Oh ja joh?! met Marcus Bouma Oh ja joh?! met Marcus Bouma

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Marcus Bouma

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Marcus Bouma is vooral bekend als zanger en gitarist van de rockband The Levi’s, maar je zou hem ook kunnen kennen als surfer of je ziet hem chillen in Cremers. Deze blonde lijkt het moeilijk te vinden om over de onderschatte of overschatte bands uit Den Haag te praten en wil vooral niemand zwart maken. Marcus speelt vanavond met The Levi’s tijdens Club 3VOOR12 Den Haag in het Paard Café en kreeg de bekende vragenlijst voor zijn kiezen.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Marcus Bouma is vooral bekend als zanger en gitarist van de rockband The Levi’s, maar je zou hem ook kunnen kennen als surfer of je ziet hem chillen in Cremers. Deze blonde lijkt het moeilijk te vinden om over de onderschatte of overschatte bands uit Den Haag te praten en wil vooral niemand zwart maken. Een goede eigenschap en een goede jongen. Marcus speelt vanavond met The Levi’s tijdens Club 3VOOR12 Den Haag in het Paard Café en kreeg de bekende vragenlijst voor zijn kiezen.

Naam
Marcus Bouma

Leeftijd
24 jaar (Geboren: 22 februari 1984)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Bij Hyves heb ik geloof ik onder de honderd vrienden, ik zou het eigenlijk niet weten. Myspace heb ik ooit aangemaakt en daarna nooit meer naar gekeken. Met The Levi’s hebben we bijna 1300 vrienden.

Broers/zussen
Een jonger broertje Gideon en een oudere zus Nadine. Gideon wordt 23 en Nadine is 26.

Huisdier
Een paar vlooien. Vroeger had ik altijd katten maar die gingen altijd maar dood en vielen van het raam naar beneden op een fiets ofzo. Ik woon nu op mezelf en heb maar weinig tijd om voor zo’n beest te zorgen.

Sport
Surfen. Vroeger deed ik aan voetbal maar ik ging later naar de zeeverkenners, een beetje zeilen, en dat was altijd op de zaterdag.

Beste gewoonte
Ik ben meestal gewoon heel eerlijk naar mensen, ik heb niets te verbergen. Tenminste als mensen het verdienen.

Slechtste gewoonte
Ik ben f*cking chaotisch en kom nog wel eens te laat.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik weet het niet hoor. Er is ooit wel iets voorgevallen op school, een tijd geleden. Ik heb toen een uur lang volgehouden dat ik mijn huiswerk niet van internet had gehaald. Het was een beetje beschamend omdat het een onwijze ruzie is geworden met een leraar waar ik het eerst goed mee kon vinden.

Favoriete plek in Den Haag?
Het strand.

Stamkroeg
Cremers, de meest relaxte tent waarbij je altijd wel een praatje kan maken met iemand die je kent. Het is er altijd gezellig en je kan er tenminste nog tegelijk een biertje drinken en een blowtje roken.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik heb niet een echte favoriet maar ik vind Parkpop bijvoorbeeld relaxed omdat het gratis is en toegankelijk voor iedereen en er is altijd wel wat te doen. Festivals als Crossing Border en State-X New Forms vind ik ook vet omdat er shit komt die je normaal niet gemakkelijk ergens tegenkomt.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik heb maar weinig irritaties in de Haagse muziekscene, ik zou het niet weten.

Haagse band van het moment
Concrete en F. Concrete zag ik laatst tijdens Langweiligkeit spelen en dat vond ik dan wel weer heel goed. F zag ik in het Paard bij de finale van de Haagse Pop Week en dat was vet. Ik ben altijd onwijs Splendid fan geweest dus ik denk dan toch dat ik Splendid de vetste band van Den Haag vind.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Onderschat? Ik vind dat er heel veel bands meer aandacht verdienen. Het zijn geen specifieke bands die er bovenuit springen en niet worden gezien.

Overschat in de Haagse muziekscene
Dat vind ik ook een moeilijke vraag; iedereen heeft zijn eigen ding en misschien hoef ik het dan niet leuk te vinden, maar misschien vinden genoeg andere mensen het wel vet. Ik ga geen bands zwart zitten maken.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Wolverine. Dan sloop ik iedereen op straat die me een beetje tegenstaat.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Teveel cola.

Tieneridool
Heel cliché maar Kurt Cobain en Eddie Vedder. De stemmen van die gasten zijn gewoon ongeëvenaard en ze hebben gewoon die magische shit weetje. Ik heb die twee gewoon altijd het vetst gevonden.

Beste nummer aller tijden
Dat verschilt per minuut. Het is niet het beste nummer aller tijden maar op dit moment luister ik veel naar het nummer ‘Jigsaw falling into place’ van Radiohead.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste die ik kreeg was Yaba Daba Dance maar dat is niet echt een plaat en de eerste die ik kocht was ‘Jagged Little Pill’ van Alanis Morissette.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
‘Abraxas’ van Santana, maar dan wel de Nederlandse editie. Dat is vinyl.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Moeilijk, bij een huiskamerfeestje vind ik een relaxed plaatje wel oké. Shit als ‘Happy go fucked up’ van Urban Dance Squad bij een echt goed feestje. Gewoon party muziek, dat kan van alles zijn. Het kan ook beetje van die pooiermuziek zijn, die Hans Teeuwen in zijn show gebruikt.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Wanneer niet? Ik heb eigenlijk altijd wel muziek op of aanstaan, maar toch vooral als ik onderweg ben. Als je bijvoorbeeld in een drukke tram staat, met je oordopjes in; dan verlies je jezelf en kom je tot rust, dat vind ik toch wel relaxed.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik wil dat stil is, dan moet het stil zijn. Voor mij hoeft het nooit echt stil te zijn, tenzij ik misschien ziek ben, dan moet iedereen oprotten.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Als ze mij niet lastig vallen, hoeft niemand voor mij te zwijgen. Maar als ik ergens verplicht naar moet luisteren, dan mogen mensen zwijgen. Gelukkig komt dat alleen nooit voor. Ik kan Pink vaak niet zo uitstaan; beetje half punkachtig en dan met van die popnummers komen.

Bron van inspiratie
Het leven en daarbij alles wat ik tegenkom.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee…
Een boot. Dan kan ik tenminste ook weer terug.

Quote:
Wees de persoon die je wilt zijn. Een oude quote van Socrates.

Droom:
Een relaxed leven kunnen leiden met veel muziek maar ook een gezinnetje. Eigenlijk ben ik best wel ouderwets in die shit. Doe mij maar een vrouw en een stel kinderen. En een boot.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag