Oh ja joh?! met Jamie Westland Oh ja joh?! met Jamie Westland

Bekende Haags koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Jamie Westland

Bekende Haags koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Al meer dan tien jaar is hij de drummer van Di-rect maar ook als dj is Jamie Westland een bekende verschijning. Nadat de cd 'This Is Who We Are' van Di-rect positief werd ontvangen speelden de mannen onder andere in Indonesiƫ, wonnen zij de Haagse Popprijs voor 'Beste Live Act' en werden ze genomineerd voor een Edison voor het beste album. Na al deze hoogtepunten maakt Di-rect in april ook nog kans op drie 3FM Awards.

Bekende Haags koppen in de schijnwerpers

Al meer dan tien jaar is hij de drummer van Di-rect maar ook als dj is Jamie Westland een bekende verschijning. Nadat de cd 'This Is Who We Are' van Di-rect positief werd ontvangen speelden de mannen onder andere in Indonesië, wonnen zij de Haagse Popprijs voor 'Beste Live Act' en werden ze genomineerd voor een Edison voor het beste album. Na al deze hoogtepunten maakt Di-rect in april ook nog kans op drie 3FM Awards. Op dit moment is Jamie nog herstellende van een operatie aan zijn schouder, maar de band is al druk bezig materiaal te schrijven voor het nieuwe album.

Naam
Jamie Hendrik Westland

Leeftijd
27 (16 maart 1984)

Social Networks
Ik heb mijn Hyvesprofiel verwijderd omdat ik het toch iets te kinderachtig begon te vinden. Facebook heb ik wel, maar daar accepteer ik alleen vrienden en bekenden. Dat houdt het overzichtelijk. Op Twitter ben ik ook actief; druk maar op het volgknopje! Ik hoef niet van iedereen te weten wat ze aan het doen zijn, maar van de mensen die ik interessant vind is dat toch wel leuk om te weten!

Broers/zussen
Geen.

Huisdier
Twee katten, maar ik zou ook graag een hond willen. Ik ben echt een dierenvriend.

Sport
Poker, kickboksen, wakeboarden, snowboarden, hardlopen. Ik heb eigenlijk wel alles gedaan: ik ben van Nederlands kampioen snowboarden naar Amersfoorts Viskampioen gegaan en heb bijvoorbeeld ook mijn zwarte band karate. Als ik hersteld ben van mijn blessure aan mijn schouder, wil ik mee gaan doen aan een ijshockeytraining.

Beste gewoonte
Roken en ik ben een doorzetter.

Slechtste gewoonte
Ik ben wel een beetje gemakzuchtig en denk dat alles goed komt. Tot nu toe is alles goed gegaan maar het kan ook een keer fout gaan. Dan zit ik bijvoorbeeld achter het stuur te bellen en zie ik de politie en denk ik automatisch “Oh, ze zien me toch niet.”

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik heb niet snel ergens spijt van. Dingen die gebeuren in het leven, die gebeuren maar lekker.

Favoriete plek in Den Haag?
De Grote Markt.

Stamkroeg
Ik heb niet echt een stamkroeg, want ik probeer overal te zijn. Als mensen buiten Den Haag een feestje willen vieren dan zeg ik dat ze naar de Danzig moeten. Neem zoveel shotjes als je kan, dan heb je een topavond! Leuke muziek, goed deurbeleid, toffe muziek. De SuperMarkt of de Paap kan ook hartstikke leuk zijn.

Beste Haagse initiatief/festival
Parkpop. Het grootste, gratis festival in Europa. Het geluid is goed, de organisatie is top en iedereen is er welkom. Beatstad vind ik ook een goed initiatief: het Malieveld is een mooie locatie en voor een scherpe prijs staat er een goede line-up.

Irritant in de Haagse muziekscene
Niks. Ik vind het leuk dat de muziek in Den Haag zo erg leeft. Er mag van mij zelfs nog meer worden gedaan in de Haagse muziekscene.

Haagse band van het moment
Soul Sister Dance Revolution. De mentaliteit van die gasten trekt mij wel: het maakt niet uit hoeveel mensen er staan, los gaan ze toch wel. Daarnaast vind ik Pop Up Animal Kids, Kern Koppen en De Kraaien ook tof. Ik zou nog wel een keer mee willen doen met De Kraaien; het is weer wat anders en die gasten hebben veel plezier met hun act.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Kern Koppen. Die gasten hadden echt wel op Noorderslag moeten staan. Ze hebben een hele goede plaat gemaakt en zijn vernieuwend.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik kan niet alles goed vinden, maar ik vind dat je iedereen in zijn of haar waarde moet laten.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Alfred Jodocus Kwak. Gewoon een beetje dobberen, in een klomp wonen en het is altijd mooi weer. Die kraai pakken we wel!

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Ik kan wel wakker liggen van muzikale ideeën of dingen die ik die dag heb gedaan.

Tieneridool
No Doubt en Anouk.

Beste nummer aller tijden
'School' van Supertramp. Moeilijk uit te leggen waarom, maar dat nummer werkt toe naar een lekkere climax.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Tutu' van Miles Davis, op aanraden van Hans Eijkenaar. De eerste plaat die ik kreeg was 'House Party Number One'.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Tegenwoordig download ik meer platen, dan dat ik ze fysiek koop. De laatste plaat die ik downloadde was van Mutemath, heel erg opzwepend. De laatste plaat die ik kreeg was de cd van Patrick Watson.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
De classic soul, hiphop en r&b dingen vind ik nog steeds heel leuk. Bij mij thuis zou dat bijvoorbeeld een plaat van De La Soul kunnen zijn.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
In de auto.

Wanneer moet het stil zijn?
's Nachts.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Als ik iemand niet leuk vind, hoeft die artiest niet automatisch te zwijgen. Ik vind James Blunt wel heel irritant worden. Dat zielige hondje dat in een hoekje zit, mag van mij wel weg.

Bron van inspiratie
Alles waar de beat de baas is. Ik vind het belangrijk dat een nummer dansbaar is.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Mijn iPhone, mijn snorkelset en mijn vriendin.

Quote
Ik houd niet zo van quotes. Iedereen weet wel dat je alles uit je leven moet halen en daar iets voor moet doen.

Droom
Ik wil zo door blijven gaan maar als alles een trapje hoger kan zou dat wel tof zijn. Een eigen show in Ahoy zoals Kane dat bijvoorbeeld doet. Dat Golden Earring al zo lang samen speelt, dat zou wel te gek zijn om dat te evenaren.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag