Oh ja joh?! met Lasse Voerman

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Sinds het debuutoptreden van The Consolers, als voorprogramma van The Deaf in een uitverkocht Paard van Troje, gaat het hard met dit jonge trio. Ze speelden al op Plein Open, mochten in november terugkomen naar de grote zaal van het Paard en spelen op 31 december op het oud & nieuw feest 'Going To A GoGo' in Paradiso. Drummer Lasse speelde eerder in Steve & The Pussycats en in een Bob Dylan coverband maar steekt nu al zijn energie in The Consolers.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Sinds het debuutoptreden van The Consolers, als voorprogramma van The Deaf in een uitverkocht Paard van Troje, gaat het hard met dit jonge trio. Ze speelden al op Plein Open, mochten in november terugkomen naar de grote zaal van het Paard en spelen op 31 december op het oud & nieuw feest 'Going To A GoGo' in Paradiso. Drummer Lasse speelde eerder in Steve & The Pussycats en in een Bob Dylan coverband maar steekt nu al zijn energie in The Consolers.

Naam
Lasse Abeltje Voerman

Leeftijd
17 (13 juni 1994)

Social networks
Ik heb Facebook en daar houd ik me wel veel mee bezig. Ik heb ook een Twitteraccount, maar daar doe ik niks mee. Bij Facebook is het veel makkelijker om foto's en verhalen te delen en ik voel niet de drang om op Twitter berichten neer te zetten als: “Ik ga nu douchen” of “Ik heb net een boterham gegeten”.

Broers/zussen
Twee oudere broers: Flin (21) en Pim (18)

Huisdier
Ik heb drie honden: Sandy, Nelly en Simba. Ze zijn hartstikke leuk en lief, maar na een tijdje denk je toch: “moet ik ze nou alweer uitlaten?”

Sport
Ik heb zes jaar op ijshockey gezeten, maar op een gegeven moment moest ik zo vaak trainen en wedstrijden spelen dat het wel genoeg was geweest. Als het mooi weer is ga ik nog weleens hardlopen.

Beste gewoonte
Ik ben wel sociaal: ik kan met iedereen een praatje maken.

Slechtste gewoonte
Ik kan dingen moeilijk van me af zetten. Als er iets vervelends is gebeurd, blijft dat me de hele dag achtervolgen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik schaam me er nu niet meer voor maar Bas, Quinten en ik waren een keer midden inde zomer verkleed als Kerstmannen en gingen toen naar Albert Heijn. Bas en Quinten begonnen ineens te stoeien met elkaar en maakten er echt een puinzooi van; ze trokken bijvoorbeeld boodschappen uit de rekken. Quinten sloeg Bas per ongeluk een bloedneus, waarna ze gewoon rustig aan de winkeliers om een zakdoekje vroegen, terwijl de winkel echt een rotzooi was. Ik had natuurlijk ook een kerstpak aan, dus ik hoorde er gewoon bij. Toen schaamde ik me wel een beetje.

Favoriete plek in Den Haag?
Florencia. Als ik een ijsje bestel en me vervolgens omdraai, zie ik een aantal oude mannen vol bewondering naar mijn oude Puch kijken. Dat is zo leuk om te zien.

Stamkroeg
Ik heb geen stamkroeg, maar anders Burger King. Het is voor The Consolers echt een ritueel om zeker wekelijks naar Burger King te gaan; daar houden we onze bandmeetings en komen we na onze optredens.

Beste Haagse initiatief/festival
Parkpop. Het is gratis, gezellig en zoals een festival moet zijn.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind het irritant dat ik sommige muzikanten tien keer moet ontmoeten en ze me pas herkennen als ik achter het drumstel ga zitten.

Haagse band van het moment
The Deaf. Coole sixties muziek, aardige mensen. Ik vind Woot ook echt te gek.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Niemand.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ook niemand.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Jack Bauer. Hij is zo cool; hij moet nooit naar de wc, reist binnen een uur van China naar Amerika, is binnen een paar uur niet meer verslaafd aan drugs en gaat nooit dood.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Als ik de volgende dag een proefwerk moet maken, kan ik wel wakker liggen.

Tieneridool
Ik heb niet een bepaald tieneridool, maar Bobby Elliot van The Hollies heeft me bij het drummen geïnspireerd.

Beste nummer aller tijden
‘I found a love’ of ‘Almost persuaded’ van Etta James. Er zit heel veel kracht in die nummers en de soul en r&b uit de jaren ‘60 vind ik te gek; lekker schreeuwen en schijt hebben.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was van The Rolling Stones. Ik woonde toen in China en het was een hele hype omdat de band naar China zou komen. De eerste plaat die ik kreeg was vast iets van Sesamstraat.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was van The Sonics. Ik vond laatst in mijn huis een hele stapel platen van onder andere The Beatles, The Kinks en Neil Young. Ze waren van mijn vader en ik mocht ze hebben.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘The twist’ van Chubby Checker of ‘Money’ van The Sonics.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Voordat ik ga slapen en dan zing ik lekker mee in bed.

Wanneer moet het stil zijn?
Tijdens een proefwerk of als ik aan het slapen ben.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Geen flauw idee. Er zijn genoeg dingen die ik niet leuk vind, maar daar kan ik nu niet op komen.

Bron van inspiratie
The Hollies of mijn Puch.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn Puch, mijn Clarks en mijn chickie. Op mijn Puch kan ik lekker rondrijden en smooth doen en mijn Clarks neem ik mee om lekker mee te kunnen lopen en bomen te beklimmen.

Quote
Zelf zeg ik heel vaak 'kan' of 'stop'. 'Kan' betekent eigenlijk altijd nee. Dan vraagt bijvoorbeeld iemand of ik wil helpen met huiswerk maken en dan zeg ik '”ja... kan”.

Droom
Ik wil later een fijn gezin en een goede baan hebben. Muzikaal gezien is het niet echt mijn droom om beroemd te worden: ik vind het best om gewoon ergens te werken en iets met mijn handen te doen. Ideaal zou natuurlijk zijn om overdag te werken en 's avonds een rockster te zijn.