Haagse Pop Week 2012 belicht: HOOKED

“We mijden diepe onderwerpen als politiek, oorlog of religie”

Remco van der Ham ,

De twaalfde editie van de Haagse Pop Week staat voor de deur. Van 12 tot en met 21 oktober laat het Haags Pop Centrum de stad weer bruisen met een overvol programma, voornamelijk bestaande uit Haagse acts. Dit jaar staat het Haags Pop Centrum in het teken van de opening van het nieuwe gebouw van het HPC in Loosduinen (op vrijdag 12 oktober) en het 40-jarig bestaan van het Paard van Troje dat vanaf 19 oktober gevierd wordt. In aanloop naar de Haagse Pop Week stelt 3voor12 Den Haag een aantal acts aan je voor. Vandaag is dat de Haagse popfunkformatie HOOKED.

De band bestaat nog niet zo lang en het ontstaan van HOOKED ging bovendien ook nog eens erg spontaan. “Het idee werd geboren na een avondje stevig feestvieren in de kroeg met veel drank door de twee broers Jaro en Bass-T. Binnen een maand waren de instrumenten aangeschaft, de oefenruimte gehuurd en de eerste songs geschreven.” Na wat bandwisselingen en het zoeken naar een eigen sound, gaat de band nu volle kracht vooruit. “Met z’n vieren (behalve Jaro en Bass-T  bestaat de band ook uit Colin Enrico en Eddy-P) delen we een passie voor muziek. Het was al raak toen we de eerste noot inzetten en sindsdien zijn we continu met muziek bezig. Dat bevalt prima.”
 
De muziek van HOOKED valt de omschrijven als popfunk. “We willen een dansbare vibe en flow neerzetten met afwisseling van stijlen en moods, reggae speelt ook een rol in onze muziek en we willen hiermee alle muziek die we zelf leuk vinden eer aan doen. Onze teksten zijn makkelijk te verteren en we mijden diepe onderwerpen als politiek, oorlog of religie. Verder maken we er elke keer een feestje van en betrekken we het publiek ook zoveel mogelijk bij onze optredens. We komen om te feesten en plezier te maken!”
 
Hoewel de band nog niet over dieptepunten wil praten, waren er toch een aantal mindere momenten in de geschiedenis van HOOKED. “We zijn al eens op zoek geweest naar een nieuwe drummer en een nieuwe zanger, maar toen we de vervangers al snel vonden was dat meteen ook een hoogtepunt. Het was precies wat de band nodig had, dus het moest waarschijnlijk zo zijn. Verder hebben we een paar hele leuke optredens gehad die ook erg goed gingen en we allemaal erg tevreden over waren en elke keer als dat gebeurd is het weer een hoogtepunt voor HOOKED dat is waar we het voor doen en ook waar we de passie van het muziek maken vandaan halen.” Ondertussen gaat de band er voor de volle honderd procent voor. “We willen er echt voor gaan en dat betekent heel veel oefenen, optreden, nummers schrijven en ons in alles verdiepen waar de band baat bij heeft. We zijn nu ook bezig met opnames van onze nieuwe EP en dus nieuwe demo’s komen eraan.”
 
De Haagse Pop Week staat dit jaar deels in het teken van het 40-jarig bestaan van het Paard van Troje, en daarom vragen we de acts van de Haagse Pop Week naar hun Paard-moment. In het geval van HOOKED is die vrij recent. “Dat moet laatste september zijn toen onze vriendenbands Mullet en The Breakfast club in de kleine zaal stonden. Dat was een erg leuke avond, ook voor die jongens, en dat was ook duidelijk te zien. Ze speelden goed en er was een hele leuke sfeer.” Zelf zouden de heren van HOOKED de band Supra Naturals nog wel eens in het Paard van Troje willen zien. “Een vette band, en met hun overweldigende sound ideaal voor in het Paard van Troje. En het zijn aardige gasten.”
 
Op zondag 21 oktober worden de Haagse Pop Prijzen weer uitgereikt. Wat voor award zou HOOKED wel eens willen winnen? “Het zou al leuk zijn als we er überhaupt al eentje in de wacht kunnen slepen, en dan maakt niet uit welke. Vooralsnog willen we eerlijk onze strepen verdienen en als de tijd rijp is kunnen we misschien ooit zo’n prijst wel in de HOOKED kast zien staan. We leggen daar nu niet zo'n druk op, we willen gewoon spelen en het publiek voor ons winnen en als het zover is zien wel weer verder. Nu eerst onszelf laten zien de rest komt dan vanzelf wel.”
 
HOOKED speelt op vrijdag 12 oktober tijdens de opening van de Haagse Pop Week om 20.45 uur in Studio 14 van het Haags Pop Centrum.