Met nog zes shows te gaan in de ‘Betaalbare Romantiek Tour’ is de show in PAARD van 16 maart 2022 voor Goldband een thuiswedstrijd. Bij het wachten in de rij kleurt de voorgevel van PAARD al groen en geel en deze sfeer gaat vrolijk verder in het publiek dat zich massaal in de Haagse kleuren heeft gehuld. Het is duidelijk, de gouden heren krijgen een warm welkom van hun stadsgenoten tijdens deze uitverkochte clubtour. De grote zaal van PAARD wordt op zijn wenken bediend, want het drietal is in topvorm.

Het podium is volledig in Goldband thema versierd: bloembakken met grote boeketten omringd door een tiental bouwlampen. Even voor de spectaculaire opkomst worden de lichten gedimd en kan het publiek zich gereed maken voor een avond losgaan. Het wordt een halfuur anticiperen, want het trio laat even op zich wachten. Het publiek lijkt er niet minder om te geven, want zodra de zingende stukadoors gehuld in grijze trenchcoats 'Ik Zie Je' inzetten, is het duidelijk dat er gefeest gaat worden.

Goldband in PAARD Den Haag

Goldband in PAARD Den Haag

Dansen zoals in de jaren tachtig

Goldband laat de zaal al vroeg kolken met hits als ‘De Langste Nacht’, gevolgd door ‘Noodgeval’. Er wordt vol passie meegeschreeuwd, waardoor de heren zich prima een valse noot hier en daar kunnen veroorloven. Ook ietwat pijnlijke danspasjes dragen bij aan de charme van de heren en doen denken aan foute dansjes uit de jaren tachtig. Dat Boaz, Karel en Milo samen met gitarist Wieger zich laten inspireren door deze periode is alom bekend, maar toch komt dit weer naar voren in de extreem dansbare beats ondersteund door het bekende geluid van de synthesizer.

Surfwedstrijd

Om het zwetende publiek een moment rust te gunnen, en dat is af en toe nodig, wisselt de Haagse formatie tijdens het concert minstens driemaal van outfit. Het is misschien overdreven, maar het sluit goed aan bij wat de mannen uitdragen: een avond compleet uit je plaat gaan. De bierdouche is tot aan het tweede balkon te voelen en als er in het midden van de zaal geen putje gemonteerd zat, is het zeker dat er gezwommen kon worden in het gele goud. Het werd vanavond geen poolparty, maar Goldband had wel een andere verrassing in petto. Op ‘Annemarie’ werd er middels een crowdsurfwedstrijd tussen drie fans een echte Goldband-tattoo verloot. Om deze natuurlijk een kwartier na de show direct op het been te vereeuwigen.

De set is niet bepaald afwisselend te noemen. Slechts één keer worden de synthesizers ingewisseld door akoestische gitaren met de meezinger ‘Kinderwens. Ondanks dat het publiek de bitterzoete ballade misschien zelfs nog iets harder meezingt, wordt er al gauw plaatsgemaakt voor de keiharde drop van ‘Wakker Worden’. Hierna gaan in PAARD alle remmen los. Het publiek weigert weg te gaan na de eerste toegift van ‘Witte Was’, omdat iedereen weet dat er nog één belangrijke afsluiter moet volgen. Goldband kan niet anders dan het optreden afsluiten met een groen gele vlag waarmee de Haagse helden laten merken dat Den Haag toch echt hun stad en squad is. En dat komt er. Druipend van het zweet en bier druppelt het publiek de zaal uit denkend aan juni, wanneer de boys terugkeren.

Goldband in PAARD Den Haag