Oh ja joh?! met Jon Tarifa (Mic-Nif) Oh ja joh?! met Jon Tarifa (Mic-Nif)

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Jon Tarifa (Mic-Nif)

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Jon Tarifa, bekend als Mic-Nif en rapper van L4, speelde de afgelopen jaren op veel grote podia in Den Haag waaronder op Parkpop en de KoninginneNach. Op dit moment is L4 druk bezig met afronden van de nieuwe plaat ‘Counting Coins’ die in de zomer uit moet gaan komen en heeft Jon maar weinig tijd om zich nog in de Haagse muziekscene te verdiepen.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Jon Tarifa, bekend als Mic-Nif en rapper van L4, speelde de afgelopen jaren op veel grote podia in Den Haag waaronder op Parkpop en de KoninginneNach. Op dit moment is L4 druk bezig met afronden van de nieuwe plaat ‘Counting Coins’ die in de zomer uit moet gaan komen en heeft Jon maar weinig tijd om zich nog in de Haagse muziekscene te verdiepen. Op donderdag 26 maart speelt L4 in het Paard en kan je Jon zijn schilderkunsten bewonderen: “We hebben een unieke sound; het is als schilderen met veel verschillende kleuren.”

Naam
Jon Tarifa

Leeftijd
25 (10 augustus 1983)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Ik heb op mijn Hyvesprofiel zo’n 900 vrienden, L4 denk ik rond de 500. MySpace heb ik ook, daar heb ik ook rond de 900 vrienden, L4 heeft zo’n 400 vrienden.

Broers/zussen
Ik heb 1 broer; Hij heet Sid en is 29 jaar. Ik heb zijn naam op mijn schouder laten tatoeëren. Hij woonde eerst in Den Haag maar is na het afronden van zijn studie teruggegaan naar Albanië.

Huisdier
Nee, ook nooit gehad.

Sport
Ik heb 12 jaar gevoetbald, ook op hoog niveau, maar ik ben gestopt omdat ik me meer op mijn studie moest focussen. Het nam gewoon te veel tijd in beslag. Ik voetbal nu alleen nog voor het plezier en fitness. 

Beste gewoonte
Ik ben eerlijk en trouw.

Slechtste gewoonte
Ik ben vaak te laat, ben niet echt georganiseerd en doe dingen altijd op het laatste moment.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Toen ik 6 jaar was, en dus nog bij mijn ouders woonde, steelde ik. Als mijn ouders bezoek hadden en die mensen hun jas hadden opgehangen, nam ik altijd de dingen mee die ze in hun jaszakken hadden. Ik wist niet beter en was een echte troublemaker. Nu schaam ik me daar nog voor.

Favoriete plek in Den Haag?
Grote Markt.

Stamkroeg
Ik vind alles leuk op de Grote Markt; de Zwarte Ruiter, Boterwaag, de Roots. De Pater vind ik ook leuk; het is niet zo zeer de sfeer daar, maar de jamsessies die echt leuk zijn. Je kan er goede muzikanten vinden, netwerken en de muziek is puur. Ik heb een deel van mijn band daar ook leren kennen.

Beste Haagse initiatief/festival
Parkpop en KoninginneNach. De Nach is leuk omdat iedereen gewoon plezier maakt en de mensen daar ook voor komen. Parkpop is zomer, zon, gratis en grote bands.

Irritant in de Haagse muziekscene
Het is moeilijk om uit de Haagse muziekscene te komen.

Haagse band van het moment
L4. We hebben een unieke sound; het is als schilderen met veel verschillende kleuren. Ik vind ReBelle, Splendid en Kern Koppen ook erg leuk. De laatste niet alleen om wat ze doen maar het zijn ook goede vrienden. Toch kies ik voor Orange Grove; die gasten zijn echt te gek. Ik ben zo druk dat ik niet op de hoogte ben wat van er in Den Haag zich op dit moment afspeelt.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Coup deVillz. Ze werken erg hard en krijgen te weinig aandacht.

Overschat in de Haagse muziekscene
Geen idee.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Popeye. Je eet spinazie, wordt sterk en kan alles doen wat je wil.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Stress. Ik heb altijd veel vragen en antwoorden, vooral over muziek. Ik  vind het niet erg; stress zorgt voor een motivatie om door te gaan.

Tieneridool
Jari Litmanen. Toen ik nog voetbalde, wou ik graag worden zoals hem. Zijn talent, zijn vaardigheden. Later toen ik muziek ging maken, keek ik erg op tegen Talib Kweli.

Beste nummer aller tijden
Ik heb veel artiesten in gedachten zoals Sting. Maar een beste nummer is moeilijk; misschien van Michael Jackson .

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was een album van de Beastie Boys, ‘Paul’s Boutique.’ De eerste plaat die ik kreeg was ‘The Score’ van The Fugees.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Het is lang geleden dat ik een plaat heb gekocht maar de laatste was ‘Quality’ van Talib Kweli. De laatste plaat die ik kreeg was ‘Be’ van Common.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Misschien iets van Timbaland. Zijn beats zijn heel dansbaar.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Wanneer ik onderweg ben met mijn koptelefoon op. Dit kan op straat zijn of in de tram.

Wanneer moet het stil zijn?
Wanneer ik naar bed ga. Als ik wakker word moet er trouwens wel geluid zijn.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Mensen die muziek niet serieus nemen. Steen bijvoorbeeld. Hij is een grote grap. Ik heb respect voor alle artiesten maar deze gast is geen artiest.

Bron van inspiratie
Het leven. Waar ik leef, mijn familie en vrienden en muziek.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn vriendin, pen en papier en mijn mp3player.

Quote
‘Love the life that you’re living and live the life that you love.’

Droom
Een succesvolle artiest worden. Dan draait het niet om het geld. Voor mij is succes om mensen te helpen of te inspireren met mijn muziek. Mijn doel is om mensen mijn muziek te laten leren kennen en ze dan te laten denken ‘Fuck it, ik voel me al beter.’

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag