Het is weer bijna tijd voor Sniester en we weten allemaal wat dat betekent: gitaren, zwetende lijven, rock 'n' roll en nog meer gitaren. Maar met negentig acts kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Daarom vroegen wij wat acts waarvan wij vinden dat iedereen die moet zien wat zij vinden dat wij moeten zien. Volg je het nog? Dit is de internationale editie, deel 2.

Thumper

Geen minimalistiche bezetting, maar drie gitaristen, een bassist en twee drummers. Deze Ierse zeskoppige band houdt van een vol en catchy rockgeluid met poppy hooks. Debuutplaat Delusions Of Grandeur en de livereputatie heeft THUMPER al op heel wat plekken gebracht en nu dus ook op Sniester. Klaar om de heupen los te gooien?

Waarom moet de Sniester-bezoeker naar jullie komen kijken?
"Als je weet wat goed voor je is, blijf je ver weg van onze set op Sniester. Alleen degenen met een gulzigheid om gestraft te worden zullen onze rock-'n-rollshow kunnen bijwonen. Het is bekend dat mensen zo hard met hun heupen schudden dat ze spontaan in vuur en vlam staan. Een vrouw was ervan overtuigd dat onze twee drummers telepathisch occulte beelden naar haar toe zonden. Mijn neef had zijn eerste kus op de eerste rij. Misschien zou je veiliger zijn bij een van de meer tamme concerten in het weekend?"

Zijn jullie wel eens in Den Haag geweest? Zo ja, wat was jullie indruk van de stad?
"Wij zijn nog nooit in Den Haag geweest. Het ziet eruit als een mooie en idyllische plek. We zullen het met waardigheid en vriendelijkheid behandelen, maar we hebben geen medelijden met alles wat met gitaren en versterkers te maken heeft..."

Welke andere act op Sniester moeten mensen volgens jullie zien?
"We raden The Scratch aan. Ze zeggen dat Lango van die band vanaf 15 meter een pruim in zijn mond kan vangen."

Wanneer was je voor het laatst ondeugend?
"Ik heb ooit een pruim gegooid naar Lango van The Scratch."

Welke clip moeten we bij dit stuk zetten en waarom?
De band heeft gekozen voor de single 'Fear Of Art' die op de debuutplaat Delusions of Grandeur staat.

THUMPER speelt op de zaterdag van Sniester om 20:00 uur in de Kleine Zaal van PAARD.

The St. Pierre Snake Invasion

The St. Pierre Snake Invasion, oftewel TSPI, uit Bristol zit in het wat hardere segment van Sniester en luistert wat minder makkelijk weg dan een hoop andere bands op het festival. De band wordt vergeleken met QOTSA (beide bands hebben een redhead als frontman), maar klinkt in onze beleving toch echt een stuk harder, rauwer en sarcastischer. En op basis van de antwoorden verwachten we een hoop moves op het podium.

Er komen 90 acts. Waarom moet de Sniester-bezoeker naar jullie komen kijken?
"Omdat sommige mensen geloven dat mensen met rode haren niet kunnen dansen. Ik ben hier om die misvatting liefdevol te deconstrueren door middel van de James Brown shuffle, de camel walk en de tightrope. Om er maar een paar te noemen."

Zijn jullie wel eens in Den Haag geweest? Zo ja, wat was jullie indruk van de stad?
"Ik ben zelf niet in Den Haag geweest, maar ik ben wel op een schoolreisje naar Nederland geweest toen ik een jaar of 13 was. Het was erg leuk, iedereen sprak beter Engels dan wij en ik zag hoe mijn leraren stomdronken werden in de hotelbar. Eenvoudigere tijden."

Welke andere act op Sniester moeten mensen volgens jullie zien?
"Tokky Horror, Tuskar, John, Ditz, maar vooral Coilguns. Ze staan net voor ons op een andere locatie. Die band wilde ik al jaren zien, het is jammer dat ik ze niet kan zien."

Wanneer was je voor het laatst ondeugend?
"Op de laatste avond van onze recente tour at ik een 14-inch pizzadoos vol donervlees, kip kebab en cheesy friet. Het was naughty, maar lekker."

Welke clip moeten we bij dit stuk zetten?
"Deze aub!" Deze is de single 'Submechano', afkomstig van het vorige maand uitgekomen album Galore."

The St. Pierre Snake Invasion speelt op de zaterdag van Sniester om 22:30 uur in the Grey Space.

Tuskar

Stoner, doom en sludge mag zeker niet ontbreken op Sniester. Vocalist en drummer Tyler Hodges en gitarist Tom Dimmock brengen met z'n tweeën sludge met doom, psychedelische stukken en schreeuwende vocalen. Wil je het festival heavy en intens afsluiten, dan Tuskar, de laatste band in de Grey Space, een goede optie. 

Waarom moet de Sniester-bezoeker naar jullie komen kijken?
"De liveshow van Tuskar is er een die je niet snel zult vergeten. De energie die we creëren is iets waar we enorm trots op zijn. We vallen op in deze line-up met onze zwaardere muziek en kunnen niet wachten om de geweldige mensen van Sniester te laten zien waar Tuskar over gaat!"

Zijn jullie wel eens in Den Haag geweest? Zo ja, wat was jullie indruk van de stad?
"Dit wordt onze maidentrip naar het prachtige Den Haag. We zijn meer dan enthousiast om de schoonheid ervan in het echt te zien!"

Welke andere act op Sniester moeten mensen volgens jullie zien?
"We zijn enorme fans van Tokky Horror, een van de meest opwindende acts die de afgelopen jaren uit het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen. Bo Ningen. Zonder twijfel de coolste mensen. En Thumpasaurus, wacky wonderful music waar we dol op zijn. Alle drie zijn dat opvallende bands voor ons."

Wanneer was je voor het laatst ondeugend?
"Ehh... shit, dat is een moeilijke vraag. Ik weet niet zeker of ik hier antwoord op kan geven zonder dat we gearresteerd worden..."

Welke clip moeten we bij dit stuk zetten en waarom?
De band kon niet kiezen tussen singles 'Grave' en 'To The Sky' van debuutalbum Matriarch. Om het een beetje luchtig te houden kiezen wij voor 'To The Sky.'

Tuskar speelt op de zaterdag van Sniester om 00:00 uur in de Grey Space.

The Pleasure Dome

Met flink wat Britse airplay en met wat Nederlandse ervaring in the pocket doet The Pleasure Dome Den Haag aan. De dansbare rammelende rock gaat live gepaard met veel energie en de teksten gaan over wat serieuzere dingen in het leven, zoals mentale gezondheid, verslaving en natuurlijk liefde. De band voelt een connectie met het Nederlandse publiek, dus we zijn benieuwd wat dat gaat brengen. 

 

Waarom moet de Sniester-bezoeker naar jullie komen kijken?
"
We zijn trots op onze energieke en HARDE optredens. Uit ervaring weten we ook hoezeer het Nederlandse publiek daarvan houdt (zie ook onze video). Dus kom en doe mee, we weten dat je niet teleurgesteld zult zijn!"

Zijn jullie wel eens in Den Haag geweest? Zo ja, wat was jullie indruk van de stad?
"We zijn niet in Den Haag geweest, maar hebben wel in andere delen van Nederland gespeeld. We hebben als geen ander een connectie met het Nederlandse publiek, dus we zijn super enthousiast om voor jullie te spelen!"

Welke andere act op Sniester moeten mensen volgens jullie zien
"Zo'n geweldige line-up! We zijn grote fans van: Tokky Horror, Crows, Caroline Rose, Snayx, CLT DRP, DITZ en JOHN. Dankbaar om naast zoveel coole artiesten te spelen!"

Wanneer was je voor het laatst ondeugend?
"Ik was een heel ondeugend kind en heb sindsdien mijn lesje bij verschillende gelegenheden geleerd. Maar ik heb wel de slechte gewoonte om verkoopstickers vooral op dure artikelen te plakken, zoals wijn. Een andere les die op een gegeven moment moet worden geleerd, misschien..."

Welke clip moeten we bij dit stuk zetten en waarom?
"We speelden in januari in Groningen. Dit is een livevideo van het nummer 'Down The Alley'."

The Pleasure Dome speelt op de vrijdag van Sniester om 22:45 uur in de Zwarte Ruiter.

Meer Sniestervoorpret?