Oh ja joh?! met Natousch Gerritsen

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Als zangeres van The Gypsy Liars weet Natousch Gerritsen op te vallen: de 21-jarige blaast haar publiek omver met een energieke podiumpresentatie en een muzikale lappendeken van verschillende rockstijlen. Ze studeerde onlangs af aan de Herman Brood Academie en is te horen op het nog te verschijnen solo album van haar vader, bassist Rinus Gerritsen, waar ook de band Triggerfinger aan heeft meegewerkt. Eerst is Natousch vanavond om 20.00 uur te zien op Plein Open met The Gypsy Liars en doet ze later op de avond ook nog mee aan Jam De La Crème in Strandpaviljoen Zuid.

Naam
Natousch (Nathalie Raven) Gerritsen

Leeftijd en verjaardag
21 (18-9-1991)

Social Networks
Facebook, Instagram, Tumbler en Vine. Sociale netwerksites zijn vooral handig als het gaat om het promoten van muziek en optredens maar ik vind het ook leuk om foto’s en video’s te plaatsen.

Broers/zussen
Een zus, Naomi (30).

Huisdier
Mijn hond Suzy is een paar maanden geleden overleden. Ik pas vaak op de hond van mijn zus, Mowgli.

Sport
Ik probeer drie keer per week naar de sportschool te gaan. Als ik te weinig sport voel ik me sneller down. Sporten geeft je energie en afleiding. 

Beste gewoonte
Ik ben een einzelganger, maar tegelijkertijd ben ik denk ik ook een goede vriendin: ik kan goed luisteren naar anderen en ik hou er van om voor mensen te zorgen.

Slechtste gewoonte
Ik ben een controlfreak en een perfectionist.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Er gebeuren weleens dingen die gênant zijn, maar ik schaam me niet zo snel. Toen de Red Hot Chili Peppers in 2007 een optreden gaven in het Goffertpark ging ik met twee vrienden al ’s nachts naar Nijmegen en hebben we zo’n zestien uur voor de ingang gelegen. We hadden weinig gegeten en gedronken en toen de hekken eenmaal open gingen moesten we zo snel mogelijk rennen om in het voorvak te komen. Eenmaal aangekomen bij het voorvak viel ik flauw. Ik werd meegesleurd over het hek door de security en moest uiteindelijk nog veel moeite doen om weer op dezelfde plek te kunnen staan. Dat was wel een beetje genant.

Favoriete plek in Den Haag?
Ik voel me altijd op mijn gemak op de Grote Markt en ik vind de Paleistuinen relaxed. Ik kan er echt van genieten om door Den Haag te fietsen, zeker bij het Lange Voorhout, dat vind ik de mooiste plek van Den Haag.

Stamkroeg
Ik vind het Paard Café leuk. Er zijn veel bekenden en de sfeer is goed. De Pijpela vind ik ook chill: als je daar een avond flink gaat dansen, maakt het geen reet uit, het is allemaal prima.

Beste Haagse initiatief/festival

Parkpop. Ik kom daar al van jongs af aan. Er zijn veel bekenden, iedereen accepteert elkaar en de sfeer is goed. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader zijn heup had gebroken en dat we werden opgehaald door René Bom. Gingen we in een golfkarretje over het terrein rijden, geweldig vond ik dat.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
Soms mis ik het publiek wat enthousiasme. Zo’n typische Haagse attitude: met de armen over elkaar met een serieuze blik kijken naar de bandjes.

Haagse band van het moment
Soul Sister Dance Revolution: toffe show, goede songs en lieve gasten.

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Geen idee, ik mis niks?

Mijn muzikale hoogtepunt
Ik moest een keer optreden met Gerbatousch, een band die was gevormd op de Herman Brood Academie. Na de operatie aan mijn stem had ik ontzettend hard gestudeerd en had ik zin om een keer iets te doen waar ik helemaal achterstond. Ik vond het echt een hoogtepunt om op het podium te staan en te realiseren dat het toch het belangrijkst is om dingen te doen die je zelf wil.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..
Het optreden van Guild Of Stages in de Supermarkt is me bijgebleven: een te gekke zanger en een energieke show. Het lijkt me heel vet om een keer met The Gypsy Liars hun voorprogramma te mogen verzorgen.  

Tieneridool
Joe Cocker. Ik had op de middelbare school een film gezien over Woodstock waar Joe Cocker ging optreden en ging daarna enthousiast naar huis. Mijn moeder riep vervolgens een aantal namen met artiesten, die ik dan ook wel zou kunnen waarderen. Ik heb toen allerlei cd’s gedownload van onder andere Led Zeppelin en The Clash. Toen ik al die muziek voor het eerste hoorde was dat echt een openbaring.

Beste nummer aller tijden
'Do You Think I’m Sexy?’ van Rod Stewart of ‘Dreams’ van Fleetwood Mac. Van het eerste nummer krijg ik een heerlijk gevoel en Dreams is tijdloos.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was de single ‘Family Affair’ van Mary J. Blige. De eerste single die ik heb gekregen was ‘8 days of Christmas’ van Destiny’s Child.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Ik koop nog maar nauwelijks muziek. De laatste plaat die ik heb gekocht was ‘Playground Kids’ van Soul Sister Dance Revolution. De laatste plaat die ik heb gekregen was een compilatie-cd van de Herman Brood Academie.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Iets van David Bowie, bijvoorbeeld ‘Let’s Dance’. Als die ergens aanstaat gaat iedereen los.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Dave Grohl. Ik denk dat je dan geweldig wakker wordt: hij is niet alleen knap, maar heeft ook nog humor.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
De Zeemeermin. Als ik als kind zijnde een wens mocht doen, hoopte ik altijd dat ik een zeemeermin kon worden.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Op de fiets of in de trein. Ik vind het heerlijk om onderweg naar iets te kunnen luisteren en baal als ik mijn oordopjes ben vergeten.

Bron van inspiratie
Dat kan van alles zijn. Als ik moet optreden met The Gypsy Liars kan ik het soms fijn vinden om naar een filmpje van andere artiesten te kijken. Niet om het na te doen, maar om in de vibe te komen. Een band als The Dead Weather, The Doors of Jefferson Airplane werkt op zo’n moment bijvoorbeeld heel goed. Qua performance vind ik Tina Turner echt een te gekke frontvrouw.

Dit heb ik altijd bij me..
Mijn telefoon en mijn ring. 

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn laptop, een zonnebril, water en een boot. Ik vermaak me goed met het kijken naar realityshows en ga daarna weer naar huis.

Quote
Ik ben niet echt van de quotes.

Droom
Ik focus me liever op het nu maar er zijn nog wel een paar dingen die ik graag zou willen doen.  Ik wil bijvoorbeeld een keer optreden op Lowlands of met Triggerfinger op het podium staan.