Oh ja joh?! met Justin Verkijk Oh ja joh?! met Justin Verkijk

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

, Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Justin Verkijk

Bekende Haagse koppen in de schijnwerper

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste editie van dit seizoen, van Klup Tropicana in strandpaviljoen de Staat. Justin Verkijk, ook wel bekend als DJ Frank Sumatra, is één van de organisatoren van dit event en begint steeds meer naamsbekendheid te werven in Den Haag. Eerder maakte Justin al programma’s voor Den Haag FM en Den Haag totaal, schreef hij columns voor NL70 en The Hague Festivals en presenteerde hij verschillende evenementen. Zijn talent werd opgemerkt en aankomend weekend mag hij op Lowlands het 'Charlie' podium voor zijn rekening nemen. In de toekomst wil Justin weer radio gaan maken, zal hij Beatstad Heats the Hague presenteren, maakt hij radio op Beatstad en wil hij een stichting opzetten om het nachtleven in Den Haag te promoten.

Naam
Justin Yon Verkijk
 
Leeftijd
24 (18 april 1986)
 
Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ik heb een Hyvesprofiel maar ik kijk er heel weinig op. Ik heb zo'n 1300 vrienden. Ik heb een Myspaceprofiel gehad, maar die heb ik verwijderd. Ik kreeg teveel verzoeken van bandjes die ik niet kende. Facebook vind ik wel leuk; een volwassen versie van Hyves maar wel lekker makkelijk. Ik twitter ook: met heel weinig tekst, kan je heel veel kwijt.
 
Broers/zussen
Geen.
 
Huisdier
Fruitvliegjes. Ik heb al meer dan twee weken niet de afwas gedaan.
 
Sport
Niet meer. Vroeger heb ik wel gevoetbald maar ik kon het niet meer opbrengen om elke zondag op het veld te staan. Ik heb ook basketbal gedaan, maar ik had mijn lengte niet mee. Jeu de Boules vind ik een mooie sport. Ik doe het niet intensief maar vorige zomer hadden we in een onze vriendenkring echt een kleine hype gecreëerd. Ik heb vorig jaar nog mee gedaan aan een toernooi in Rijswijk. Di-rect zat toen midden in de opnames van 'Wie is Di-rect?' en Jamie belde mij, om voor het programma last minute een wedstrijd te regelen. Dat was echt heel koel. We moesten tegen 3 mannen, die zeker wel rond de 90 jaar waren, en we hebben met 13-6 verloren. Het is helaas nooit uitgezonden.
 
Beste gewoonte
Ik ben altijd wel in voor een feestje.
 
Slechtste gewoonte
Mijn beste gewoonte is tevens mijn slechte gewoonte. Je kan niet alleen maar partyen. Ik ben denk ik nu even bezig met een inhaalslag, omdat ik de afgelopen twee jaar volgens een strak schema heb geleefd. Omdat ik doordeweeks altijd 's ochtends radio maakte, ging ik toen alleen vrijdag en zaterdag uit en lag ik zondagavond om 22.00 uur al braaf in mijn bed.
 
Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik denk niet dat er een actie is, waar ik me echt voor schaam.
 
Favoriete plek in Den Haag?
Mijn plekje is zeker het havenhoofd in Duindorp. Een bijzondere plek. Mijn secret hiding place, waar ik goed kan ontspannen. Het Westbroekpark en de Paleistuinen kom ik ook graag, ik ben een level twee picknicker. 
 
Stamkroeg
Ik ben niet echt een kroegtijger maar ik kom wel vaak op de Grote Markt of in de kroegjes op de Bierkade of in de Molenstraat.
 
Beste Haagse initiatief/festival
The City is Yours. Ik vind het heel jammer dat dat er niet meer is. Jam de la Crème vind ik ook uniek. Daarnaast natuurlijk ook Klup Tropicana: Ik denk toch dat alles dat wordt georganiseerd, ontstaat uit een bepaald soort gemis. Wij zelf hadden behoefte aan een lekker verkleedfeest en een mix van 80's/90's en housemuziek.
 
Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind dat er meer diversiteit moet zijn wat betreft locaties. Veel evenementen spelen zich toch vooral op de Grote Markt af.
 
Haagse band van het moment
The Deaf. Lekker springen, bier gooien en Spike is een goede entertainer. Ik heb laatste ook Pop Up Animal Kids gezien en dat vond ik ook wel koel.
 
Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik vind dat de housemuziek te weinig aandacht krijgt in Den Haag. Mensen associëren House toch vaak met vechten en drugsgebruik, terwijl er genoeg Housestromingen zijn, waar dat niet gebeurt. 
 
Overschat in de Haagse muziekscene
Ik vind het moeilijk om hier een band of een festival te kiezen, dus kies ik voor mezelf.  Mensen vinden soms wel dat ik iets heel goed doe, terwijl ik dat zelf dan mee vind vallen.
 
Welk fictief personage zou je willen zijn?
Sneeuwwitje. Het lijkt me heerlijk om de hele dag met zeven dwergen rond te lopen. De ene kookt een beetje, de ander slaapt en de ander zit de hele dag te niezen.
 
Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik slaap echt heerlijk en lig nergens wakker van. Als ik de dekens over mijn hoofd doe, heb ik het gevoel dat ik er gewoon niet ben. Dan maak ik lekker mijn post niet open en zet ik mijn telefoon op stil. Als ik met slapen mijn geld had kunnen verdienen, was ik al heel rijk geweest.
 
Tieneridool
Michael Jordan. Dat was mijn held toen ik nog basketbal speelde.
 
Beste nummer aller tijden
Ik koppel muziek altijd aan bepaalde momenten dus het kiezen van mijn 'beste nummer aller tijden' vind ik heel moeilijk. Nu kies ik in ieder geval voor 'Club Tropicana' van Wham. Ik vind het echt heel goed en het is wel de ultieme zomerhit. Ik houd niet van Wham en vind George Michael ook een viezerik maar die video moet je echt zien. Dat was in de tijd dat George Michael nog in de kast zat. Als ik die clip zie, vind ik het echt ongelofelijk dat niemand in die tijd, twijfelde aan zijn seksuele geaardheid.
 
De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was een single van Marco Borsato: 'De meeste dromen zijn bedrog'. De eerste plaat die ik kreeg was in Frankrijk. 'I Like to Move it'.
 
De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was een verzamel-cd van Madonna. Dat was ook omdat ik het wilde draaien op een feestje. De laatste plaat die ik kreeg was een Jazz-cd van mijn ex-collega Ger. Met hem maakte ik het programma 'Haagse Ochtendradio'.
 
Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Wederom 'Club Tropicana'. Die heb ik ook voor het laatst aangevraagd bij de Silent Disco tijdens de Parade.
 
Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
De hele dag is daarvoor geschikt maar ik denk toch 's ochtends. Ik begin er altijd mee onder de douche.
 
Wanneer moet het stil zijn?
Het hoeft van mij niet stil te zijn. Als ik ga slapen stel ik mijn computer vaak in op de slaapstand, zodat ik in slaap val met nog een paar liedjes aan.
 
Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Celine Dion. Het doet gewoon pijn als ik die vrouw hoor zingen.
 
Bron van inspiratie
Dat kan van alles zijn: ik denk dat je overal wel inspiratie uit kan halen.
 
Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Ik vind het toch altijd wel heel gezellig als ik tegen iemand kan ouwehoeren, dus ik neem een oor mee en sigaretten.
 
Quote
Ik zeg altijd: 'Een dag niet gelachen, is een dag niet gelachen.' Ik houd van lachen en ik houd er van om mensen aan het lachen te maken.
 
Droom
Dromen is toch oud en gezond worden en heel veel kinderen en kleinkinderen krijgen? Dat wil ik wel, maar nu nog niet. Twee jaar geleden heb ik besloten geen dingen meer te doen, die ik niet leuk vind. Ik hoop dat mijn hele leven vast te houden.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag