel erg koppig zijn. Als ik bijvoorbeeld bij een bandrepetitie het ergens niet mee eens ben en mijn ideeën niet doorkomen, dan kan ik wel echt chagrijnig worden. Het is niet dat ik onaardig word, maar het kan wel bekvechten worden.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Geen.

Favoriete plek in Den Haag?
De Supermarkt: het is vaak wel lekker druk, het geluid is daar goed en de sfeer is oké. De Grote Markt is sowieso een plek waar ik graag kom.

Stamkroeg
Odessa in Leiden. Ik heb daar een tijd gewerkt en ik ken er veel mensen dus het is er altijd gezellig.

 Beste Haagse initiatief/festival
Parkpop in Den Haag en Werfpop in Leiden. Het lijkt me tof om een keer op Parkpop te spelen. De keren dat ik daar ben geweest was het altijd tof door de goede line up en de sfeer. Werfpop is groter dan je denkt: er staan niet alleen grote bekende acts, maar er is ook aandacht voor acts in Leiden.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
De Haagse scene leeft meer dan de Leidse sfeer maar het zou hier toch wat meer gefilterd kunnen worden; er zijn hier veel plekken waar je altijd kan spelen. Dat je bijvoorbeeld een plek hebt in Den Haag waar het echt kicken is om te spelen, een soort Paradiso. We hebben wel het Paard maar daar is de drempel net te hoog.

Haagse band van het moment
Black Sun vind ik erg tof. De muziek staat als een huis, pakkende riffs, goede zanger en echt mijn muziek. Ik kan het ook waarderen wat Atlantic Attraction doet. Die gasten gaan denk ik ver komen.

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?

New York Diesel. Een jonge band met veel potentie en diversiteit.
 

Mijn muzikale hoogtepunt
Zo'n vier jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik het conservatorium zou gaan doen. Het was voor mij al een hoogtepunt dat ik die opleiding mocht volgen en zo serieus met muziek bezig kon zijn. Ik heb in die laatste jaren ontzettend veel geleerd en ben benieuwd hoe dat straks allemaal gaat uitpakken. Een ander hoogtepunt waren de optredens met Nine Volt in Rome en Parijs. Het is jammer dat Nine Volt uit elkaar is gegaan, want we hadden destijds een mooie minitour kunnen doen in Europa.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..
Een tijdje terug heb ik Triggerfinger in het LVC in Leiden gezien. Ik had ze kort daarvoor nog op Lowlands gezien maar dit was toch wat kleiner en intiemer. Goede show, te gekke muzikanten.

Tieneridool
Michael Jackson. Dansen met een hoedje op in mijn slaapkamer.

Beste nummer aller tijden

Dat vind ik erg moeilijk om te zeggen want ik heb veel favorieten. Ik luister nu bijvoorbeeld graag naar 'Times of Trouble' van Temple of the Dog. Te gek gezongen en een goede plaat.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Off the Wall' van Michael Jackson. Dat vind ik één van zijn beste platen. De eerste plaat die ik kreeg was ook van Michael Jackson, 'History'.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'Wasting Light' van Foo Fighters. Dat vind ik een hele toffe plaat. De laatste plaat die ik kreeg was 'All This Dancin' Around' van Triggerfinger.
 

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Als de sfeer er naar is vind ik een nummer als 'Killing in the Name' van Rage Against The Machine tof. Herkenbaar en leuk voor een feestje.

 Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?
Frans Duijts. Het zit ontzettend karig in elkaar en het is niet interessant om naar te luisteren.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Als het seksloos mag zijn Dave Grohl. Ik zou met hem wel een avondje willen zuipen, ouwehoeren en muziek maken.

Welk fictief personage zou je willen zijn?

Ik zou wel willen weten hoe het is om een dag computernerd te zijn. Ik snap niet hoe mensen zo kunnen leven en begrijp niks van computers.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
In de trein. Als ik met iets bezig ben luister ik toch maar met een half oor en onderweg heb ik de focus.

Bron van inspiratie
Cd's van andere artiesten en jamsessies. Op de plaat van Temple of the Dog wordt bijvoorbeeld heel erg gaaf gedrumd. Ik maak er veel gebruik van voor mijn lessen.

Dit heb ik altijd bij me...
Mijn iPhone, een pinpas, een drumsleutel en mijn huissleutels.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een paar bakstenen, cement, mijn bandje, een drumstel en vrienden.

Quote
Ik heb niks met quotes. Ik zeg wel vaak 'zeg maar'. 

Droom
Veel spelen met een toffe band waar ik geen concessies voor hoef te doen. Ik zou ook wel graag iets totaal anders willen doen: gitaar spelen en zingen in een (rock)band. Een soort kwajongens vakantie met veel optredens waarbij we muzikaal op één lijn zitten.