Oh ja joh?! met Kassandra Schreuder Oh ja joh?! met Kassandra Schreuder

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Leontine de Reede | Foto's: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Kassandra Schreuder

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Leontine de Reede | Foto's: Eefje Lammers ,

Den Haag herbergt in zijn rij bekende koppen ook Holland’s Next Topmodel finaliste Kassandra. Sinds zeven jaar is de geboren Alkmaarse getogen Haagse en ze ziet geen reden ooit nog uit Den Haag te vertrekken. De winnares van de tweede prijs in de slopende modellenstrijd verzekerde zich van een carrière als model naast haar studie orthopedagogiek. Op de vraag of ze mee wil doen aan Oh ja joh?! antwoordde de spontane brunette “Natuurlijk. Te gek! 3VOOR12 is mijn favoriete website!” Moe van twee modeshows nestelt Kassandra zich op de bank in haar ruime appartement om de daad bij het woord te voegen.

Naam
Kassandra Schreuder

Leeftijd
21 jaar (26 augustus)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Pfff, iets van 4040 ofzo op Hyves. MySpace heb ik al een half jaar niks mee gedaan. Daar heb ik er een stuk of 120. Ik wilde eerst niet aan de Hyves maar op MySpace krijg ik mijn pagina niet mooi in elkaar geknutseld.

Broers/zussen
Heb ik niet.

Huisdier
Ook niet.

Sport
Ik loop hard en doe aan Body Balance en Spinning. Ik heb een hele tijd een personal trainer gehad die mij twee keer per week begeleidde bij krachttrainingen. Het gaat echt niet vanzelf. Ik moet er wel aan wennen dat ik nu continu moet opletten wat ik eet en drink.

Beste gewoonte
Ik geef meer om anderen dan om mijzelf. Ik geef in die zin ook om mezelf, want ik word er blij van om een ander een plezier te doen. Ik heb in die tijd in het Holland’s Next Topmodel huis trouwens veel last gehad van heimwee terwijl ik daar normaal gesproken nooit last van heb. Ik vond het zwaar dat ik in die maand maar een paar keer 7 minuten naar huis mocht bellen.

Slechtste gewoonte
Ik val altijd op verkeerde mannen en kom daardoor in onhandige situaties terecht.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Wahahaha, na de finale van Holland’s Next Topmodel was ik zo lam. Toen ik thuis kwam moest ik ontzettend nodig plassen dus ik rende naar de wc en trok mijn broek naar beneden. Aaah…ik vergat helaas dat ik mijn onderbroek nog aan had. Hahaha! Er zijn ook momenten geweest dat ik mezelf terug zag op tv en dacht ‘doe ff normaal!’. Maar mijn levensmotto is ‘Learn to fly’, take me as I am. Ik vind het heel belangrijk dat mensen niet teveel nadenken over regeltjes en normen die opgelegd worden door de samenleving en vooral zichzelf moeten zijn.

Favoriete plek in Den Haag?
De paleistuinen. Jammer dat het regent vandaag anders had ik daar graag willen afspreken. Het ligt lekker centraal maar het mist de hectiek van het centrum. Het kan er heel stil zijn. Als het mooi weer is lig ik er graag in de zon want ik ben geen zandmens. Ik lig liever in het park dan op het strand.

Stamkroeg
Ik ben niet zo’n kroegenmens. In de kroeg wordt er teveel geluld. Ik ga liever dansen. Maar als ik dan toch wat ga drinken wordt het meestal Zeta of Vavoom.

Beste Haagse initiatief/festival
TodaysArt en State-X New Forms.

Haagse band van het moment
Hmm, ik ben geen bandjesmens want op bandjesmuziek kan ik niet dansen. De Haagse DJ van het moment vind ik mijn huisgenoot Kevin Bradley. Hij draait in Onefour, Silly’s en het Paard en is een leuke, energieke dj die veel kan. Oh ja, en Pete Philly! Die komt toch ook oorspronkelijk uit Den Haag? Ik ben niet snel onder de indruk maar die show van hem in het Paard vond ik super.

Welk fictief personage zou je willen zijn?

Amélie Poulain.

Tieneridool
Hahaha, dat is te erg! Dat was Hanson. Daar was ik vroeger echt heel erg fan van, ik had een hele muur vol met posters. Dat was wel voor mijn twaalfde hoor! Daarna begon ik me te interesseren voor goede muziek en hing ik geen posters meer op. Jeff Buckley is sindsdien mijn grootste held en Joni Mitchell, die vind ik ook ontzettend gaaf.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
Die heb ik nog wel! Ik ga hem gelijk opzetten. Hij heet Greatest Hits ’93 en die ik kreeg toen ik zeven was. Ik word er nog steeds heel blij van, het is de beste schoonmaakmuziek ter wereld.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
‘I’m A Bird’ van Antony And The Johnsons.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
‘Clint Eastwood’ van Gorillaz, maar dan wel de Irie Remix. Die is echt geweldig! Ik heb jaren lang in de drum ‘n’ bass scene rondgehangen en 2step vond ik ook super vet. Nog steeds leuk om te horen.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Zondagmiddag als ik eindelijk rust in mijn donder heb, dan kan ik er echt goed naar luisteren. Maar ook als ik ga schoonmaken. Zonder muziek doe ik het niet. Ik slaap ook met muziek dus eigenlijk luister ik het liefste de hele dag door.

Wanneer moet het stil zijn?
Helemaal nooit.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Basshunter!!! Stop echt waar je mee bezig bent!

Bron van inspiratie
Eigenlijk alles om me heen. Ik krijg een positieve vibe van heel veel dingen. Dingen die een vernieuwende en kunstzinnige diepgang hebben. Mooie interessante dingen en mensen, boeken, films, ik ben een muziekfreak. Oh, en de zon! De eerste mooie dag van dit jaar heb ik staan dansen in de keuken terwijl ik sushi stond te maken. Als de zon schijnt ga ik meestal naar buiten, veel dingen doen. Maar ik kan ook al blij worden van kleine dingen. Pas geleden had ik mijn moonboots aan en dan loop ik de hele dag blij te zijn omdat het als ik liep klonk alsof ik in de sneeuw wandelde. Ik kick overigens ook op inzichten, als je ineens een helder moment krijgt waarbij alles op zijn plaats valt.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn beste vriendinnen Mariëlle en Noor.

Quote
Learn to fly. Het komt niet van de Foo Fighters trouwens maar uit een theatervoorstelling van De La Guarda. Ik ben er echt vijf keer naartoe geweest. Het leven zou moeten zijn als die voorstelling. Ik kan het amper uitleggen, maar het idee is dat als het regent en je hebt zin in de plassen te springen, dat je dat dan gewoon moet doen!

Droom
Moeder worden. Het liefste van een tweeling. Ik wil graag huismoeder worden en lekker met de kinderen thuis zijn. Ik heb er absoluut geen probleem mee als mijn man zou werken en ik snap al die carrièrevrouwen niet zo goed die daar moeilijk over doen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag