Alex Keizer nam Club Whoosah over en noemde het Azorra. Whoosah stond bekend om zijn wilde optredens. Als we iedereen moeten geloven die bij dat legendarische optreden van Goldband was destijds, zou de club zo groot zijn als de Ziggo Dome. Strandclub Azorra is echter een grote strandclub met een diverse binnen- en buiten-vibe zone, en natuurlijk de zone waar de Azorra clubnights plaatsvinden. Alex doet het helemaal anders: een seventies vibe, ontmoetingsplek, bar-dancing, ook voor dertig jaar en ouder. Nergens niets meer Whoosah?! Wie denk je dan dat je bent als je van Whoosah Azorra maakt?! Tijd voor een Oh Ja Joh?! met Alex Keizer.

Naam
Peter Alexander Keizer.

Geboortedatum en -plaats
8 September 1971

Heb je huisdieren?
Ja, een zwarte labrador, Millie. Het was een beetje een deal met de kinderen: ik een strandtent, zij een hond.

Doe je aan sport?
Ik doe aan rugby bij de Amsterdam Academicals. Daar kwam ik in mijn studententijd terecht en speel ik nog.

Wat is je beste gewoonte?
Oef, dat is een lastige. Ondernemend denken dan toch. Het is een levenshouding waardoor je de uitdaging zoekt. Het is denken in termen van kansen, verbeteren en oplossen. Niet gaan vastzitten in het probleem. Dat was ook wel nodig de laatste jaren met corona en de inflatie nu.

Wat is je slechtste gewoonte?
Mijn bed uitkomen kan ik echt heel slecht.

Voor welke actie schaam je je het meest?
Daar schaam ik me te veel voor om dat te delen, en ik ga niet iets verzinnen.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Sushi, zo lekker!

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Als ik dan eenmaal dat bed uit ben, dan een dubbele, donkerzwarte koffie. En dan de weersberichten kijken om te weten hoe druk het gaat worden vandaag.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
100% het strand, en dan nu mijn eigen tent Azorra. En ook als het regent. Al die kleuren blauw die je dan in de lucht en de zee ziet; prachtig. Vrij vertaald betekent Azorra blauwe lucht in het Japans. Daar lag dan ook de inspiratie voor de naam.

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
We schieten tekort in het aantal broedplaatsen. Er is te weinig ruimte voor talent. Ja, broedplaatsen komen met een wat geluid hier en daar. Maar het individuele klaagrecht is wel doorgeslagen ten koste van de collectieve baat. Daardoor komt talent elkaar ook lastig per toeval tegen. Laat staan dat Noord en Zuid Den Haag elkaar makkelijk tegenkomen. Een broedplaats is in mijn ogen dan ook eerst een ontmoetingsplaats waar mensen gelijk hun talent kunnen verkennen en botvieren.

Wat is je stamkroeg? 
De Kleine Witte en Huppel the Pub.

Wat is het beste Haagse initiatief? 
PIP is geniaal. De makkers zijn zelf een stapje ouder maar ze nemen de leeftijden daaronder zo goed en zo mooi mee.

Wat is voor jou de Haagse band van het moment?
Sja, we zitten hier op de heilige grond, dus ik moet wel Goldband zeggen, haha. Ik geloof dat er nog ergens in het zand onder de club een zak Goldband ligt van dat optreden toen….

Wat vind je overschat in de Haagse Scene?
Wat de gemeente doet voor scene. Subsidies hier en daar zijn er wel, maar die moet je dan wel weten te vinden. En dan nog ontbreekt de ruimte. De gemeente zou meer randvoorwaarden moeten doen in plaats van zich met het eindproduct te willen bemoeien.

Wat vind je onderschat in de Haagse Scene?
De kracht en de weerbaarheid van de ondernemende creatievelingen. Kijk eens hoe iedereen tegen de klippen op doorging tijdens corona!? Ik had hier destijds, op veilige afstand, een heel stel DJ’s staan met hun hele gear, gewoon omdat ze wilden, nee, moesten draaien, al was het dan maar voor zichzelf en elkaar.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik zou wel met Richard de Mos van Hart voor Den Haag willen ruilen. Niet dat ik nou noodzakelijk een fanboy ben, maar die houding die hij heeft, dat overtuigd van eigen gelijk en dan die shit over je heen krijgen. Kijk, gelijk hebben en krijgen zijn andere dingen. En wat doe je dan als Richard de Mos? Hoe gedraag je je dan?

Welk nummer mag gedraaid worden op je uitvaart?
‘God Only Knows’, van The Beach Boys. Geniaal en op zijn plaats dan.

Waar luister je de laatste dagen naar?
Elke dag luister ik naar Italo-pop: alles vanaf jaren tachtig tot nu. Geweldig!

Wat is je grootste guilty pleasure?
Italo-pop dus. Het kan mij niet fout genoeg zijn.

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Helemaal niets, nog geen oorring.

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Champagne met ‘How about us’. Dat kocht ik op de lagere school om met een meisje te schuifelen. Maar in plaats daarvan schuifelde ze met mijn beste vriend.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Madonna. Sommige mensen moet je tegen zichzelf beschermen.

Wat is je voornaamste bron van inspiratie?
Dan moet ik toch wel mijn vader noemen. Echt iemand die dingen voor elkaar kreeg. Een gangmaker, ook persoonlijk. Dan waren we met wat vriendjes aan het fietscrossen, en dan kende hij wel iemand die iemand kende, beet zich vast, en er kwam een fietscrossbaan.

Verwacht je over 10 jaar nog in Den Haag te wonen?
Ja.

Doorgeefvraag van Sean Sutton: Is er een show waar je wel tickets voor had, maar niet naartoe bent gegaan waardoor je nu voor altijd spijt hebt?
Dat waren de Stone Roses in Paradiso. Het schijnt legendarisch geweest te zijn, met een twintig minuten durende uitvoering van Fools Gold. Ik had niet eens een echt goede reden; gewoon een kater.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Heb jij een superpower die je niet volledig gebruikt? Houd je je in?

Alex Keizer