Oh ja joh?! met Lesley Warendorff Oh ja joh?! met Lesley Warendorff

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Lesley Warendorff

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Popacademie-student Lesley Warendorff is zanger en gitarist van The Upstairs. Dit deels Haagse trio wist de afgelopen maanden veel nieuwe fans te overtuigen van hun talent en waren veelvuldig te spotten in de programmering van Zuid-Hollandse podia en festivals. Lesley speelde eerder in de bands Bulwark, Second Time Around en Bad Beat maar wil zich nu volledig focussen op The Upstairs. In het voorjaar moet er een nieuwe EP van dit drietal verschijnen.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Popacademie-student Lesley Warendorff is zanger en gitarist van The Upstairs. Dit deels Haagse trio wist de afgelopen maanden veel nieuwe fans te overtuigen van hun talent en waren veelvuldig te spotten in de programmering van Zuid-Hollandse podia en festivals. Het Paard van Troje, Speakers en Watt en spelen op festivals als Waterpop en Kaderock, is slechts een kleine selectie. Geselecteerd worden voor de Beach Battle 2011 en deel uitmaken van de programmering voor de Haagse PopWeek is dan ook een logisch gevolg. Lesley speelde eerder in de bands Bulwark, Second Time Around en Bad Beat maar wil zich nu volledig focussen op The Upstairs. In het voorjaar moet er een nieuwe EP van dit drietal verschijnen.

Naam
Lesley Warendorff

Leeftijd
22 (20 juli 1988)

Social Networks
Ik heb zo'n beetje alle Social Networks die er bestaan; Facebook, MySpace, Hyves, Twitter. Ik ben semi-actief maar vind het wel belangrijk om een netwerk op te bouwen.

Broers/zussen
Eén zus en twee broers: Tamara, Mario en Stefan. Zij zijn niet actief in de muziek.

Huisdier
Mijn vader heeft een papegaai maar dat is niks voor mij. Ik heb wel vissen maar die gaan denk ik elk moment dood.

Sport
Ik heb in het verleden gevoetbald en probeer af en toe nog te tennissen. Mijn buurman staat weleens voor de deur en vraagt dan of ik zin heb om mee te gaan en 50 km te skaten. Dan gaan we via het Wilhelminapark het woud (Westland) in.

Beste gewoonte
Ik ben heel beschaafd en netjes opgevoed. Ik zou niet zo snel iemand een klap voor z’n kop geven of een grote bek opzetten.

Slechtste gewoonte
Ik ben heel erg lui en als ik ergens totaal geen zin in heb, ga ik het ook niet doen. Als ik iets wel wil doen, zoals werken voor m’n bandje, dan ga ik er wel helemaal voor.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik moest een keer op vrijdag de 13e spelen in een tent in Schiedam en alles was die dag al misgegaan. Ik had een paar biertjes gedronken en die vielen verkeerd. Mijn snaar brak op het podium en toen ik een nieuwe wou pakken, trok ik alle microfoons en standaards om. Nu schaam ik me daar niet meer voor, maar toen vond ik het wel gênant.

Favoriete plek in Den Haag?
De Grote Markt. Het is daar altijd gezellig en veel bekenden.

Stamkroeg
Ik vind dat niet zo boeiend maar ik ga wel vaak naar de Zwarte Ruiter omdat de biertjes daar lekker zijn.

Beste Haagse initiatief/festival
De Haagse PopWeek: er is elke dag muziek, iedereen kan zich bewijzen en er is oog voor talent.

Irritant in de Haagse muziekscene
Je ziet te vaak dezelfde grootte bandjes spelen. Het is weinig vernieuwend in Den Haag.

Haagse band van het moment
Pop Up Animal Kids: toffe, oude rocksound zoals The Black Keys en vernieuwend voor Den Haag. Dat kan ik wel waarderen.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik vind dat mijn band, The Upstairs, wel wat meer aandacht verdiend. Ik zou wel graag willen dat wij een groter plekje in de Haagse scene krijgen. Daarnaast vind ik dat Los Jalapeños ook wat meer in de schijnwerpers mag staan.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik heb geen idee. Ik vind het ook lullig om een band hier te moeten afzeiken.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Peter Pan, dan kan ik lekker in het rond vliegen.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Als ik er heel vroeg uit moet, kan ik niet slapen omdat ik steeds denk: 'nog drie uur, en dan gaat mijn wekker'.

Tieneridool
Ik was vroeger een grote fan van Michael Jackson. Hij kon dansen als geen ander en kon goed zingen. Ik vind hem nog steeds onwijs goed. Ik had vroeger ook posters van voetballers op mijn kamer hangen: Marco van Basten was wel een held.

Beste nummer aller tijden
Dat weet ik niet. Ik luister wel heel veel naar Lenny Kravitz. Die muziek zit goed in elkaar en hij heeft veel soul. Daarnaast luister ik ook veel naar (de oude) Police, Foo Fighters en Fiction Plane. Dat zijn wel grote inspiratiebronnen.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was een cd van Lenny Kravitz, 'Let love rule'. De eerste plaat die ik kreeg was waarschijnlijk Smurfenhouse: 'Welkom in Smurfenland'.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was de laatste cd van Fiction Plane, 'Sparks'. De laatste plaat die ik kreeg was van Spaanse verzamel-cd, waar ik geen reet aan vond.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘Hey boy, hey girl’ van The Chemical Brothers .

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
's Avonds, rond een uurtje of elf: Geen gezeur aan je kop.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik muziek aan het luisteren of aan het maken ben. Ik heb dan vaak de meeste inspiratie en creativiteit en wil dan niet gestoord worden.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Enrique Iglesias. Ik vind dat zo'n verschrikkelijke artiest: hij is gewoon niet geloofwaardig.

Bron van inspiratie
De dingen die je meemaakt in het leven. Ik zal alleen niet snel liedjes schrijven met een politieke boodschap. Muzikaal gezien bands als Lenny Kravitz, Arctic Monkeys, B B King.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn gitaar, een generator, een versterker, kabeltjes, pedaaltjes en een lekker wijf.

Quote
Het is moeilijk om bij jezelf na te gaan of je een woord of zin vaak zegt. Een bepaalde quote staat ook niet centraal in mijn leven. Standaard, maar 'een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd' klopt naar mijn idee wel.

Droom
Rond kunnen komen van de muziek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag