Oh ja joh?! met Alexei Maliy Oh ja joh?! met Alexei Maliy

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

, Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers

Oh ja joh?! met Alexei Maliy

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto’s: Eefje Lammers ,

Na optredens op The Hague Jazz, 3FM en een plek in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland, is de nieuwe single 'Daydream' van de deels Haagse band MacAlistair dan eindelijk te downloaden via iTunes. Gitarist van dit Haagse gezelschap, Alexei Maliy, speelt daarnaast onder andere in Naked, stond in januari met The Great Voices of The Hague op het podium en maakte deel uit van coverband The Triplets. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Na optredens op The Hague Jazz, 3FM en een plek in de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland, is de nieuwe single 'Daydream' van de deels Haagse band MacAlistair dan eindelijk te downloaden via iTunes. Gitarist van dit Haagse gezelschap, Alexei Maliy, speelt daarnaast onder andere in Naked, stond in januari met The Great Voices of The Hague op het podium en maakte deel uit van coverband The Triplets. Dit jaar moet de nieuwe cd van Naked uitkomen en is Alexei daarnaast nog bezig met zijn rechtenstudie. Deze week beantwoordt hij de Oh ja joh?! vragenlijst.

Naam
Alexei Maliy

Leeftijd
27 (25 mei 1983)

Social networks
Ik vind 'social networking' zo'n gehypete term. Het is inmiddels vanzelfsprekend dat je even gaat inloggen en kijkt wat er allemaal op Facebook gaande is, maar Twitter of Hyves daar heb ik geen behoefte aan.

Broers/zussen
Drie broertjes; Bart, Chris en Daan.

Huisdier
Nee, maar ik heb wel twee huisgenoten. Dat zijn geen huisdieren, maar zo zien ze er wel uit.

Sport
Hardlopen. Als ik de kans heb om het te doen, vind ik het echt heerlijk. Ontspannen en gaan!

Beste gewoonte
Ik ben nieuwsgierig. Ik wil alles weten en ik probeer dingen te benaderen zonder vooroordelen.

Slechtste gewoonte
Dat moeten andere mensen maar over mij zeggen, maar ik denk dat ik soms teveel hooi op mijn vork neem. Een aantal jaren terug was het heel erg, maar inmiddels heb ik de balans gevonden.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik probeer dat soort acties te vergeten en meestal lukt dat ook wel. Schaamte is wel goed, maar uiteindelijk moet je gewoon verder. Ik ben wel iemand die snel om dingen kan lachen.

Favoriete plek in Den Haag?
Clingendael. Een kleine oase in Den Haag. Er komt vrijwel niemand en het wordt keurig onderhouden door hoveniers. Een fijne plek om te gaan hardlopen.

Stamkroeg
De Pater; nog steeds een echt muzikantencafé.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik ben erg gecharmeerd van de wat kleinere dingen zoals Café de Oude Mol. Op zondagmiddag kan je daar bijvoorbeeld gratis soep eten en ondertussen naar een live bandje luisteren. Groter gezien vind ik The Hague Jazz een leuk festival. Ik vind het wel jammer dat de locatie is veranderd, maar ik ben ook benieuwd hoe het festival zich nu gaat ontwikkelen.

Irritant in de Haagse muziekscene
Soms vind ik het jammer dat er zo weinig diversiteit is in Den Haag. In Amsterdam heb je een veel groter spectrum van sounds, terwijl hier in Den Haag toch de meeste muzikanten richting de stoere rocksound gaan. Het is niet erg maar ook niet origineel.

Haagse band van het moment
Haywire. Ik heb ze zien optreden bij hun try-out in het Paard: het mag nog wel wat meer groeien, maar de nummers en de muzikanten zijn fantastisch. Ik vind het heel jammer dat Excitors uit elkaar is. Dat vond ik echt een originele, goede band. Bombay Show Pig springt er voor mij ook uit.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik vind niks onderschat.

Overschat in de Haagse muziekscene
Ik weet niet wat er overschat zou moeten zijn. Als ik iets niet leuk vind, ga ik er gewoon niet naar toe.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Batman. Ik vind die gespleten persoonlijkheid wel leuk; overdag een nette gentlemen en 's avonds een missie waarbij je de wereld probeert te redden. Een beetje een moderne ridder, dat vind ik wel koel.

Waar kun je ’s nachts van wakker liggen?
Als ik een heel gaaf, nieuw nummer heb gehoord of naar een optreden ben geweest, dan is de kans groot dat ik daar nog lang over nadenk in mijn bed.

Tieneridool
Richie Sambora (gitarist van Bon Jovi). Zijn aanpak vond ik heel gaaf; wel virtuoos maar alsnog functioneel binnen de band.

Beste nummer aller tijden
Ik luister verschillende soorten muziek maar een hele toffe band vind ik New Radicals. Ze hebben dan wel maar één hit gehad, maar die plaat ('Maybe You've Been Brainwashed Too') vind ik heel gaaf. Een beste nummer aller tijden kiezen vind ik heel moeilijk, omdat ik me niet aan één nummer kan binden. Het aanbod is zo groot. Dat is echt iets van deze tijd; via YouTube kan je zo door scrollen naar een nummer en leer je gemakkelijk nieuwe bands of acts kennen.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was het verzamelalbum van Chuck Berry. De eerste plaat die ik kreeg was een bandje van Elvis.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
De laatste plaat die ik kocht was van Wes. Dat was niet alleen omdat hij maar 1,95 was bij de Cash Converters, maar ook omdat ik de muziek gewoon gaaf vind. Met MacAlistair coveren we het nummer 'Alane'. De laatste plaat die ik kreeg weet ik niet meer.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik kom op verschillende soorten feestjes, maar ik zou kiezen voor het nummer 'Abdel Kader' van Cheb Khaled, Rachid Taha en Faudel. Dat nummer hoor je niet zo vaak, maar ik word daar altijd heel vrolijk van.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
's Ochtends. De dag begint dan en een nummer kan je dan echt energie geven.

Wanneer moet het stil zijn?
Als ik een dag in de studio bent geweest, dan vind ik het daarna wel fijn als het even stil is.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Jody Bernal. Het hele ding rondom Jody Bernal inclusief discotheekoptredens, daar heb ik dus niks mee. Gelukkig doet hij muzikaal niet zoveel meer.

Bron van inspiratie
Muzikaal gezien alles wat je hoort, vooral de dingen die je zelf niet zou spelen. Uiteindelijk probeer je daar dan iets mee doen.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Met een gitaar ben ik wel even zoet.

Quote
'Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen'.

Droom
Zowel muzikaal als maatschappelijk, dat je dus op beide terreinen, iets bereikt hebt. Op muzikaal gebied zou ik met mijn eigen muziek regelmatig willen optreden en maatschappelijk gezien een fijn inkomen willen verdienen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag