Op 21 oktober kan je weer als vanouds de zolen onder je schoenen vandaan lopen tijdens de 3voor12 Den Haag Clubtour. Vijf locaties, dertien acts, ontelbaar veel lokaal talent. Wie zijn die mensen? Per locatie maken we kennis. Voor het Paardcafé doen we dat met Ayisha, Mango, Hunna, Movnt Olympvs en Vijf Vier. We spreken Guus van der Steen, a.k.a. Poseidon van de Haagse hiphopsupergroep Movnt Olympvs..

Movnt Olympvs en DOOK&BOO$

22:30

Het wordt een bijzondere avond in het Paardcafé. Dat zou het sowieso al zijn als MOVNT OLYMPVS alleen zou komen, maar dat is niet het geval. De Haagse hiphopformatie neemt namelijk $KEER&BOO$ en Dookie, samen bekend als DOOK&BOO$, mee. Samen hebben zij een plaat opgenomen die ze tijdens de Clubtour presenteren. Hoe die plaat heet? OGEN OP OLYMPVS

We spreken Guus van der Steen, die binnen MOVNT OLYMPVS bekend staat als Poseidon. Hij legt uit hoe het zit. 'De naam OGEN OP OLYMPVS is een samentrekking van DE HEUVELS HEBBEN OGEN, een album van DOOK&BOO$, en MOVNT OLYMPVS. Hoe dat klinkt? Als stoffige, grimmige hiphop.'

Om de plaat van het gezelschap te kopen, heb je eigenlijk geen andere keuze dan er vrijdag bij zijn. 'We hebben besloten om de plaat, die verkrijgbaar is op vinyl en cassette, alleen op een aantal live-evenementen te verkopen. Dus komende vrijdag, of de dag erna bij Platypus Records in Amsterdam, waar we van 14:00 tot 17:00 te vinden zijn om te signeren en takkies te zetten.' .

Komende vrijdag kan je tijdens de Clubtour genieten van drie optredens in een. 'Eerst is het twintig minuten Movnt Olymvs, dan twintig minuten DOOK&BOO$ en dan twintig minuten samen.' Guus heeft er in ieder geval zin in. 'Het is fijn te zien dat hiphop steeds meer leeft en podium krijgt in Den Haag.'

 

Ayisha

20:30

Ayisha geniet van het mysterie in electronische beats en is vooral geïnspireerd door reggae, modern r&b en amapiano. Al deze invloeden samen creëren volgens haar een "perfecte soundtrack voor themas over systematische fouten die worden genegeerd". Muziek is altijd een verlossing geweest van woede en verdriet naar machtshebbers die circulerende problemen tot stand houden. Ayisha’s voornaamste doel is de mindset veranderen van mensen die deze verandering in gang kunnen zetten.

Mango

21:15

De 23-jarige Mangotu aka Mango uit Den Haag is inmiddels een aantal maanden bezig met het uitbrengen en promoten van zijn muziek. De rapper maakt voornamelijk melodieuze hiphop en r&b/soul. Dat doet hij in het Nederlands, dus iedereen kan het verstaan.

Mango heeft een aantal nummers online staan, maar hij belooft tijdens de Clubtour ook veel exclusieve muziek die nog nergens te vinden is mee te nemen.

 

Hunna

21.55

Hunna valt op door haar eigen stijl en andere manier van rappen dan haar vrouwelijke leeftijdsgenoten. Hunna is een echte taalkunstenaar en kan je raken met zowel de gevoelige teksten, keiharde lines maar ook met haar vibe muziek.

VIJF VIER X Club 3voor12 Den Haag Afterparty

0:00

En ben je na al dat muzikale geweld nog niet uitgefeest? Geen nood, wat je kan tot diep in de nacht doordansen op de VIJF VIER X Club 3voor12 Den Haag Afterparty in het Paardcafé. Wat je daar kan beleven, vroegen we aan niemand minder dan Jack Faded. 'De VIJF VIER X Club 3voor12 Den Haag Afterparty is dé plek waar lokale helden supersterren worden en waar je tot in de late uurtjes kunt los gaan op tracks van Souljaboy tot Drake en van Mula B tot Ali G.' We zien jullie daar!

Haagse Popweek en 3voor12 Den Haag Clubtour

Timetable

18:00 MOYO Centrale Bibliotheek
18:50 Yellofox Centrale Bibliotheek
***
20:00 Midnight Marc and the Invaders De Gekke Geit
20:30 Ayisha Paardcafé
21:15 Mango Paardcafé
21:30 Headskinner De Zwarte Ruiter
21:30 Brian’s Garage De Gekke Geit
21:45 Roni Prins27
21:55 Hunna Paardcafé
22:35 MOVNT OLYMPVS Paardcafé
22:45 Captain Scarlet Prins27
22:45 Skroetbalg De Zwarte Ruiter
***
00:00 Vijf Vier Clubnacht Paardcafé

Op vrijdagavond 21 oktober vult 3voor12 Den Haag de binnenstad met een selectie van lokaal talent. Vijf locaties bieden een podium voor acts in vijf verschillende genres. Beginnend met soft sixties soul op de pas gerenoveerde bovenverdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigend met de uitreiking van The Music Support Award in de Vijf Vier afterparty in het Paardcafé. Mis de buzz niet. Klik hier voor meer informatie over de 3voor12 Den Haag Clubtour, en hier voor informatie over de Haagse Popweek 2022.