Oh ja joh?! met Charly Lownoise Oh ja joh?! met Charly Lownoise

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Remco van der Ham | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Charly Lownoise

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Remco van der Ham | Foto’s: Eefje Lammers ,

De Haagse dj Ramon Roelofs, beter bekend als Charly Lownoise, was in de jaren negentig samen met muzikaal partner Mental Theo (Theo Nabuurs) mateloos populair met hun happy hardcore. Wereldwijd werden er meer dan drie miljoen platen verkocht en scoorde het duo grote hits met ‘Wonderful days’, ‘Stars’, ‘Fantasy world’, ‘Hardcore feelings’, ‘Smile’ en ‘Together in wonderland’. Na kort uit elkaar te zijn geweest treedt het duo sinds 2005 weer regelmatig op en in september verschijnt er zelfs een nieuwe single die wel de happy hardcore sound zal hebben, maar dan met moderne geluiden. 3VOOR12 Den Haag zocht de dj op in zijn studio in Scheveningen en legde hem de vragenlijst voor.

Naam
Ramon Roelofs aka Charly Lownoise

Leeftijd
41 (17 juni 1968)

Aantal Hyves en MySpace vrienden
Op Hyves heb ik er zo’n 4500. Daar doe ik ook vrij veel mee, bijvoorbeeld toen mijn boek ‘Autobiografie van een DJ’ uitkwam. Dan kun je dat meteen aan heel veel mensen laten weten. Op MySpace heb ik er om en nabij de 2000, maar daar doe ik nog niet zo heel veel mee, al zal dat als mijn autobiografie in het Duits verschijnt wel gaan veranderen.

Broers/zussen
Ik heb een broer, Marcus. Hij is 37. Ook heb ik nog twee stiefzussen en een stiefbroer.

Huisdier
Nee, op het moment niet. Ik heb heel lang een boxer gehad, maar die is in februari 2006 overleden. Ik wil voorlopig ook geen andere hond, want het is nu erg druk en je moet er wel veel energie in kunnen steken.

Sport
Ja! Ik doe aan fitness, hardlopen, tafeltennis en fietsen. Ik ben behoorlijk sportief aangelegd.

Beste gewoonte
Ik kan heel goed luisteren. Ik heb altijd een luisterend oor voor vrienden. Sinds april geef ik ook zen-cursussen en daar komt dat ook goed van pas.

Slechtste gewoonte
Ik kan heel eigenwijs zijn. Ik heb een sterke eigen mening.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik was samen met Theo voor een tv-optreden in Leipzig in Duitsland, in het programma Chart Attack. We hadden allebei een tuinbroek aan met van die bretels. Door het springen tijdens het optreden zakte mijn broek af en stond ik ineens in mijn onderbroek op live televisie.

Favoriete plek in Den Haag?
Men zegt het al: ‘mooie stad achter de duinen’. De duinen en het strand zijn wel mijn favoriete plek. Zo tussen de bunkers door de duinen in lopen en naar het strand. Schitterend.

Stamkroeg
Ik ga eigenlijk nooit naar de kroeg, maar ik ga bijvoorbeeld wel graag een kopje koffie drinken in Het Wapen van Den Haag.

Beste Haagse initiatief/festival
Dat ze de boulevard in Scheveningen nu helemaal om gaan bouwen tot wandelzone.

Irritant in de Haagse muziekscene
Ik vind niet snel iets irritant. Iedereen moet lekker doen waar hij zin in heeft. Iedereen heeft een bepaalde inspiratiebron en wil met zijn of haar muziek verbinden. En alles komt vanuit een bepaalde emotie en wil die overbrengen.

Haagse band van het moment
Het hardstyle duo Deepack. Twee jongens met wie ik veel samen heb geproduceerd. Zeer excentriek.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Geen idee.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ook geen idee.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Harry Potter. De held van het verhaal. Prachtig hoe de schrijfster een fantasiewereld om die persoon heen heeft gecreëerd. Harry Potter is ook een zeer archetypisch figuur. Zo kun je de zoektocht naar de Steen der Wijzen ook uitleggen als de zoektocht naar zijn eigen ik. Dat is waar de film eigenlijk op gebaseerd is.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Nergens meer van eigenlijk. Vroeger nog wel, over facturen, contracten en producties die nog af moesten. Nu kan ik goed afstand nemen.

Tieneridool
Ben Liebrand. Vroeger luisterde ik altijd naar ‘ The Minimix’ op Radio Veronica. In dat programma maakte hij elke week een remix van een popartiest. En elke keer zat ik klaar met een cassettedesk om het op te nemen. Ik heb er laatst nog een heleboel gedownload van een website.

Beste nummer aller tijden
Het eerste wat in me opkomt is ‘Billie Jean’ van Michael Jackson, maar dat komt waarschijnlijk ook de hype die er nu omheen is. Dan vind ik ‘Earth song’ eigenlijk nog mooier. Een prachtige manier van focussen op de bewustwording van de aarde door de mens. En ook een hele mooie uitbeelding ervan in de videoclip.

De eerste plaat of cd die je kocht of kreeg?
‘The winner takes it all’ van ABBA was de eerste die ik kreeg. Ik weet het nog heel goed, die blauwe hoes met alle vier de leden op de voorkant. Als zevenjarig jongetje was ik toen heel erg verliefd op Frida. Wat een lekker wijf. De eerste single die ik kocht van mijn krantenwijkgeld was ‘Ma Baker’ van Boney M. Legendarische groep.

De laatste plaat of cd die je kocht of kreeg?
Dat was afgelopen zondagmiddag op Ibiza. Een mix-cd van Club Pacha. Drie cd’s met housetracks om lekker in de sfeer van het eiland te blijven.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Een goede housetrack. Op Ibiza was ik bij een set van David Guetta. Daar begon hij het nummer ‘Love is gone’ met die gitaarintro die hij drie minuten liet doorgaan en daar vervolgens allerlei effecten overheen deed. Toen dan uiteindelijk de beat erin kwam ging de mensen helemaal los. Als ik zelf draai worden er voornamelijk nummers van onszelf aangevraagd, zoals ‘Wonderful days’ en ‘Hardcore feelings’.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Ieder moment van de dag.

Wanneer moet het stil zijn?
Als het leven erom vraagt.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Wie ben ik om dat te bepalen?

Bron van inspiratie
Stilte.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Daar is al stilte, en dus inspiratie, genoeg. Ik zou dan vooral mensen meenemen, want dialoog vind ik wel erg belangrijk.

Quote
Alles komt goed. En ik heb ook nog een mooi vraagstuk. We kennen allemaal het geluid van twee klappende handen... maar wat is het geluid van één klappende hand? Die is niet rationeel te beantwoorden.

Droom
Ik wil ooit nog eens, ergens op een mooie plek in Europa, een centrum openen waar mensen heen kunnen komen voor stilte en inspiratie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag