Oh ja joh?! met Natasha van Waardenburg Oh ja joh?! met Natasha van Waardenburg

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Natasha van Waardenburg

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Natasha van Waardenburg is een muzikale duizendpoot: met bands als Deze, Nondegreen en Appie Kim heeft ze al de nodige podia bezocht en met De Nieuwe Vrolijkheid wist zij bijvoorbeeld op Noorderslag en de Gentse Feesten te spelen. Daarnaast neemt ze samen met Henk Koorn bands op in de Sahara Studio. Binnenkort duikt Natasha voor Appie Kim weer de studio in maar eerst speelt zij zaterdag 17 april met Nondegreen in Wolbodo te Delft.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Natasha van Waardenburg is een muzikale duizendpoot: met bands als Deze, Nondegreen en Appie Kim heeft ze al de nodige podia bezocht en met De Nieuwe Vrolijkheid wist zij bijvoorbeeld op Noorderslag en de Gentse Feesten te spelen. Daarnaast neemt ze samen met Henk Koorn bands op in de Sahara Studio. Binnenkort duikt Natasha voor Appie Kim weer de studio in maar eerst speelt zij zaterdag 17 april met Nondegreen in Wolbodo te Delft.

Naam
Natasha (Evangeline) van Waardenburg

Leeftijd
26 (05 mei 1983)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Hyves? Nee, absoluut niet. MySpace heb ik geloof ik wel, maar ik vind het te druk allemaal. Ik snap het ook niet zo, daar ben ik te dom voor.

Broers/zussen
Geen.

Huisdier
Sponskoek. Dat is een stoute en vraatzuchtige kat. Ze eet alles maar is wel echt een leuk beest.

Sport
Nu niet, maar ik heb vroeger wel getennist en een paar maanden op hockey gezeten. Ik lieg trouwens, want ik heb thuis wel een bokszak hangen waar ik me af en toe op uit leef. Ik ben niet iemand die naar een sportvereniging gaat om te sporten.

Beste gewoonte
Ik ben een doorzetter, ik hou niet van opgeven.

Slechtste gewoonte
Roken en ik ben soms iets te afwezig.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Recent? Laatst stonden we 's nachts naast de weg met een kapotte bandbus en er kwam een man van de ANWB langs. “Nou, die radiator is best wel stuk” zei die. Dus ik zo: “Ja, maar we moesten echt ergens heen en toen hebben we gewoon spul in de radiator gegooid om de gaatjes te dichten”. “Je gaat toch ook niet met twee lekke banden rijden?” vroeg de ANWB medewerker. Toen schaamde ik me wel een beetje omdat die man natuurlijk 's nachts zijn bed was uitgekomen en ik een beetje de smartass ging uithangen. Ik had laatst ook dat ik ergens een tent binnenstapte en aan iemand vroeg of het persoon naast hem, zijn moeder was. Bleek het gewoon zijn vriendin te zijn.

Favoriete plek in Den Haag?
Thuis op de bank, met de kat.

Stamkroeg
Ik heb niet echt een stamkroeg maar ik ga wel vaak naar De Paas of de Nachtkoos.

Beste Haagse initiatief/festival
Crossing Border. Leuke programmering en een leuk festival om naar toe gaan. Ik vind State-X New Forms ook tof: dan heb je ineens het idee dat Den Haag niet zo klein is en het niet alleen maar om pop/rock draait.

Irritant in de Haagse muziekscene
Niks. Ik vind het hartstikke gezellig. Wat is er irritant? Ik zou het niet weten, ik heb geen moeilijkheden met de Haagse muziekscene.

Haagse band van het moment
Er zijn heel veel leuke bands zoals The Bohemes, Venus Flytrap en Cooper. Ik heb een keer een optreden van Orange Sunshine gezien en dat vond ik echt onwijs gaaf. Klopje Popje vind ik ook heel grappig: een tien voor originaliteit.

Onderschat in de Haagse muziekscene
The Bohemes.

Overschat in de Haagse muziekscene
Die tenten in de zomer op de Grote Markt, waar bands kunnen spelen. Dan denk ik 'sjonge jonge, wat is dit joh?' Dat komt vooral door het slechte geluid buiten en dan ga je een keer kijken, en dan speelt er 9 van de 10 keer niks. Dan zie ik het belastinggeld echt zo verdwijnen.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Kabouter Wesley. Dat lijkt me zo kicken. Het lijkt me heel gaaf om een dag als een kenkerende Belgische kabouter door het leven te gaan.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik lig niet wakker, maar ik kan me wel druk maken om de politiek in Nederland. Daar word ik soms echt kwaad van en dan kan ik een uur een monoloog houden, tegen iemand die daar helemaal niet op staat te wachten.

Tieneridool
Jarvis Cocker van Pulp. Ik vind hem nog steeds koel.

Beste nummer aller tijden
Ik zou het niet weten maar ik vind bijvoorbeeld 'Gimme all your loving' van ZZ Top onwijs goed. Het nummer 'The last trip to Tulsa' van Neil Young word ik ook altijd enthousiast van. Ja, dat is het gaafste nummer aller tijden want het slaat helemaal nergens op.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was geloof ik van Syd Barret. Ik had wel dingen van Joy Division gehoord en vond in de winkel een cd met insecten erop. Dat vond ik wel gaaf en het is nog steeds een van mijn lievelingsplaten. De eerste plaat die ik kreeg was van Blur. Ik was verbaasd dat ik hem kreeg en sprong echt een gat in de lucht.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was 'Darklands' van The Jesus and Mary Chain. De laatste plaat die ik kreeg was 'De Speeldoos' van Torre Florim & Roos Rebergen. Het speeldoosje was heel gaaf, maar de cd heb ik nog niet geluisterd.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Waarschijnlijk iets van Morrissey of The Smiths, een beetje een zeiknummer. Als het gezellig is iets van The Kings, The Ramones of Blondie.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Altijd wel, toch?

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik slaap. Ik had wel een tijd dat ik ging slapen met muziek op. Ik had een keer plaat opgezet van een band uit IJsland en toen ik wakker werd, snapte ik er helemaal niks van. Ik wist niet meer welke plaat ik had opgezet en verstond de woorden ook niet. Ik raakte helemaal in paniek en dacht even dat ik in mijn slaap gehandicapt was geworden en de Engelse taal niet meer begreep. Drong het later pas tot me door dat het IJslands was. Ik vind het ook irritant als ik mijn spullen aan het klaar ben zitten op het podium en er keiharde muziek wordt gedraaid. Dan kan ik me echt niet concentreren.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Artiesten als Tiësto en Armin van Buuren. Het is niet dat ze moeten zwijgen maar ik zou het wel fijn vinden als ze eens ophouden met al die beats en goedkope synthesizers samples. Dat hoeft van mij echt niet.

Bron van inspiratie
Ik hou wel heel erg veel van kunst en haal de meeste inspiratie uit boeken, bijvoorbeeld uit verhalen van Dostojevski. Dat is een Russische schrijver.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Ik ga echt niet naar een onbewoond eiland. Maar als het dan toch moet, dan ga ik met Tom Hanks. Die weet dan wel wat we moeten doen.

Quote
Laatst vertelde iemand mij dat hij niet over nieuwe mooie apparatuur speelde met zijn band, maar liever van oude troep gebruik maakte. Hij zei 'je moet die spullen uitwonen, het is net Formule 1'. Bij Formule 1 ga je immers ook rijden met spullen en die maak je helemaal kapot, terwijl je maar een rondje heb gereden. Muziek spelen live is als Formule 1.

Droom
Vrijheid op alle gebieden en vrede op aarde natuurlijk.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag