Oh ja joh?! met Meike Hurts

Bekende koppen in de schijnwerpers

Marije Pluym | Foto's: Eefje Lammers ,

Meike Hurts woont in Leiden, deed een theateropleiding aan de HKU en bracht een deel van haar studietijd door op de Haagse Hogeschool. Ze schopte het tot bekende Nederlander toen ze mee deed aan Idols en lid werd van de meidengroep KUS. Inmiddels treedt ze op als MC/Vocalist onder de naam MC Hurts, werkt ze samen met verschillende DJ’s en muzikanten, is ze te zien als presentatrice op onder andere SBS6 en geeft ze zang- en performance les aan kinderen. Samen met Bouchra Tjon-Pong-Fong (K-Otic) en Dewi Pechler (onder andere bekend van Idols) vormt ze het trio The Polly Pumps. Tijd om deze drukke dame eens aan de tand te voelen.

Naam
Meike Hurts

Leeftijd en verjaardag
28 jaar en een paar maanden, 9 april 1981

Social networks
Ik heb een haat-liefdeverhouding met Facebook. Er zijn dagen dat ik veel te veel tijd vergooi met op Facebook zitten. Dan ben ik er klaar mee en zou ik het liefst alles eraf gooien. Maar op sommige momenten komen er weer enorm inspirerende filmpjes of artikelen voorbij en dan denk ik: ‘Goh wat leuk toch dat Facebook.’ Het komt ook regelmatig voor dat mensen me via Facebook benaderen en dat ik er een leuke klus aan overhoud. Ik heb ook een twitteraccount maar ik zou eigenlijk niet weten waarom. Ook LinkedIn gaat volledig aan mij voorbij. Misschien ben ik gewoon iets te nitwitherig voor dat alles.

Broers/zussen
Een broer en een zus. Floris en Romi.

Huisdier
Heel veel, maar die komen alleen als ik weg ben om de kruimels van tafel te snoepen.

Sport
Ik houd heel erg van sporten en voel me ook niet zo fijn als ik het een tijd niet doe. Helaas moet ik soms echt keuzes maken en schiet mijn rondje hardlopen er tijdens een drukke week regelmatig bij in.

Beste gewoonte
Ik ben impulsief en zit daarom vaak boordevol ideeën en plannen. Vooral op muzikaal en creatief gebied waardoor ik me de hele dag door gedreven voel om dingen te ondernemen. Dat ervaar ik als prettig.

Slechtste gewoonte
Zoals ik zei; Ik ben impulsief en van al die goede ideeën van me gaat helaas zeker de helft op in rook omdat ik vaak al weer bezig ben met het volgende voordat ik het eerste afgemaakt heb. Het moet een feestje zijn met mij te leven.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest
Thumbs up voor degenen die deze vraag eerlijk beantwoorden. In het kader van oprechtheid kies ik ervoor om dat niet te doen.

Favoriete plek in Den Haag
De ZARA

Stamkroeg
Ik ben niet zo heel veel te vinden in de kroeg maar áls ik ga dan ga ik graag naar café van Engelen of de respons in Leiden.

Beste Haagse festival/initiatief

Ik ben in Leidschendam geboren, gedeeltelijk opgegroeid in Voorburg en heb op de Haagse Hogeschool gezeten, maar verder beschouw ik mezelf echt als Leidenaar. Mijn favoriete Leidse festival is op dit moment dan ook het Summerjazz Festival. Zeker een aanrader als je voor weinig geld veel goede artiesten wilt zien.

Haagse band van het moment

Ik vind Kern Koppen te gek. Vooral door hun plaat ‘Noem me een man’.

Welke band uit de regio Den Haag had nooit uit elkaar mogen gaan

Ik denk dat elke band ooit een keer ermee moet stoppen. Toch? Plaats maken voor nieuwe muzikanten en genieten van je ouwe dag.

Mijn muzikale hoogtepunt
Een van mijn hoogtepunten was wel een optreden in een vol Ahoy tijdens het Idols-concert in 2004. Ik moest in m’n eentje op, scheet duizend kleuren en het zal vast geen geweldig optreden zijn geweest maar toch was het te gek. Ook met de meidengroep KUS heb ik hele leuke optredens voor kids gedaan. Toch heb ik het gevoel dat mijn echte muzikale hoogtepunt nog moet komen.

Dit optreden in de regio Den Haag van een andere band of artiest is me altijd bijgebleven

Het was geen optreden in Den Haag maar wel van een Haagse artiest. Het optreden van Anouk in 1998 op Pinkpop waar ze werd bekogeld met eieren ofzo. Ze trok haar shirt uit en heeft in haar rode sport-behaatje staan optreden. Dat vond ik zo stoer, dat beeld is me altijd bijgebleven.

Tieneridool

Dat was echt heel erg divers. Van Nirvana en The Prodigy tot Mariah Carey en Whitney Houston.

Beste nummer aller tijden

Ook hiervan zou ik weer een hele lijst willen opnoemen maar ik blijf een zwak houden voor “You” van Ten Sharp.

De eerste plaat die je kocht of kreeg
Na een enorme collectie cassettebandjes te hebben verwerkt (Michael Jackson, Roxette en Whitney Houston) was mijn eerste single-cd ‘Mister Vain’ van Culture Beat. Niet echt een muzikaal hoogstandje, maar ik vond hem te gek.

De laatste plaat die je kocht of kreeg
Ik koop bijna altijd losse nummers, meestal in verband met lesgeven of instuderen voor een optreden. Eén van de laatste albums dat ik kocht was “Catch a bird” van Marbert Rocel. Dat is alweer een tijd geleden maar ik blijf hem graag draaien.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje
Ik vind het leuk om een plaatje op te zetten dat niemand verwacht, en waarbij toch iedereen uit z’n dak gaat. Bijvoorbeeld ‘LoveShack’ van de B52’s.

Welk album zou je aan je grootste vijand kado doen

Muziek om bij weg te zwijmelen, van een rete-goede componist zoals bijvoorbeeld Philip Glass of Ludovico Einaudi. Een mens wat geniet van muziek wordt milder en laten we hopen dat die persoon er een beter mens van wordt waardoor hij de vijand-status verliest.

Naast welke artiest zou je wakker willen worden
Ik zou wel een nachtje bij Mr Probz willen doorbrengen met als voorwaarde dat hij me wakker zingt met ‘Waves’. Daarna ga ik dan natuurlijk meteen weer trouw terug naar mijn eigen vriendje.

Welk fictief personage zou je willen zijn

Sowieso eentje die kan vliegen. Tinkerbell lijkt me wel wat maar die kan verder niet echt heel veel geloof ik. Misschien leuk om dan de stembanden van Jessie J erbij te nemen. Die vrouw zingt zo belachelijk goed dat ze ook in het rijtje superhelden mag van mij.

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren
In de ochtend als je gehoor nog lekker scherp is. Maar in de auto geniet ik er ook intens van.

Bron van inspiratie

Alle mensen die hun gevoel, hun ziel en zaligheid leggen in dat wat ze doen. Dat kan op allerlei fronten zijn; muziek, sport, liefdadigheid. Gewoon alle gepassioneerde pure mensen inspireren mij.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee
Het liefste leukste heerlijkste jongetje van de hele wereld; mijn zoon Evias.

Quote
‘Kill them with Kindness’

Droom
Mijn grootste droom is om een hit te schrijven. Gewoon echt zo’n dikke vette knaller. En het maakt me niet uit wie hem dan uitbrengt, als iedereen het maar mee kan zingen en ik er een mooie wereldreis van kan maken. Dat zou top zijn.