Op 21 oktober kan je weer als vanouds de zolen onder je schoenen vandaan lopen tijdens de 3voor12 Den Haag Clubtour. Vijf locaties, Dertien acts, ontelbaar veel lokaal talent. Wie zijn die mensen? Per locatie maken we kennis. In de Zwarte Ruiter staat Headskinner met hun redneck murder sludge metal.

Headskinner

21:30

Headskinner is vers van de pers en speelt tijdens onze clubtour hun eerste show. De band kwam in maart 2022 bij elkaar na oproepen op instagram van zanger en bassist Tommy Vlasveld, ex-zanger van Deathtrap. Daarop reageerden drummer Guido Cavalini en gitarist Lex van der Zwaal. Het klikte gelijk. Het drietal met naar eigen zeggen motivatie voor 10 gaat als een trein met nummers schrijven en is klaar om een avond te kunnen vullen.

We spreken Tommy over de band, de muziek en hun eerste show. Op het moment van spreken was alleen eerste single ‘Sawn-off’ uit. “Ik ben echt zo blij met deze band! In mijn vorige bands had ik veel wisselingen. Ik dacht: ‘Lord, geef me gewoon twee langharige greasy, scary, southern fried motherfuckers, die er echt staan’. Die heb ik gevonden. Ik heb nog nooit van mijn leven zulke intense, maniakale, gedreven motherfuckers meegemaakt in een eigen band.” De groep heeft zichzelf qua muziek vanaf dag één geen regels opgelegd en kijkt op een organische manier wat eruit komt. Daardoor zijn de nummers een eclectisch aanbod in het hardere genre. Over eerste single ‘Sawn-off’ vertelt Tommy: “Ik wilde een Eyehategod-achtig liedje schrijven waar je mensen echt helemaal op dood kan slaan. Ik hou van Eyehategod maar ook van superagressief moshen en dat vind ik bij deze track aardig gelukt.”

De band is heel benieuwd om de reactie van mensen te zien op alle verschillende geluiden. Tommy denkt er voor iedereen wel wat in zit. Zo zit er southern rock in voor Lynyrd Skynyrd fans en neigen sommige nummers richting Pantera, een van Tommy’s favoriete bands. Het trio kan dan ook niet wachten om het podium op te klimmen voor de eerste show. “We komen elke week bij elkaar en het voelt alsof we een fucking atoombom aan het bouwen zijn. Elke keer komt er weer stukje bij. Onderhand zijn we klaar om het te gaan droppen, om alles wat we hebben opgespaard er in één keer uit te gooien.”

Voor het trio is het belangrijk om mensen een authentieke live ervaring te geven. “We gaan jullie ontzettende luide, rauwe ongecomprimeerde muziek bezorgen.” Volgens Tommy wordt het een ouderwetse teringharde avond, waar bier door de lucht gaat vliegen en er geweld gaat plaatsvinden in de zaal. “Als er gevochten gaat worden, gaan wij niet stoppen met spelen. Wat is er nou beter? Dat je stopt en vraagt of iedereen oké is of dat je de soundtrack bent voor één groot fucking gevecht?! Ik kies voor het tweede!”

Volgend jaar is Headskinner van plan om te gaan touren en om de studio in te duiken. “De plannen voor werelddominatie liggen op tafel, voor minder gaan we het niet doen!”

 

Skroetbalg

22:45

Naast Headskinner speelt Skroetbalg in de Zwarte Ruiter. De mannen van Skroetbalg (Drents voor opschepper) bezingen in het Drents-Nedersaksisch de zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto's, vechten, andermans moeder en natuurlijk hun geliefde provincie.

Haagse Popweek en 3voor12 Den Haag Clubtour

Timetable

18:00 MOYO Centrale Bibliotheek
18:50 Yellofox Centrale Bibliotheek
***
20:00 Midnight Marc and the Invaders De Gekke Geit
20:30 Ayisha Paardcafé
21:15 Mango Paardcafé
21:30 Headskinner De Zwarte Ruiter
21:30 Brian’s Garage De Gekke Geit
21:45 Roni Prins27
21:55 Hunna Paardcafé
22:35 MOVNT OLYMPVS Paardcafé
22:45 Captain Scarlet Prins27
22:45 Skroetbalg De Zwarte Ruiter
***
00:00 Vijf Vier Clubnacht Paardcafé

Op vrijdagavond 21 oktober vult 3voor12 Den Haag de binnenstad met een selectie van lokaal talent. Vijf locaties bieden een podium voor acts in vijf verschillende genres. Beginnend met soft sixties soul op de pas gerenoveerde bovenverdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigend met de uitreiking van The Music Support Award in de Vijf Vier afterparty in het Paardcafé. Mis de buzz niet. Klik hier voor meer informatie over de 3voor12 Den Haag Clubtour, en hier voor informatie over de Haagse Popweek 2022.