Op donderdag 24 oktober is RAUWKOST! niet iets dat je kunt eten bij MingleMush, maar een muzikaal trio dat je verrast met scherpe teksten met een dikke vette knipoog. Als kers op de worteltaart begeleidt celliste Rachel Daniels de Nederlandstalige rockers. Is dat nog niet genoeg om je te overtuigen? De ballads van Algra, alternatieve rock van Bottled Waves en experimentele pop van Poison Lolly maken het akoestische affiche van de 3voor12 Den Haag Clubtour af.

19.00 uur - Bottled Waves

Vanaf de eerste gitaarslag brengt Bottled Waves je met je gedachten naar Oasis, maar dan (hopen we) zonder de kille grillen van Liam en Noel – en mét een bijzonder goed gevoel voor creatieve en melodische riffs. Deze vierkoppige band met een killer basgeluid laat zich niet makkelijk met een genre definiëren, al komt post-punk het beste in de buurt.

20.00 uur - Algra

Algra is het nieuwste project van Arend Dijkstra, ook wel bekend als frontman van The Great Communicators. In 2016 speelde de band als voorprogramma van Kensington de Ziggo Dome plat, maar nu heb je de unieke kans om Arend juist in een hele intieme setting te zien. Verwacht krachtige pianoballads, met een steeds grootser worden geluid, geholpen door een live saxofonist en opzwepende drums.

21.00 uur - Poison Lolly

Poison Lolly pakt je in met horroresque soundscapes en verhalen die je niet meer loslaten, zoals de thriller 'schaapje'. Laat je niet in slaap sussen, maar wek je oren juist tot leven met de atmosferische en experimentele muziek van Mariëlle Pronk en Marcus Graf. Dit veelzijdige duo neemt je mee op een cinematische reis naar een ander universum, waarbij de betoverende vocalen je af en toe weer met beide benen terug op aarde brengen.

22.00 uur - RAUWKOST!

Denk bij RAUWKOST! aan Hang Youth, maar dan Haagser, een tikkeltje minder serieus en zonder enige pretentie. Het rocktrio bestaat uit Karel van der Eijk (bas en vocals), Vincent Groen (drums) en Micha Koster (gitaar en vocals). De teksten zijn gevat, de gitaarriffs aanstekelijk en de refreins niet meer uit je hoofd te krijgen. "Geen tijd, geen tijd, geen tijd, mijn energie is uitgedoofd", zingen ze in 'ADHD', maar tijdens hun optreden zal dat zeker niet het geval zijn. Meer weten over dit drietal? Check het interview eens!

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats van 23 t/m 26 oktober, tijdens de Haagse Popweek. Woensdagavond zal in het teken staan van hiphop tijdens Haagse Hop Yes! in Musicon. Het feestje wordt voortgezet op donderdag met een bijzondere Unplugged sessie in MingleMush. Daarna knallen we het weekend in: ga je voor keiharde Headbangers (hardrock karaoke incluis) in de Gekke Geit, of ga je medeplichtig zijn aan het dak dat eraf zal gaan in De Zwarte Ruiter tijdens Doorbrekers? Zaterdag sluiten we de clubtour af met Gekkigheid in De Gekke Geit en Prinsjes op het Paard in het Paardcafé. De komende dagen lichten we ons programma verder uit op onze website. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws of luister alvast naar onze clubtourplaylist op Spotify voor de ultieme voorpret.

De 3voor12 Den Haag Clubtour 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door de Popregeling Den Haag en Cultuurschakel.