Oh ja joh?! met Colin Hoogendijk Oh ja joh?! met Colin Hoogendijk

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber

Oh ja joh?! met Colin Hoogendijk

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber ,

Los Jalapeños werd vorig jaar tijdens de Haagse PopWeek genomineerd voor een Haagse Popprijs in de categorie 'Aanstormend Talent' en speelde daarna veel in de Haagse regio. Inmiddels zijn er nieuwe opnames en wil de band ook buiten Den Haag gaan spelen. Zanger/gitarist Colin Hoogendijk speelde eerder in de band Charlie's Bitches en studeert Audio Engineering in Rotterdam maar wil zich vooral op Los Jalapeños richten. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Los Jalapeños werd vorig jaar tijdens de Haagse PopWeek genomineerd voor een Haagse Popprijs in de categorie 'Aanstormend Talent' en speelde daarna veel in de Haagse regio. Inmiddels zijn er nieuwe opnames en wil de band ook buiten Den Haag gaan spelen. Zanger/gitarist Colin Hoogendijk speelde eerder in de band Charlie's Bitches en studeert Audio Engineering in Rotterdam maar wil zich vooral op Los Jalapeños richten. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Colin Hoogendijk

Leeftijd
19 (6 december 1990)

Social Networks:
Ik ben vooral van de Hyves. Facebook heb ik alleen omdat Bram (drummer Los Jalapeños) een profiel voor me heeft aangemaakt omdat hij een Farmville vriend zocht.

Broers/zussen
Ja, heel veel: een oudere zus, een oudere broer en drie jongere broertjes: Daisy, Floyd, Woody, Billy en Dwight.

Huisdier
Zes katten: Fleur, Tim, Jay, Woody, Theo en Missy. Ik heb vroeger ook nog sea monkeys en vissen gehad.

Sport
Ik fiets heel veel. Vroeger heb ik zeven jaar aan honkballen en drie jaar aan breakdansen gedaan.

Beste gewoonte
Ik ben makkelijk in de omgang: ik ben sociaal en je kan met me lachen.

Slechtste gewoonte
Ik ben lui, kom vaak te laat en bijt nagels.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik schaam me eigenlijk nooit. Als er iets gênants gebeurt, dan kan je er toch niks meer aan veranderen.

Favoriete plek in Den Haag?
Grote Markt: altijd gezellig en wanneer je alleen gaat, kom je toch wel een bekende tegen.

Stamkroeg
Eerst was dat de SuperMarkt maar tegenwoordig ben ik vaker voor de VaVoom te vinden of in het Paardcafé.

Beste Haagse initiatief/festival
De Haagse PopWeek: de hele stad wordt erbij betrokken en dat vind ik een goed middel. Jam de la Crème vind ik ook een goed initiatief: Ik moest een half uur in de rij staan maar het was het zeker waard. Mensen die nog nooit met elkaar hebben gespeeld gaan jammen, maar het klinkt altijd goed.

Irritant in de Haagse muziekscene
Er is niet meer dan 'de Haagse Muziekscene'. Er mag wel meer interactie zijn met de regio's buiten Den Haag. Ik vind het al heel goed dat er op de avonden van 3VOOR12 Den Haag een uitwisseling is met bands van buiten Den Haag, maar dat kan wel vaker gebeuren.

Haagse band van het moment
Tilt The Head: iedereen noemt het de nieuwe Dead Stereo, maar het is veel meer dan dat. Het luistert heel lekker weg en het zit supergoed in elkaar. DUF gaat denk ik ook best ver komen.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Fexet. Ze hebben nu een vierde bandlid erbij: zanger/gitarist Rogier. Ik had ze laatst gezien en ik vond het echt goed en strak.

Overschat in de Haagse muziekscene
De Kraaien. Ik snap niet dat mensen dat zo leuk vinden.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Spiderman, dat wil ik mijn hele leven eigenlijk al. Toen ik klein was had ik een wens: dat was of vliegen of iets dat er op leek. Spiderman leek me altijd de vetste superheld die er was: het is gewoon een vet verhaal.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Van alles. Ik denk echt constant na en ben vaak aan het malen.

Tieneridool
De zanger van Sum41: Deryck Whibley

Beste nummer aller tijden
Ik denk 'The saddest song' van Street Light Manifesto. Het is heel ambigu: als je aan het luisteren bent en je bent blij dan word je nog blijer, maar als je je kut voelt en het gaat luisteren dan blijf je er ook in hangen.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was 'Half Hour of Power' van Sum41. De eerste plaat die ik kreeg was ook van Sum41: 'All Killer No Filler'

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht weet ik niet meer. Ik download alleen nog. De laatste plaat die ik heb gedownload was de laatste cd van C-mon & Kypski: 'We Are Square'. De laatste plaat die ik kreeg was een demo van bandje dat meedeed aan de Beachbattle.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik vraag nooit nummers aan maar ik zou och voor een nummer kiezen van Fatboy Slim. Je hebt de laatste tijd ook van die 60's swing-in party's in het Paard. Dat vind ik toch ook heel erg tof. Eigenlijk zou elk feest zulke muziek moeten draaien.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
In de ochtend. Ik word vaak wakker met een liedje in mijn hoofd en dan zet ik nog, voordat ik me moet aankleden, mijn Macbook aan en zet ik dat nummer op. Vaak keihard en dan ben ik gelijk wakker.

Wanneer moet het stil zijn?
Nooit.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik vind dat iedereen zijn eigen ding moet doen, maar die autotune muziek zoals Ne-yo trek ik niet. Ik vind hiphop tof maar dan wel oldskool hiphop.

Bron van inspiratie
Depressies. Als ik me goed voel, kan ik gewoon geen muziek maken. Afgelopen zomer had ik een hele goede zomer en toen heb ik nul nummers geschreven.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een mes. Dan kan ik Bear Grylls stylo de hele wereld aan.

Quote
Ik zeg heel vaak 'ik ben lekker'.

Droom
Meedoen aan 'Wie is de Mol?' lijkt me heel erg tof. Ik wil niet de mol zijn, want dan kan ik niet winnen. Het lijkt me nog wel het kutst om er als eerste uit te moeten. Muzikaal gezien natuurlijk rondkomen van de muziek en een wereldtournee maken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag